| xXGaBiXx a întrebat:

Să încep cu mici detalii: 18 ani, înălțime 170cm, greutate 56kg (asta vreau sa schimb).
Am ținut dietă de îngrășare cu 1000+ calorii zilnic, cardio+fitness 5 ori pe săptămână. În 3 luni nu am reusit sa ma îngeraș decât 3kg.
Am ajuns la momentul disperat sa caut proteine, si aici vine si intrebarea: ce fel de proteine ar trebui sa iau pentru crestere in masa? Trebuie sa tin o anumita dieta daca iau proteine?

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu merg mai mult pe cresterea testosteronului iar studiile demonstreaza ca am dreptate, recomand o alimentatie bogata in oua,carne de porc,masline,ulei de masline,slanina,grasimi dar nu multe si naturale da, lacatate, legume, fructe, cardio pe intervale=sprinturi, faza cu 2 grame per kg e un mit care nu e dovedit de nici un studiu stiintific, stiintific vorbind sunt sanse sa fi in grupul bag sala la greu dar nu se pune nimic, totul tine de genetica ta, recomand vitamina d si zinc, apropo culturism la ora 17 si cardio dimineata

| Sn4k3 a răspuns:

1000+ calorii si cardio si fitness de 5 ori pe saptamana laughing si tu vrei sa te ingrasi? Tie iti trebuie numai 2200 calorii sa te mentii, asa ca ar trebui sa mananci in jur de 3000 sa te ingrasi si daca vrei proteine, recomand Universal Gain Fast 3100, a avut rezultate la mine, poti cauta informatii despre el pe internet. Si nu trebuie sa tii o anumita dieta daca iei proteine. Proteinele sa le iei doar daca nu poti lua destule din mancare (2-3g/kg)

| LumiBo a răspuns:

Proteinele nu se iau de capul lor. Pentru o dieta proteica, mergi la un nutritionist sau la un antrenor de fitness. Asta implica cresterea de masa musculara.
Pentru cresterea masei musculare, exercitiile fizice pe care le faci trebuie sa fie la minim 180 (pulsul).
De asemenea, trebuie sa mananci mai milt decat arzi, asa ca as incercat o dieta cu peste 1500-1700 de calorii zilnic.
Nu stiu sigur, asta e parerea mea bazata pe o experienta destul de scurt.
Bafta multa:*