| NonZarek a întrebat:

Dacă am aparat dentar (fix) pot sa practic boxul? Sa fac sparring și sa particip la meciuri?

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Pfff...iar antrenorul nostru, când vrea să ne găsească parteneri noi de sparring, se chinuie să-i aducă pe băieții de la lot, caută pe la alte cluburi, invită sportivi din alte orașe, etc. Dar de fapt ia uite ce ușor e: pui o întrebare despre box și imediat apar câțiva practicanți (eu mă gândesc că practicanți sunt din moment ce, în afară de unul pe care îl respect pentru acel "nu știu", toți au exprimat enunțuri foarte clare și sigure).

Lăsând gluma de-o parte, pot să-ți spun ce știu eu în acest moment, ca practicantă de kickbox:
1. În regulamentul la nivel național nu știu să existe vreo mențiune cu privire la aparatul dentar, însă pentru a avea meciuri, ai nevoie de viza medicală, care include și un consult efectuat de stomatolog. Dacă acesta dă "ok"-ul, nu te împiedică nimic.
2. La nivel internațional este prevăzut în regulament (atât la box, cât și la kickbox) faptul că sportivul are nevoie de un certificat de la stomatolog prin care acesta asigură siguranța sportivului în luptă având aparat dentar.
3. În kickbox, în cazul în care sportivul are aparat dentar și pe dinții de jos, i se va cere să poarte proteza și pe aceștia. În box (din câte știu), este suficientă proteza obișnuită.
4. Strict pentru sparring, îți recomand să îți faci o proteză personalizată. Este mai scumpă, însă are multe avantaje (atât pentru cei care poartă aparat dentar, cât și pentru restul).

7 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Cu aparat dentar nu ai nicio sansa sa pui proteza, deci nu vei putea practica
Nu stiu de ce unii spun ca iti distruge dintii boxul atata timp cat ai proteza
eu am dinti strambi pentru ca am facut sparring fara proteza, dar eram amator si faceam asa sa ma joc cu amici din sala, am gresit ca nu am purtat protectie

| Frank51 a răspuns:

Nu știu

Dar analizez logic... Ai pe puțin 20 de bucăți de metal ascuțit în gură, dacă iei o perversă vor zbura frumos toate prin gât, plămâni, stomac și ce mai ai pe acolo.

| johnnny123 a răspuns:

Crezi că niște pumni în gură te vor ajuta să corectezi problemele care au necesitat punerea aparatului?

| Lukasssz a răspuns:

Te duci, dar nu vei mai avea dinti in gura laughing

| Werrich a răspuns:

Daca vrei sa iti pui proteza dentara de tanar poti sa te duci.

| CIaudiu a răspuns:

Clar nu. Aparatul dentar pe langa ca e din metal ce practic la un pumn in mecla iti va provoca multe rani, iti mai si slabeste dintii facandu-i sa fie mult mai usor de scos.

| TheStrategist a răspuns:

Nu, te poți răni