anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In primul rand, Salut!

De mai bine de 1 luna jumatate ma tot straduiesc sa gasesc un supliment care sa mi se potriveasca, intr-un timp mi s-a recomandat de mai multa lume Serious Mass dar am mai auzit ca are foarte mult zahar si pui destul de multa grasime, poate mai multa decat masa.

Este recomandat in special ectomorfilor, cam asta ar fi problema ca nu ma vad chiar ectomorf.

La 16 ani, 1.82 Inaltime si 67 Kg, nu sunt slab deloc, poate subtire de la coate in jos ( dar nu exagerat ) in rest sunt bine definit. Am facut si 7 ani handball la clasa sportiva si 3 ani de performanta la club, un sport care m-a ajutat mult sa ma dezvolt.

Din cate am mai citit am vazut ca la Inaltimea pe care o am ( 1.82 ) ar trebui sa am undeva la 73-77 Kg parca. Deci ar trebui sa mai pun vreo 8-10 de asta m-am orientat mai mult spre Serious Mass.

Inca incerc sa imi dau seama daca sunt mezomorf sau nu :)) ( Nu imi dati site-uri de genu : http://www.doctor.info.ro/tipuri_somatice.html ca nu imi dau seama de acolo. )

Pot sa spun ca ma ingras daca ma las de sport si apoi slabesc daca ma apuc iarasi de sport.

Intrebarea mea ar fi daca sa merg in continuare pe Serious Mass ( daca NU, sa imi recomandati alte suplimente ) si ce tip somatic sunt.

Multumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Niciun produs nu face minuni de unul singur. In general suplimentele pe baza de proteine se impart in 2 categorii: cu carbohidrati (gainere) si fara carbohidrati (concentrate proteice)

Acum fie ca e firma Optimum Nutrition sau ca e ProNutrition sau BSN diferenta foarte mare nu este intre ele (parerea mea dupa ce am incercat destule suplimente)

Diferenta intre rezultate bune si a nu vedea niciun rezultat consta in alimentatia ta. Suplimentul este doar un supliment cum ii zice si numele, el nu poate sa faca mare lucru de unul singur. Un shake proteic are in jur de 30de g de proteina. Asta e ca si cand ai manca o friptura mare de piept de pui. Crezi ca aia va face minuni daca in restul zilei nu mananci ce trebuie?

| Wehes a răspuns (pentru Nickname1890):

Bineinteles ca nu face minuni.
Si tu cu ce supliment crezi ca ar trebui sa incep?
Serious Mass, sau altul?

| Nickname1890 a răspuns (pentru Wehes):

Asta este decizia ta. Eu personal prefer concentratele proteice din zer 100%whey.

Daca sa zicem ca dupa antrenament nu ajungi pe acasa sa mai apuci sa mananci o masa consistenta, atunci un weight gainer ca Serious Mass este mai bun pentru ca iti asigura mai multe calorii. Sau in cazul in care pur si simplu simti ca nu iti mai intra mancarea pentru ca trebuie sa mananci prea mult pentru a iti asigura necesarul caloric.

Totusi daca poti sa mananci si sa iti iei necesarul caloric din mancare nu prea vad sensul cumpararii unui gainer. Costa mult si te tine jumatate cat un concentrat proteic.

Serious Mass nu am incercat dar firma ON este de incredere, daci produsul nu are cum sa fie rau

De partea concentratelor proteice 100% whey gold tot de la ON este foarte bun.

| Wehes a răspuns (pentru Nickname1890):

Hmm. Cand vin de la sala am o masa destul de bogata in Carbo si Proteine.
De obicei cand vin de la scoala am cea mai saraca masa.
Daca ar fi sa fac un top al celor mai slabe mese ale zilei ar fi in felul urmator :
Dupa - amiaza.
Dimineata.
Seara ( dupa antrenament )
Antrenamentul il am cam pe la ora 5 pana pe la ora 6.
Daca as alege Serious Mass ar fi asta : http://www.megaproteine.ro/Proteine-masa-musculara/ON-Serious-Mass-5-4-kg/ la 5.4 Kg cred ca m-ar tine 1 luna.
Si daca as alege 100 % Whey ar fi asta : http://www.megaproteine.ro/Proteine/ON-100-Whey-Gold-Standard-2-27-kg/ la 2.27 Kg, cred ca m-ar tine jumatate de luna.
Pretu e la fel, cantitatile diferite dar cel mai mult ma intereseaza calitatea.
Deci dintre astea 2 ar fi sa ma decid, dar inca nu stiu care.
Tu ai vreo parere?!

| Nickname1890 a răspuns (pentru Wehes):

Wheyul la 2. 27kg, un shake pe zi te tine 2 luni si ceva, pentru ca portia este mai mica. Un shake se face doar vreo 30g de praf spre deosebire de serious mass unde intr-un shake pui vreo 100g

Parerea mea este sa iei Whey Gold, iar eventual in shake poti sa amesteci la blender pe langa praful din cutie 1-2 banane, niste unt de arahide, miere si este exact acelasi lucru ca Serious Mass doar ca mai natural fara zahar adaugat.

| Wehes a răspuns (pentru Nickname1890):

Este o idee buna.
Eu am calculat ca am jumatate de luna cu Whey-ul, luand 2 portii ( 2 cupe ) pe zi. ( dimineata si dupa antrenament ).
Dar daca zici ca ma tine 1 luna - sau mai mult cu 1 cupa pe zi ar fi o alegere interesanta.
Daca ar fi sa aleg Whey-ul, cand zici ca ar fi indicat sa iau, dimineata sau dupa antrenament?! si o ultima intrebare : Daca ar fi sa iau 2 cupe pe zi m-ar tine 1 luna thinking ( si sa zicem. ca in zilele de pauza as lua doar 1 data pe zi chiar daca muschiul se dezvolta in zilele de pauza ) Mersii!

| Nickname1890 a răspuns (pentru Wehes):

O cupa are 30g deci 2270/60 = 37.8 deci 37 de zile si daca iei in zilele de pauza doar o cupa si mai mult.

