| curiozitati a întrebat:

Daca alerg are vreo importanta daca o fac pe asfalt sau iarba? Stadion sau strada?

Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

Salut!

Majoritatea raspunsurilor sunt gresite sau partial gresite. Are o mare importanta unde alerge, la fel de mult conteaza si ora si vremea etc.

Fiecare factor conteaza, pentru ca are un alt efect asupra corpului. De ex. daca alergi seara esti mai predispus sa slabesti (dupa efortul de peste zi), iar daca alergi dimineata iti ajuta intregul sistem sa intre in functiune mai repede si mai usor.

In fine, conteaza unde alergi (suprafata), deoarece poti sa supui oasele la diverse riscuri: de accidentare, de tasare. Daca alergi pe o suprafata care nu se modeleaza deloc, trebuie sa ai o pereche de adidasi cu talpa groasa si moale. O sa simti diferenta imediat intre o pereche cu talpa groasa si o pereche cu talpa subtire. De ex. durere, arsuri, febra mai mare, rezistenta scazuta etc.
Exista si pericolul tasarii prea puternice a oaselor pe o suprafata tare. E bine sa alergi pe zgura, chiar si pe iarba, pe pamant. Pe asfalt, beton si alte suprafete tari e mai mare impactul asupra oaselor si performantelor.

5 răspunsuri:
| Dennys1521 a răspuns:

Atata timp cat alergi
nu conteaza cum si unde o faci

| Seby484 a răspuns:

Nu are nici o importanta.doar ca pe asfalt.esti mult mai rapid.pentru ca este zona plata.si nu obosesti repede...cat pe iarba.esti incetinit de catre pamant.si obosesti mult mai repede.chiar daca alergi destul de incet. sper ca te-am ajutat bafta.

| N3skafe a răspuns:

Au importanta adidashi daca alergi pe iarba iti trebuie ghete de fotball si asphalt adidshi cu talpa de spuma

| monello a răspuns:

Nu nu are nicio importanta, important sa alergi big grin

| dOoLcShe a răspuns:

Buna:* eu fac ski de 2 ani si ma mentin binelove struck am un corp de invidiat nu ca mas da marelaughing.dar cel mai bine este sa alergi pe iarba deoarece nu te dor picioarelehappy. antrenorul meu mi-a spus ca este mai bine deoarece muschii nu sunt solicitati prea tare deoarece cand calci solul adica iarbalaughing contactul cu iarba nu este dureros laughing