| 111111111aaa a întrebat:

Salut, am 15 ani si imi place boxul si kickboxul, dar nu stiu ce sa aleg. Nu imi permit sa ma antrenez si as vrea sa stiu daca ma pot antrena si acasa. Va rog, daca puteti, sa imi ziceti daca pot si ce sa aleg intre box si kickbox si sa imi ziceti idei de antrenament pentru kickbox si box.

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Cum naiba sa te antrenezi la sporturile astea fara partener? Si fara un instructor care sa te corecteze? Cu cine o sa faci sparring, dupa ce inveti?

Antrenament acasa = apa de ploaie, un mare ZERO.

| AnastasiaK a răspuns:

Nu, nu poți să te antrenezi acasă.

| Zuzu1991 a răspuns:

Kickbox... box-ul e doar un sport, da, poti sa te aperi cu el, dar, daca ajungi sa ai nevoie (si nu iti doresc sa ajungi sa ai nevoie), atunci kickbox e MUUUULT mai eficient decat box-ul

box poate poti sa faci acasa, iti trebuie numai niste video (si e plin utubu) si un sac de box, insa kickbox nu...
iti trebuie NEAPARAT instructor si partener, altfel nu se numeste ca faci kickbox

| costicj a răspuns:

Cum spune și Anastasia, degeaba alegi dintre ele, oricum nu te poți antrena acasă. Doar profesioniștii (prin experiență, nu vorbesc doar de campioni), se pot antrena acasă, după ce s-au antrenat ani de zile sub tutela unui antrenor de profesie și știu foarte bine ce au de făcut acasă, pentru a evita accidentările și overtraining-ul. Plus că aceste sporturi includ disciplină, iar taxa lunară nu mi se pare mare având în vedere toate avantajele care vin la pachet cu acei bani, indiferent cât ar costa. Deci eu te stătuiesc să găsești o soluție pentru problema cu banii atât cât să-ți permiți măcar antrenamentul. Când vrei să faci ceva, într-un final găsești o soluție.

| costicj a răspuns (pentru Zuzu1991):

Diferența majoră ca antrenament individual între cele 2 sporturi este că la kick-box îți folosești și picioarele, iar cu un antrenor ajungi să te antrenezi și în defensivă (eschive, footwork, head movement etc), nu doar în ofensivă, lovind sacul de box. De ce dezinformezi omul? Îi poți face rău unui om care crede ce spui, pentru ca aceste sporturi sunt mult mai complexe decât ai crede. De exemplu eu ca și karate-ca lupt foarte bine din distanță folosind și picioarele, dar un practicant de box dacă a găsit o portiță să se apropie, deși mă descurc ok și la apropiere, e destul de probabil să-mi traumatizeze ficatul. Trebuie doar o greșeală, și soarta se schimbă pentru orice sportiv, vorbind de real life "survival". Toate sporturile vin și cu dezavantaje, cu atât mai mult dacă le faci de capul tău, având în vedere că primul "reflex" format în sporturile de contact, este încrederea de sine, pe care antrenorii o modelează prin disciplină.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru costicj):

Man, si tu si Anastasia mi-ati sarit in cap, eu spun ceea ce vad, box-ul mi se pare NUMAI muschi, kickbox-ul, sa il vezi pe Scott Adkins facand niste miscari in aer care ajung sa mai si loveasca incredibil de puternic, mi se pare MULT mai eficient, acum poate ca doar ma uit la TV si nu stiu in realitate, insa, inca odata, spun ceea ce vad

| costicj a răspuns (pentru Zuzu1991):

Eu vorbesc din experiență atât din antrenamente, cât și IRL. Și Scott este un actor care are o coregrafie în filme, chiar dacă este, după părerea mea, deja maestru în arte marțiale. Acele lovituri gen 540 și 740 kick, sunt ineficiente dpdv personal, a spus-o și el. Sunt estetice și spectaculoase în filme, dar IRL sunt de folos bazele tehnicilor, pe care se bazează și acele tehnici spectaculose. De asta am spus ce am spus mai sus, deoarece eu am și experimentat aceste lucruri, mai sus. Nu am spus-o cu răutate, ci cu intenția de a ajuta persoana care are nevoie de ajutor și informații aici.