| Cheloo200101030405 a întrebat:

Deci de doua luni fac sala sunt slab, adica am 48 de kg la 17 ani si 1, 70 as vrea sa stiu daca e bine sa iau proteine sau sa merg pe natural, cum vi se pare mai ok?

10 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Mai eu nu va inteleg unii am facut sala ani de zile ca sa ajungem la rezultate cat de cat mai bune sau mai rele dupa caz.
Daca eu iti zic ca am 90 de kg e bine sau de rau?
De ce vreti voi sa va ingrasati asa peste noapte nu inteleg.
Daca este sa imi exprim eu parerea subiectiva mai fa sala cateva luni (sa zicem inca 4 luni) si daca nici atunci nu pui pe tine ia si proteine, deci pe tine nu proteinele te avantajeaza ci acele combinatii de proteine+carbohidrati, vezi ca se gasesc destule se mai gasesc pe anumite siteuri ca proteine pentru masa musculara sau splimente hardgaineri, adica cum spuneam pe langa proteina contin dupa caz carbohidrati, creatina(unele cazuri), BCAA etc.

| Cheloo200101030405 explică (pentru Simpatic):

Aiurea...nu vreau creatina ...nu vreau doar sa ma umflu, si de ingrasat vreau si ar fi si cazul la 48 de kg. aveam 45 cand m-am apucat de sala da nu cred ca intre o luna puneam 3 kg mi se pare mult?

| Simpatic a răspuns (pentru Cheloo200101030405):

Am zis ca unele suplimente pe langa proteina contin si creatina, carbo si BCAA, ce nu ai inteles? tu cauti o proteina care sa aiba doar proteina si carbohidrati in compozitie ce este atat de greu?

| Celcestietot a răspuns (pentru Simpatic):

Bănuiesc că ar avea nevoie de hard gainer, posibil să aibă construcție ectomorfică. Este doar o teorie. Dar de ce nu, să facă așa cum ai spus tu, că nu ai zis-o rău cu sala și exemplul de 4 luni.

| Simpatic a răspuns (pentru Celcestietot):

Nu am sa mai dau sfaturi la copii, ca oricum sunt destui culturisti habarnisti si imi sar in cap ...eu am o genetica altcineva are o alta genetica, cand i-am zis unui prost de aici ca eu cu bara Z in trecut faceam 2 repetari cu 82 de kg a zis ca mint si a simtit el nevoia sa se razbune pe mine prin mesaje happy
Fiecare are o alta structura, nimeni nu se aseama cu nimeni, eu cand luam suplimente eram la fel de mare ca alti ectomorfi cu steroizi, daca ar veni un mezomorf m-ar face varza si fara sa ia niciun spliment...deci fiecare cu genetica lui.
Degeaba le zic la habarnisti ca atunci cand esti tanar ai testosteron destul si nu ai nevoie de suplimente prea multe ca sa ai forta si masa, ei nu vor sa inteleaga, stiu baieti care fac de 15-20 de ani sala si nu sunt profesionisti ci amatori ca si mine, nu este important cat ai in brat ci sa te tii de treaba si sa o faci bine.
Stiu destui smardoi care au apelat la injectii (steroizi) ca feaceau si ei sala de cateva luni si de atunci nu i-am mai vazut, s-au umflat si au disparut probabil la sprayuri bagate in dos pe videochat ca acum e la moda.
Tot aceeasi smardoi cum sunt prostii aia 2 care ma tot contraziceau in trecut si daca ii pun cu mine la sala numai ramai nici fulgii din ei.
Dar asta este, daca cereti sfaturi acceptatile daca nu numai scrieti copii atomici.

| Cheloo200101030405 explică (pentru Simpatic):

Am zis eu ceva de sfatul tau? nici eu nu s de acord cu steroizii si mi se pare ceva normal la greutatea ta si de cat timp faci sala sa faci cu 80...eu fac cu 20 la bara z si sunt slab? deci depinde de fiecare cum ai zis tu si ai dreptate mai bine mananc mai bine si mai sanatos si imi iau proteinele din carne si alte alimente bogate in vitamine si proteine, ce zici e ok?

| Celcestietot a răspuns (pentru Simpatic):

Ai avut dreptate la ce ai spus. Nu trebuie neapărat suplimente, doar să mănânci mai calumea și să tragi de tine. Suplimentele sunt mai mult pentru cei care vor să crească rapid din diverse cauze și pentru leneși (părerea mea). Eu prefer să cresc natural, să își atingă corpul propriul potențial, nu să bag mai mult decât poate el produce în general.

| Violleta2022 a răspuns:

Proteina este indicata cand vrei sa slabesti, ca asta face, subtiaza rapid.
Manaca de toate si fa sport sa-ti consolidezi muschii.
Nu uita sa dubleaza portiile de mancare, ca nu manaci suficient.

| Cosmin86 a răspuns:

1. proteine = natural
2. 2 luni = apa de ploaie, fa macar 6 luni si apoi verifica-te sau 1 an.
3. ce alimentatie ai acum? cate fripturi mananci pe zi?

| Ofiintă a răspuns:

Ai putea sa consulti un antrenor de fitness si un nutritionist. Pentru a combina exercitiile fizice cu alimentatia. Totul depinde de tipul somatic, in cazul in care esti ectomorf, rezultatele apar mai tarziu.