| sopranaCadaverica a întrebat:

Exista pe aici cineva care din intamplare are informatii/o experienta serioasa cu sportul, sala de forta in general si poate da niste raspunsuri pertinente unei persoane ce isi doreste sa slabeasca? E legat de efortul fizic. Am nevoie de rapsunsuri serioase. Mersi

28 răspunsuri:
| Plato a răspuns:

Alergatul, in special in rampa, arde cele mai multe calorii. Mersul pe bicicleta e ineficient, sau mult mai putin eficient chiar si decat mersul pe jos.
Daca vrei sa slabesti, trebuie sa faci antrenamente complete, adica pentru tot corpul, nu doar pentru abdomen cum fac unii.
Pentru exercitii, sunt multe aplicatii chiar foarte bune, o folosesti doar o data pe zi, dureaza 10-15 minute. Apoi, daca reusesti in aceeasi zi si o alergare, cat poti, ca evoluezi in timp, e minunat, va merge foarte repede, bine, in functie si de tine.

Ar fi bine sa asociezi sportul asta si cu alimentatia optima, sau cat-de-cat. Sa nu mananci dupa 20 (de exemplu), sa renunti la sucuri, zahar, paine etc.
Daca vrei neaparat paine, ia integrala, neagra.
Suc incearca natural.
Zaharul are multe optiuni mai sanatoase, cum ar fi mierea cand e posibil.

| RAY a răspuns:

Da,am facut ceva cercetari legat de asta, ma poti intreba

| Celcestietot a răspuns:

Am practicat sport de performanță 9 ani, acum sunt în repaus. Poți să mă întrebi.

| NLS a răspuns:

Am între rudele apropiate 2 persoane ce au slăbit considerabil, una dintre ele chiar enorm as spune(55 kg intr-un an ), cu ajutorul sportului completat de un regim alimentar sănătos.
Iar prin sport ma refer exclusiv la fuga, minim 2-3 km pe zi (au început 1km).
Au renunțat la dulciuri, paste, cartofi, grăsimi, și consuma multe fructe, legume și carne gătită prin fierbere sau la abur. Nu e atât de gustoasa, dar silueta cere sacrificii.
Și ambele au crescut considerabil cantitatea de apa consumata, pana la 3-4 litri pe zi.

| Sn4k3 a răspuns:

Nu

| sopranaCadaverica explică (pentru Celcestietot):

Ti am scris un mesaj in privat.

| Paul754880338 a răspuns:

Pentru inceput cred ca te-ar ajuta o explicatie cat mai succinta a procesului de formare a grasimii corporale. Glucidele ( sau carbohidratii) se vor transforma in urma digestiei in mare parte in zahar in sange apoi, glicogen. Glicogenul este "combustibilul" muschilor, creierului si altor cateva alte organe. De indata ce necesarul de glicogen a fost acoperit, surplusul de zahar in sange, deci implicit de glucide va deveni inevitabil grasime corporala. Stiind asta, acum poti stopa sau chiar inversa procesul de producere a grasimii corporale prin reducerea consumului de carbohidrati. Daca ai sa cauti o lista (pe internet) cu continutul de glucide al alimentelor, ar fi usor sa alegi de acolo doar alimentele ce contin mai putin de 7% glucide. Procesul este putin mai complicat de explicat aici dar calea este simpla.
Antrenamentul este o cale de a scurta perioada de timp in care iti atingi "target-ul" si de a transforma cantitatea in kilograme a corpului tau, in calitate. Adica densitate musculara si osoasa. Si aici iar este mult de vorbit, dar cu siguranta alaturi de aceasta ajustare a dietei, orice forma de miscare este mai buna decat sedentarismul, si asa cum ti-am mai spus, va grabi oglinda sa iti faca complimente:-))

| HadesSs a răspuns:

Slabitul in primul rand se face in bucatarie, apoi in sala, iar raspunsul e maisimplu decat crezi, deficit calori si 3 antrenamente pe saptamana.

