| Callmebaby a întrebat:

Mi s-a spus ca daca vreau sa mă ingras ar fi cel mai bine sa fac sport, pentru a nu pune grasime. De o saptamana m-am apucat serios de exercitii gasite pe net pentru picioare, abdomen, alerg si dau ture cu bicicleta. Incerc sa mananc cat de multe fructe, alimente bogate in proteine, carne. Dar eu simt ca mai rău am slabit in loc de ingrasare. Imi simt picioarele mai subtiri, clavicula imi este mai proeminenta și oricât de ciudat ar parea, sutienul a început sasa imi fie mai lărgut. Sa continui sau sa ma opresc? Am 51 kg la 1, 71 si nu vreau sa scad mai mult. Ideal ar fi sa iau 4kg, zic eu.

2 răspunsuri:
| AnastasiaK a răspuns:

Pai iti numeri caloriile. Ca sa iei in greutate, trebuie sa mananci mai mult, logic. Daca faci si sport, trebuie sa mananci si mai mult decat fara. Asta e toata "filosofia", nimic spectaculos.

P.s. Sfatul meu ar fi sa mergi la sala. Nu-ti face iluzii ca o sa-ti modelezi corpul cu exercitii de facut acasa gasite pe net laughing

| TincutaNitu a răspuns:

Alimentele bogate in proteine ard mai multe calorii din simplul motiv ca pentru metabolizarea acestora corpul consuma mai multa energie. Pentru a te ingrasa, creste aportul de carbohidrati (cartofi, orez, cuscus, paste integrale). Alege fructele deshidratate care au mai multe calorii si pot fi consumate in cantitati mai mari. Oleaginoasele (nuci, seminte, alune, migdale, caju, fistic) sunt din nou o alegere buna fiind dense caloric (o cantitate mica furnizeaza mai multe calorii). Adauga ulei de masline in alimentatie.

Pentru mai multe detalii si un plan alimentar, citeste urmatoarele articole http://tincutanitu.ro/sfaturi-si-meniu-pentru-cresterea-in-greutate/ si http://tincutanitu.ro/......t-a-time/.