anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

La ce ajuta efectiv muschii de la burta? Adica patratelele cum s-ar zice. Adica cu muschii de la maini ridici greutati, cu muschii de la picioare alergi mai repede, dar cu cei de la maini ce faci?

24 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Evoluativ vorbind grasimea ajuta mult mai mult, daca te ataca un animal si te musca si ai grasime e bine, se vindeca mai repede, risc scazut de infectie, dar asta a devenit o obsesie, plus ca grasimea ajuta la frig

| relian a răspuns:

Daca ai muschi pe abdomen,atragi fetele mai bine,asta odata laughing,apoi cand ai un mijloc lucrat,e nu doara atat,este si sanatos,iar toata puterea de care tu spui vine de la mijloc,de la abdomen,asta in caz ca nu stiai.
Un abdomen slabit te face praf,te moleseste cu toti muschii tai de la mani sau picioare,cazi jos lat laughing
Nu ti s-a intamplat niciodata sa ai ceva la stomac,stiu si eu ceva tulburari si sa vezi cum te simti?
Toata baza organismul sta in mijloc,nu in mani si picioare.Tu cand iti incordezi muschii la maini sau picioare,incearca sa te concentrezi si sa vezi unde simti,sau de unde simti ca pleaca ceva.

Un mijloc slabit,gras te face si pe tine cam la fel. Mijlocul lucrat arata sanatate laughing de fapt asa ar trebuie sa arate un organism normal,cu muschi la abdomen,fara grasimi, ala da organism, rezistent, sanatos laughing
Un mijloc cu patratele te face sa arati si bine laughing cum am spus sar fetele pe tine, asta daca esti sarac, ca daca ai malai destul poti sa fii si rotund laughing

| Frank51 a răspuns:

Doamne ce intrebari.

| ziftode a răspuns:

Nu e, evident?
iti te uzi cu apa vara si apoi iti dai tricoul jos "ca e ud"
si o sa faca fetele coada dupa tine big grin

acum serios, dpdv sportiv nu prea, insa dpdv al fitness-ului, aia dovedeste negru pe alb ca ai EXTREM de putina grasime in corp, pentru ca prima oara grasimea se depune pe burta si asta acopera patratelele alea!

| anonim_4396 explică (pentru ziftode):

Si tie iti plac fetele striate care li se vad venele pe abdomen?
Ociul lor e atras cam la fel de ce ne uitam si noi, picioare(fund) si tâte(la noi piept/umeri)

| ziftode a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am nici cea mai vaga idee despre ce vorbesti, sincer
cred ca ar trebui sa mai lasi bautura, tot sincer!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Stabilizeaza Coloana vertebrala ar fi in principal.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Si ursul care e mai mult grasimi ce face? are probleme cu coloana nu?

| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu prea are legatura grasimea cu probleme coloanei. Depinde de multi factori.
Sunt mai multi slabanogi cu coloana stricata de la Counter strike(umeri aplecati, anterior pelvic tilt, sciatie), ca mai fac si abdomene sa aiba "patratele"o strica si mai tare.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Vezi asta spuneam si eu ca nu are legatura, viitorul va insemna multe dureri de coloana, ochii, ameteli, ostoperoza, obezitate

| Ady117 a răspuns:

Cum zice diftode şi încă un lucru de menţionat.
Într-o bătaie, dacă cineva îţi dă cu pumnul sau cu piciorul în burtă, având pătrăţele, eşti mai solid şi rezişti mai bine.

| anonim_4396 explică (pentru Ady117):

Pe bune?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ca esti mai solid, dar ai zona respectiva protejata mai bine. Doooh... cam greu de gindit, nu? P.S. Daca nu ai avea muschi in zona aia deloc ti-ar curge matele pe afara.

| Ady117 a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, pe bune.

| Ady117 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mie trebuia să-mi răspunzi, nu lui Constantin.
Te contrazic, eşti mai solid dacă lucrezi abdomentul şi vei obţine pătrăţele.
Dacă nu mă crezi, cheamă-ţi 2 prieteni. Unul care are pătrăţele şi unul care nu are pătrăţele şi e slab. Pune-i să-şi încordeze abdomenul şi dă-le un pumn cu putere medie în abdomen şi vezi care rezistă mai bine. Cel slab fără pătrăţele, sau cel mai solid cu pătrăţele?
Doooh... cam greu de gândit, nu?

