| User234588 a întrebat:

Salut, am complexe în privința corpului meu și as dori sa vad ceva performante de la mine. Astea fiind spuse vreau sa ma apuc de sala alături de un instructor sa ma îndrume corespunzător, acum am văzut multe persoane care au luat proteine, dacă este cineva pe aici care a luat proteine pentru creșterea masei musculare rog sa ma ajute cu câteva sfaturi gen, de câte ori pe săptămână se ducea la sala, cât timp petrecea la sala s. A. M. D. Menționez ca instructorul îl voi alege pe cel de la sala. Am 55kg și 1.70, am văzut ca la unele persoane deja se vad progrese după 3 luni cu anumite proteine. Dar nu știu ce programe au pentru sala. Fără răutăți va rog, zi buna tuturor

5 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

ORICINE ia proteine, si bunica, se gasesc in mancare.

" am văzut multe persoane care au luat proteine", si eu vad zilnic, TOATA LUMEA de pe strada ia proteine, ca doar nu stau nemancati.

Mai documenteaza-te ce inseamna proteine, ce inseamna un antrenament pentru masa musculara si ce alimentatie iti trebuie (alimentatia conteaza CEL MAI MULT in sportul asta).

| User234588 explică (pentru Cosmin86):

Proteine înafara de cele ce le găsești în ceea ce mănânci zilnic, m-am referit ca supliment...

| Cosmin86 a răspuns (pentru User234588):

Vezi, deja inveti sa te exprimi corect. Ai mai facut un pas.

Acum zi la ce "proteine" te referi: nume firma si nume produs. Sau da un link.

| Paul754880338 a răspuns:

Pentru sfaturi, se pare ca ai nimerit in locul cel mai bun. Aici, ca de altfel si in parcare sau in fata blocului toata lumea se pricepe la tot. Eu zic sa mergi la sala si odata facut acest prim pas esti mai invatat decat inainte de a il face, apoi continua si afla singur raspunsurile, iar dupa ceva vreme vei avea propriile tale pareri si vei dezvolta capacitatea de a selecta cele spuse de cele facute. Nu mai pierde vremea! Ia-ti echipamentul si mergi la sala!

| cristiww a răspuns:

Clar trebuie sa te documentezi, nu astepta sfaturi de la altii, cauta singur daca esti pregatit de ceva serios.
Ca sa iti simplific cautarile, iti spun din start ca "prafurile", "proteinele" sunt si ele tot alimente si te ajuta la completarea alimentatiei daca e cazul (avand si avantajul ca se absorb mai repede decat nutrientii din mancare). Acestea fiind spuse, e bine sa pleci din start cu ideea ca ele nu fac absolut nimic in plus fata de alimente, deci NU EXISTA progrese "cu anumite tipuri de proteine", nu exista progrese in general DE LA PROTEINE (suplimente proteice). Sunt si ele tot alimente practic. Progrese exista DOAR daca cumulezi niste factori : o alimentatie bogata in calorii si proteine, antrenament, odihna. Cine afirma ca a avut "progrese de la proteine" probabil nu avea in alimentatie suficiente proteine si/sau calorii si prin adaosul ala (caloric si proteic) a ajuns la "cheia succesului". Dar "cheia succesului" o poti obtine si din alimente. Depinde cat de repede inveti manevra asta. Daca consideri ca alimentatia nu iti satisface nevoile calorice si/sau proteice atunci poti completa cu suplimente. Asta e "marele secret" al "prafurilor"