| дηÐяЄүßя؃ℓØ a întrebat:

Am 15 ani si ultimele 6 luni de cand am fost la sala nu stiu daca am mai crescut 1-2cm in inaltime. Inaltimea mea este de 1.85m, iar tatal meu are 1.74m si mama 1.64m. Nu am mai crescut in inaltime din cauza antrenamentelor la sala sau si din cauza geneticii? Eu cred ca din cauza antrenamentelor de sala. Si ce exercitii ar trebui sa evit la sala? Durerea de spate in partea de jos cand lucrez spate la sala poate insemna ca am pus presiune pe coloana vertebrala si imi va stopa cresterea? Multumesc Anticipat.

4 răspunsuri:
| Goddessss a răspuns:

In primul rand, tu la vârsta ta nu are trebui sa exagerezi cu sala.
Nu înțeleg de ce te plângi de înălțimea ta, ținând cont că ești mult mai înalt decât tatăl tău. 1, 85 pentru un băiat/barbat e foarte mișto. Vezi că dacă ridici greutati mult 100% îți presezi sistemul osos și nu mai crești. Eu îți recomand exercițiile de stretching și cardio(pentru. condiția fizica)
Lasă sala după 18. Și da, geneticul tau contează, poate te-ai oprit din creștere, deși pentru.un băiat de 15 ani nu se prea poate!(băieții cresc mult mai mult decât fetele)
Eu zic sa te accepți așa cum ești(ești ft bine) și sa faci exerciții mai ușoare( sunt o mulțime).
Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Goddessss):

laughing)) Ce face? Își presează sistemul osos? N-are logică ce spui.Singurul factor care influențează creșterea în înălțime e genetica. Când se închid cartilajele numai crești, greutățile nu au nicio treabă. Arnold se antrenează de la 15-16 ani și ghici ce, are 1.88!

| Goddessss a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt de acord cu ceea ce spui, ca geneticul influenteaza cresterea in inaltime, dar depinde foarte mult de persoana. Ce spui tu sunt doar cativa baieti care au avut acest noroc. De ce la varsta lui trebuie sa faca sala? De ce? E tanar, poate astepta pana la 18. Nu vezi ce inalt e?
Poate si tu ai dreprate, poate si eu.
Dupa mine, niste alergat si cv sport gen baschet, fotbal ar fi suficient.
Fiecare are pareriile lui...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Goddessss):

Păi întocmai dacă e înalt nu ar trebui să fie speriat că numai crește laughing chiar dacă e doar un mit. Vârsta minimă pentru sală e 14 ani.În timpul adolescenței ai un avantaj dacă te apuci de sală deoarece ai foarte mulți hormoni și e relativ ușor să pui masă. Dacă el chiar vrea să se ducă nu e nicio problema.