| GriRazvan a întrebat:

Maine am proba la sport saritura in lungime de pe loc straight face nu pot sa sar nu stiu miscarea nu inteleg deloc? mainile sus si pe varfuri? sau mainile sus si pe calcaie ...nu pot sa sar deloc ajutorr!

2 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Saritura în lungime de pe loc
Descrierea tehnica
Tehnica sariturii în lungime de pe loc este relativ simpla si cuprindeurmatoarele faze: a-flexarea genunchilor si ducerea bratelor spre înapoi, b-impulsia, c- zborul si d- aterizarea.
a)
Flexarea genunchiloi
ș
i balansarea bratelor înapoi este miscarea ce permite opozitie de încarcare cu energie potentiala pentru urmatoarea faza.
b)
Impulsia cu ambele picioare în sol si tragerea bratelor înainte, realizeaza fazade desprindere a talpilor picioarelor de pe sol.
c)
Zborul consta, în prima parte din ridicarea si tragerea picioarelor cu genunchii îndoiti spre înainte sus, odata cu ducerea bratelor spre înainte, iar în partea adoua în întinderea genunchilor spre înaintee)
Aterizarea
este faza de reluare a contactului cu solul, se realizeaza

pe ambelepicioare, concomitent cu tractiunea bratelor spre înapoi si proiectarea bazinului înainte, pentru a împiedica caderea corpului înapoi.
http://www.scribd.com/doc/80786184/atletism-I (pag 67)

| cristi966 a răspuns:

Balanseaza mainile, varfurile inainte si inapoi si cand te simti cel mai pregatit atunci sa sari.si eu am avut ceva probleme cu asta.ce ai facut pana la urma azi?