| dutny16 a întrebat:

Salut, am aproape 16 ani si vreau sa ma apuc de sala. Vreau in principal sa lucrez pe partea de sus a corpului - piept, spate, brate, din astea - dar stiu ca anumite exercitii pot afecta cresterea in inaltime. Care ar fi acele exercitii? Ce fel de exercitii imi recomandati sa evit / sa fac? ps am 58kg si aprox 1.70 - daca conteaza. Multumesc

Răspuns Câştigător
| Clint a răspuns:

Nici un exercițiu nu afectează creșterea în înălțime, daca este executat corect.
Ce sa nu faci e să-ți lucrezi prea mult pieptul și umerii, sa ajungi sa fi aplecat cu umerii in fata. Atât timp cât urmezi următorul principiu - sa faci de 1, 5-2 ori mai mult exerciții pentru spate decât pentru piept / umeri o sa fi bine.

3 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Treaba cu ridicarea de greutati si cresterea in inaltime este un mit. Ti-o zice unul cu o experienta de 10 ani in spate. Ca o mica paranteza, la 1, 7 si 58kg, picioarele tale sunt sticksuri Croco. Vezi sa nu ajungi ca Johnny Bravo daca antrenezi doar partea superioara ca toti cocalarii.

| dutny16 explică (pentru siriusblack98):

laughing Tocmai de asta ma intereseaza in principal partea de sus, pentru ca picioarele mele sunt opusul sticksurilor croco. Adica desi sunt printre cei mai "mici" din clasa, nu cred ca are nimeni picioare mai groase ca ale mele. Cam tot ce mananc eu se duce in picioare laughing

| siriusblack98 a răspuns (pentru dutny16):

Cum crezi. In ce priveste partea de sus, da-i bataie cu ce exercitii vrei ca nu iti afecteaza cresterea in inaltime. Cresterea in inaltime este strict in codul tau genetic si nu poate fi influentata prin sport. Altfel culturisti de top mondial cu experienta de cel putin 20 de ani in spate, ar avea un metru jumate.