Daca iei 2 pe zi, o data neaparat imediat dupa antrenament iar a 2-a cel mai indicat este sa o iei atunci cand stii ca ai o fereastra mare intre 2 mese. Sa zicem ca mananci o data la ora 2 si urmatoarea masa abia la ora 6 atunci la ora 4 este indicat sa bei un shake ca sa acoperi gaura asta dintre mese. DAca mesele sunt ok, nu prea are rost sa iei 2 pe zi. eventual poti sa iei ultima portie inainte de culcare amestecat cu lapte degresat.

| Wehes a răspuns (pentru Nickname1890):

Dimineata am o masa destul de buna inainte de scoala.
Cea mai slaba dupa cum iti spuneam si mai sus o am cand vin de la scoala pe la ora 2.
Oricum, asa m-am si decis. Raman pe Whey si iau pe la 2 cand vin de la scoala si pe la ora 6 dupa antrenament.
Mersii frumos, m-ai ajutat foarte mult. Daca are vreo importanta, ti-am acordat si funda.
Mai am totusi 1 singura nelamurire : La Serious Mass, mi s-a indicat sa iau Suplimentul si dupa 30-45 de minute sa iau micul dejun sau masa de dupa-amiaza sau oricare masa.
Intrebarea mea ar fi : La acest produs e la fel. Il iau inainte de masa cu 30-45 de minute sau la 30-45 de minute dupa masa?!

| Nickname1890 a răspuns (pentru Wehes):

Nu are sens sa iei produsul imediat inainte de masa, atata timp cat la masa mananci 20g de proteina din carne lactate sau altceva. Corpul oricum nu asimileaza mai mult de 25-30 g proteina odata.


Daca ai o masa fara prea multe proteine atunci da poti sa il iei inainte de masa. Dar daca tot mananci acasa, mananca ca lumea.

Deci ca idee ti-am spus in afara de shakeul de dupa antrenament celalalt este cel mai bine sa il bei atunci cand ai o perioada mai mare in care nu poti consuma proteine din mancare.

| Wehes a răspuns (pentru Nickname1890):

Multumesc frumos pentru tot ajutorul.
M-ai ajutat foarte mult!
O seara placuta iti doresc big grin

15 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Esti tare daca gasesti intr-o luna jumate.

Eu cam dupa 1 an si ceva am gasit suplimentele care functioneaza pentru mine si alimentatia corespunzatoare happy

Un simplu produs. trebuie incercat 3 luni sa vezi daca e bun sau nu

| cristi1505 a răspuns:

Ca tip somatic, din cate am inteles de la tine esti o combinatie intre ectomorf si mezomorf.
Ti-as recomanda sa mergi in continuare pe Serious Mass deoarece este foarte bun.Idea e sa ai minim 4-5 mese pe zi bogate in carbohidrati si proteine pentru a lua in greutate.

| Wehes a răspuns (pentru cristi1505):

La 1.82 cat am, ar trebui sa am vreo 73-77 Kg, printre care eu am 67.
Si asta as vrea.( sa iau in greutate ) dar nu grasime ci masa.
Din cate am inteles pui cam 60 % masa si 40 % grasime de la Serious Mass.
Grasime iti dai seama ca nu prea as vrea sa mai pun ca am si putina burta si voiam sa pun doar masa, dar sunt constient ca nu prea ai cum sa pui masa daca nu pui si grasime.
Sa inteleg ca dintre Serious Mass si 100 % Whey Gold tu ai alege Serious!?

| cristi1505 a răspuns (pentru Wehes):

E imposibil ce vrei tu! Nu ai cum acest lucru, crede-ma! Da, as alege Serious Mass deoarece, daca iei un concentrat proteic sau izolat acum...nu vei avea niciun rezultat.Trebuie sa te mai ingrasi pana la vreo 80 kg pentru a avea rezultate cu un concentrat sau izolat.

| Wehes a răspuns (pentru cristi1505):

Da, cam toata lumea mi-a spus ca la inaltimea asta trebuie sa ajung la Kg ce le-ai mentionat tu. Doar ca eu voiam sa ajung acolo, sa nu fiu gras laughing Dar am inteles ce ai spus.
O sa ma, mai gandesc 3 - 4 zile.
Mersii frumos pentru sfaturi!

| cristif a răspuns:

Gainerele in general au zahar... toate se invart in jurul a 20-30g zahar per portie. Daca pui mai multa grasime decat masa e de vina alimentatia, nu suplimentul, mai ales acesta, care e cel mai bun din lume.

http://www.getfit.ro/alimentatie/despre-nutritie/ectomorful.html

http://www.getfit.ro/......omorf.html

http://www.culturism.ro/_forumdownload.php?id=767

Tu stii unde te incadrezi, probabil o poza cu tine ne-ar ajuta mai mult, am putea da sfaturi mai exacte.
Pentru masa eu zic sa continui cu serious, daca vrei concentrat proteic recomand combatul de la musclepharm.