| Celcestietot a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Am văzutwinking.

| sopranaCadaverica explică (pentru Celcestietot):

Ok. Ma bucur. Sper ca vei avea timp sa iti formezi o parere despre. big grin Merci

| Celcestietot a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Sper că ai primit mesajul, l-ai primit nu?

| sopranaCadaverica explică (pentru Celcestietot):

Din pacate nu am primit nimic sad mai incearca o data ori lasi aici la reply cu copy/paste daca e

| Celcestietot a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Nu am dat copy. Am scris cred că 20 de minute la rând, acum nu mai pot scrie, mai pe seară îți trimit, că am niste treabăwinking.

| sopranaCadaverica explică (pentru Celcestietot):

Uf, ce rau imi pare…
Mersi mult si sper sa nu uiti big grin

| Cosmin86 a răspuns:

Antrenament pentru masa musculara, CLAR. O sa-ti accelereze metabolismul pana la 72 de ore dupa, pe scurt 2-3 zile dupa stai degeaba si arzi mai multe calorii (spre deosebire de cardio care iti accelereaza metabolismul doar cand faci).

Stai linistita ca NU o sa devii musculoasa, muschii NU se fac doar cu exercitii, asa ca poti face linistita.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NLS):

De ce sa renunti la grasimi? Grasimile sanatoase ar trebui sa fie 15% din mancarea ta zilnic, indiferent daca slabesti sau pui masa musculara.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In primul rând trebuie sa gasesti un tip de miscare care iti place, degeaba te duci la sala si incepi sa faci Nu stiu ce exercitii pentru slabire daca nu iti si place ceea ce faci o s-o faci cu chiu cu vai iar rezultatele o sa fie pe termen scurt.
Trebuie sa gasesti un echilibru incât s-o faci permanent si din distractie "sportul".
Legat de ce mãnânci, aceeasi chestie, nu dieta, nu regim, ci alimentatie care s-o menti muult timp de acum incolo( plus deficit caloric) indiferent de macronutienti.

| sopranaCadaverica explică (pentru anonim_4396):

Eu nu cautam sfaturi de pe net, spuse de altii, cu alte cuvinte, ci oameni care au o legatura/experienta cu sala/sportul. Nu ai citit intrebarea…?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Chiar n-am citit intrebarea, Sau tu n-ai inteles raspunsul.
Fac sala de 7 ani, cu ce crezi ca te pot ajuta cu sfaturi pe tine? Cu nimic, iti spune nimeni nu te poate ajuta cu "sfaturi".

Experimentezi, inveti, experimentezi, inveti pe propria piele.

| sopranaCadaverica explică (pentru anonim_4396):

Esti incoerent, fara sa te jignesc o spun, ori faci mult spelling. Trebuie sa recitesti ceea ce trimiti sau sa te concentrezi mai bine cand vrei sa transpui gandurile in scris, ca altfel, mesajul e alterat. big grin
Din cate ai observat, nu am spus despre ce sfaturi am nevoie, sau ca e vorba de mine, sau ca persoana in cauza e la inceput - eu cautam un tip cu cunostinte de ANTRENOR daca inca nu te-ai prins, tocmai pentru a-i scrie in privat anumite lucruri si a-l intreba care variante i se par ok (dintr-un cumul de variante).
Asa ca in loc sa judeci neavenit, complet aiurea intentia din spatele intrebarii, mai bine iti lasi ''sfaturile'' in alta parte.

| RAY a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Un antrenor de sport detine adevarul absolut oare? cunostintele cum le dobandesti daca nu prin cercetare?

| Celcestietot a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Ai primit mesajul, acum am dat copywinking?

| sopranaCadaverica explică (pentru Celcestietot):

Nici acum nu am primit in privat. sad
Il poti trimite aici, la intrebare?

