| fdfsdfsfd a întrebat:

Hei TPU

as dori un program de antrenament pentru dezvoltarea fortei dar si pentru masa musculara

de vreo 3 ani fac antrenamente classice gen luni piept, marti spate si asa mai departe, cate 3-4 serii, 10-12 repetari pe serie dar de un timp am inceput sa fiu mai interesat de dezvoltarea fortei la fel de mult ca de masa musculara

ar fi ceva antrenamente mai dificile si mai eficiente? sau doar programele clasice pe care sa le fortez cu greutati mai mari!

nu vreau nici ca antrenamentele mele sa fie gen powerlifting si sa fac 2-3 repetari cu greutate uriasa si masa mea musculara sa nu mai progreseze!

3 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Incearca sa folosesti o greutate care sa nu iti permita nici mai mult, nici mai putin de 8 repetari pe serie la toate grupele de muschi. Odata ce adopti stilul asta, pentru inceput nu cred ca o sa poti mai mult de 3 serii.La 12 repetari pe serie cat spui tu ca faci greutatea este deja prea usoara, corpul obisnuindu-se cu ea, stagnezi.

| BuLaNNNeL a răspuns:

Acelasi program, aceleași exercitii, greutăți mult mai mari. Sa nu-ti permita mai mult de 4-5 repetari, corecte.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E distractiv sã te si fortezi tip powerlifting, poti vedea metoda conjugatã ai o zi de fortã si una de vitezã. Tu iti alegi exercitiile dupã preferinta ta, dar poti scoate normalele geno, deadlift si impins clasic, dacã nu esti powerlifter.