| victor238213 a întrebat:

Salut, am o intrebare despre proteine, am 1.85 si 63 kg si vreau sa pun masa musculara pe mine si m-am gandit ca proteinele vor fi foarte de folos.
Cum ar trebui sa fac shake? Cu ce si cand? De cate ori pe zi? Si trebuie inainte sau dupa antrenament, pe langa asta am vazut ca altii fac un fel de shake din ciocolata.

12 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Lasa shake-ul, baga mancarea in tine 5-6 mese pe zi! de asta ai nevoie nu de shake! Cea mai buna proteina se gaseste in alimente! Deci mananca, lasa shake-ul cate te ia vantul...

| Violleta2022 a răspuns:

Proteina slabeste, nu ingrasa. Este folosita de cei grasi ca sa topeasca grasimea... dar cand esti slab nu te ajuta cu nimic, dimpotriva.

| Apokales a răspuns:

N-are importanta cand, atata timp cat in ziua respectiva ai acoperit necesarul zilnic de proteina pentru dezvoltarea masei musculare. Treaba ta cum faci shake-ul, poti sa faci doar din pudra proteica si apa, important este sa iei cantitatea de proteine dorita de tine, dar nu neglija alimentatia.
Sunt multe retete de shake-uri pe internet si retete cu pudra proteica (clatite americane cu pudra proteica, batoane proteice etc).

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Legendă urbană. Suplimentele de proteine nu se pun pe tine sub formă de mușchi.

| AC4S4 a răspuns:

Sunt gainere pentru masa musculara, de alea ai nevoie. Neaparat gainere.

O data pe zi, dupa antrenament de obicei. Praful, apa/lapte si ce mai vrei tu (banane, unt de arahide).

Nu-i asculta pe cei care zic sa bagi 5-6 mese pe zi. Sa ne gandim ca ai 16 ore active pe zi (ca 8 ore dormi), ar insemna ca tot la 2-3 ore sa mananci. Ti-ar incurca foarte mult programul, si e si ineficient. Sa nu mai spun ca nu o sa ai pofta si doar o sa te fortezi aiurea.

Gainerul nu e inlocuitor pentru mancare, ci e un plus. Mananci normal, poate ceva mai mult pentru ca o sa faci si antrenament, si bagi si acel shake care iti va da un plus.

| victor238213 explică (pentru AC4S4):

Multumesc mult de raspuns, dar cate kg trebuie sa am la 1.85?

| victor238213 explică (pentru AC4S4):

Uite, eu manac dimineata lapte cu cereale, dupa mananc la scoala la cantina, dupa vin acasa si mananc, in acest timp pot manca si niste fructe, iar seara tot ceva mai usor, e bine?

| AnastasiaK a răspuns (pentru AC4S4):

"Nu-i asculta pe cei care zic sa bagi 5-6 mese pe zi."

De acord, să-i ignore pe ăia care știu ce vorbesc și să ia suplimente din start ca orice începător inapt care nu știe nici să-și calculeze caloriile pe o zi.

I-ai și dat cea mai imbecilă "greutate ideală". Aia se aplică fix pentru ăia care n-au masă musculară. Când vrei masă musculară, la 1, 85 discuția începe de la 80kg în sus.

| AnastasiaK a răspuns:

Logic că proteinele îți sunt de folos, dar tu nu faci diferența dintre proteină și supliment proteic. Prima îți trebuie obligatoriu, fie că vrei masă musculară, fie că nu vrei, în timp ce suplimentele nu au ce căuta în ecuație cât timp tu nu știi lucruri de bază (că dacă nu știi lucrurile de bază, nu ai de unde să știi nici cât/cum să suplimentezi).

| victor238213 explică (pentru AnastasiaK):

Atunci, cum pot creste in greutate, deoarece nu pot.