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ady117):

A, deci nu se poate sa fii si slab cu patratele? Greu cu limba asta romana...

| Ady117 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Ce legătură are limba română cu asta? Eu cred că am scris perfect corect gramatical. Tu, în schimb, ai scris greşit " gîndit ". Trebuia să scrii " gândit ".
Şi apropo, nu am zis că nu poti fii slab şi să ai şi pătrăţele.
Asta ai înţeles tu. Dacă pentru tine solid înseamna gras, ce să mai zic.
Fă cum ţi-am zis. Cheamă 2 prieteni la tine. Ambii slabi, unul cu pătrăţele, celălalt fără pătrăţele şi dă-le un pumn la fiecare în burtă. Dar să fie încordaţi. Şi apropo, cel care are pătrăţele să nu le aibe doar aşa abia să se vadă, ci să fie lucrate cât de cât.
Dar apropo, nu e vina mea dacă îi dai un pumn în ficat şi păţeşte ceva ( cel fără pătrăţele ).

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ady117):

Eu am invatat cu "â" doar la numele proprii si chestiile derivate din România. Pot sa scriu si cu regulile astea de rahat mai recent, dar o fac doar daca sunt platit pentru asta. In cazul de fata, nu sunt platit. Tu ai zis slab vs solid, acum o intorci. big grin

| Ady117 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Nu o întorc. Ideea e că înțelesesei tu greșit. Eu n-am zis solid pe tot corpul, ci doar am făcut referire ca abdomenul tipului care are pătrățele să fie lucrat, adică solid. Poți fii solid la abdomen dacă ai pătrățele și ești slab, dar poți fii și mai puțin solid dacă ai pătrățele și ești slab... Înțelegi?
Eu nu am auzit niciodată un profesor de limba română să spună că, cuvintele " gândit, grâu, cuvânt etc " se scriu cu â din i...

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ady117):

Cuvintele care se scriau cu î si nu cu â au fost modificate in 1999. Inainte de asta se folosise grafia respectiva vreo 40 de ani fara probleme... Mdah, ai folosit si tu solid intr-un context complet nepotrivit - sau poate care tie iti e familiar, dar mie unul tot ca nuca in perete imi suna. In fine, noi sa fim sanatosi. https://www.timpul.md/......24370.html

| Ady117 a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Până la urmă ai înţeles că pătrăţelele te pot ajuta într-o bătaie?
Sau dacă ai abdomenul foarte SOLID, ( laughing ) cred că te poate proteja chiar şi de un cuţit dacă nu îl bagă cu putere şi tu te încordezi înainte să ţi-l bage. ( Se întâmplă şi din astea mai rar, dar se întâmplă ). Aşa dacă i-l bagă unuia fără pătrăţele, mai ales daca e mai gras, îi va intra cam tot cuţitul. Şi aici poţi face o diferenţă. Deci ajută, părerea mea.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Ady117):

Asta stiam de la inceput, doar ca nu intelegeam exprimarea aia a ta cu patratele=solid, fara patratele=slab, atita tot.

| Chitaristul26 a răspuns:

Muschii abdominali cu cei fesieri sunt folositi pentru stabilitate, si in mare parte sunt ce te tin in picioare, fara sa cazi. De asemenea iti pot proteja organele din zona abdominala in caz de un impact mai mare precum un pumn, cum s-a zis si mai sus.

| RobertKent a răspuns:

Drepţii abdominali – funcţia principală este de a face flexia trunchiului pe bazin (adică mişcarea pe care o facem atunci când ne ridicăm din pat).

Oblicii abdominali – când se contractă simultan oblicii, ei coboară coastele şi flexează toracele pe bazin; când se contractă o singură parte, el este un rotator al coloanei vertebrale, îndreptand faţa anterioară a bazinului spre muşchiul care se contractă. Aceşti muşchi au rezistenţă redusă la efort şi se recuperează destul de lent.

Abdominalii inferiori – funcţia principală este de a face flexia bazinului pe coapse