| BomboDinCongo a întrebat:

E posibil ca un bărbat să arate ca Florin Uceanu, Van Damme dacă mănâncă normal(ciorbe, fripturi, ouă, legume,fructe) fără să ia steroizi, suplimente nutritive, proteine etc, doar făcând exerciții cu greutăți?
Iar cei care merg la sală.ce fel de greutăți folosiți? Cam câte kilograme ar trebui să aibă ganterele pe care trebuie să le folosească un începător? Evident, sunt două gantere identice.cât trebuie să aibă fiecare? Ce exerciții sunt recomandate și cu ce frecvență?
Cât timp lucrați pe zi,la sală sau acasă, ce exerciții bune cunoașteți?

Răspuns Câştigător
| Gabitech a răspuns:

E foarte mult de vorbit si de explicat despre subiectul asta.
1. mai greu sa arati ca florin uceanu si vandame fara steroizi pentru ca ei fac sport de ani de zile. Daca ai rabdarea a cativa ani buni, da, e posibil si fara anabolizante, carbohidrati etc,dar cel mai important lucru este ALIMENTATIA. nu te gandi ca ei dau buzna in gratare grase,ciorbe cum face mama de porc si alte chestii cu sunca si grasime. ideea e ca esti ceea ce mananci : vita, carne macra, legume, orez, lactate, etc..cat mai putine grasimi cu atat ai mai putina grasime.
2.Cand mergi la sala nu te uita in stanga si in dreapta cu ce greutati fac ceilalati pentru ca avem corpuri diferite. Corpul tau iti va spune singur ce greutate suporti:
ridici o gantera si faci cu ea spre exemplu. daca faci intre 8 si 10 repetari e ok. gandeste-te ca trebuie sa faci 4 serii (de 4 ori treaba cu repetarile) daca nu reusesti sa faci nici 8 repetari, micsorezi greutatea, faci peste 10 faci cu alta gantera mai grea.
3. sa ai un corp armonios trebuie sa fie simetric in primul rand. incepe sa faci cu mana cu care faci mai putin.tot atatea sa faci si cu cealalta, altfel te vei dezvolta inegal.
4. nu te speria, de greutatea ganterelor. Acum fac la gantere cu 10-12 kg. nu e nici mult nici putin nici rusinos, atat fac pentru ca atat pot. cand am inceput sala prima data faceam cu 4 kg si imi tremurau incheieturile. In prima luna de efort abia or sa inceapa sa ti se intareasca incheieturile, cartilagiile, oasele, dupa care incepe muschiul sa lucreze si usor usor il maresti.
5. Nu uita ca e cea mai mare prostie sa faci supra-antrenament in speranta de a face muschi mai repede. Daca de exemplu azi iti lucrezi bratele, maine se odihnesc si abia peste 2-3 zile daca vrei faci iar (intre timp faci altceva) picioare, spate etc. daca faci zilnic aceeasi chestie si soliciti prea mult nu faci decat sa obosesti muschiul si sa slabesti, sau ma rog sa nu cresti in greutate in cazul bun.
6.pentru rezultate bune, fa-ti un program pe care crezi tu ca poti sa-l respecti (azi partea de sus, maine partea de jos..etc) daca vei face brate cu picioare, corpul tau va pompa sangele si sus si jos si nu obtii cele mai bune rezultate.
Concluzie, avem netul la dispozitie sunt multe site-uri de pe care te poti documenta perfect. culturism.ro, nutritie etc, eu totusi mai am multe de invatat incat sa-ti pot da cele mai bune sfaturi. te salut, numai bine

1 răspuns:
| Cosmin86 a răspuns:

Daca mananci normal in niciun caz, oricat de tare si de corect te antrenezi tu.

Muschii se fac in bucatarie! Asta e cel mai important lucru de stiut, la sala ei sunt rupti ( apar rupturi la nivelul micro-fibrelor ) si apoi se refac in zilele de odihna, si atunci cresc, ei se refac folosind MANCAREA ( in special proteinele ) si asa se dezvolta, asta e procesul.

Ca sa poti face muschi trebuie intai sa itnelegi procesul si apoi sa-ti faci un plan