| Celcestietot a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Îl mai trimit încă o dată și dacă nu merge îl trimit aici.

| armand69 a răspuns:

Eu

| Roxymanea a răspuns:

Eu am slabit 14 kg in 2 luni cu produsele naturale de la LIFE CARE

| IAR a răspuns:

Trebuie sa ai determinare daca nu ai asta e caca maca restul, dupa trebuie sa faci abdomene 15-20 de repetari a cate 4-5 serii, dupa alergi sau poti sa mergi si pe bicicleta, poti sa faci si cu gantere de 2-3kile pentru tonifierea bratelor 15 repetari a cate 4 serii si evident sa mananci adecvat.

| GeorGEBlaCKRidER a răspuns (pentru sopranaCadaverica):

Fac sala de 3 ani si si eu sunt in proces de slabire.Nu am participat la concursuri (poate intr-un viitor, cine stie) si la sala am cel mai bun antrenor posibil, multiplu campion national.

Ideea e simpla, sa consumi mai mult decat mananci.


Ia-ti gandul de la "cardio" pentru ca e o prostie.Nu face nimic altceva decat sa-ti ATROFIZE (manance/dizolve) muschiul, si chiar daca ai forme frumoase, ajungi un schelet umblator.


Singura solutie e sala de forta, pentru ca, daca iti pastrezi cantitatea normala de grasime pentru o fata (20-22%) si dezvolti muschii dedesubt, rezultatul e SUPERB, doar ai grija sa nu faci prea multe miscari prea mult, pentru ca atunci ajunge sa dizolve grasimea de pe piept si fund, si areti ca un baiat de 10 ani tongue.


In rest, exercitiile sunt standard, la fel si numarul de repetari, cu numar de repetari mai mic la inceput pana ce treci peste febra musculara si iti intri in "mana".
Trebuie sa faci 2-3 exercitii pentru toate grupele de muschi (nu fa greseala ca majoritatea fetelor,de lucreaza doar picioarele si fundul pentru ca atunci arata urat + pierzi orice forma,mai slaba sau accentuata, in fucntie de gene) : piept, brate, picioare, abdomen, spate si fund.

Eu niciodata nu consideram abdomenele un exercitiu + 1 zi, ci era un "Desert" in plus pe langa exercitiile normale.
Trebuie sa mergi de 5 ori pe saptaman (toata saptamana de lucru) sau faci pauza miercuri si mergi si sambata sau sambata si duminica (daca e deschis), lucrezi toti muschii si scazi UMPIC din numarul de calori.

Evident, nu toate caloriile sunt egale.1 calorie din proteina, 1 dni grasime si 1 din zahar nu sunt la fel,si tu trebuie sa scapi de grasimi si zahari si sa consumi multe fibre (carne fiarta sau uscata,fasole,legume,cartofi fierti facuti piure cu putin lapte sau apa,si ceva fructe).


Evident,inainte de toate,intrebarea e DACA trebuie sa slabesti,iar dupa poza de la profil,esti DEPARTE de a trebui (adica nici vorba de asa ceva).
E bine si frumos ca vrei sa-ti cresti forta,dar nu uita ca esti fata, si nu te gandii, nici aspirata sa arati asa de vizibil musculoasa ca un baiat.

Si asa ajungem la alt mit, cel cu muschii la fete.
Pentru muschi ai nevoie de TESTOSTERON, iar in functie de nivelul la o anumita fata si anumit baiat, fetele au intre 16 si 21 ORI mai putin decat baietii, deci n-ai sanse.
O sa observi o ft misca crestere, intarire si tonifiere, dar nici vorba de a arata ca baiat (daca nu slabesti sub limita de 20-22).



Ar mai fi multe de spus, si abia astept sa te ajut, cu tot dragul.
Asa ca astept sa-mi trimiti Facebook-ul in mesaj ca sa putem vorbi :* :*.


Sper ca te-am ajutat big grinwinking.
Ai grija de tine :*