| DariusDarius260809 a întrebat:

Salut, am 12 ani si vreau sa ma apuc de sala. Am burta si vreau sa scap de ea. As putea sa ma apuc?(tin dieta si vreau sa fac sala usor, nu cu greutati mari)

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sala nu este recomandata copiilor mici si adolescentilor, pana nu-si inceteaza cresterea, adica pana la 20 de ani, deoarece le blocheaza hormonii de crestere.
La anisorii astia iti recomand sa te apuci de un sport (inot, baschet, volei, handbal), pentru a-ti stimula cresterea si dezvoltarea frumoasa si armonioasa a intregului corp.
Nici dieta nu este recomandata copiilor, decat daca sunt obezi si sunt sub stricta supraveghere a unui dietetician sau diabetolog.

| Violleta2022 a răspuns:

La anisorii tai, ca sa scapi de burta, trebuie sa nu mai bei sucuri si sa nu mai mananci: dulciuri, ciocolata, prajituri, biscuiti, paste fainoase, foitaje, paine si nici cereale.

| haileewatson a răspuns:

Nu poti scapa doar de burta. Cand slabesti, slabesti din tot corpul.
La varsta ta, si avand in vedere ca esti in crestere, ai putea sa mergi la clase de aerobic. Inscrie-te la o sala si mergi la clase: dance aerobic, etc.
Sau mai bine apuca-te de un sport: volei, baschet etc.
Iar daca trebuie sa tii o dieta mergi la un nutritionist! Daca te apuci singur sa-ti creezi diete nu o sa stii ce faci si o sa te imbolnavesti.

| Mirel4412 a răspuns:

Tu vrei sa faci calisthenichs, adica exercitii cu greutatea corpului. Penteu varsta ta sunt cele mai potrivite, de la 13-14 ani ai putea sa te apuci de ridicat greutati, adica cu un an de antrenament acasa/sau la sala cu instructor. Antrenamentul e la fel de important ca dieta sau somnul, tine minte asta. Youtube-ul este plin de exercitii de facut acasa, trebuie doar sa vrei. 10 flotari si 10 genoflexiuni nu reprezinta o zi de antrenament, faci pana epuizezi, pana simti ca muschii ard, asa stii ca avansezi.

| Rusu_Dan_1990 a răspuns:

De la 14 ani ai putea sa te apuci de sala normal ca iti trebuie buletinu acolo, incearca si tu pana atunci sa improvizezi ceva acasa daca vrei sa te faci cat de cat! Multa bafta!

| Dannyden a răspuns:

Trebuie sa vii cu un părinte ca nu ai voie decât dacă ai 14 ani, + trebuie și antrenor