| CipryIonutz a întrebat:

Am o mare problema sa zic. Fac sală de ceva timp si am observat ca am mult mai multa forta in mana dreapta(ma refer imensa). Ideea e ca asta ma face sa fac anumite exerciții gresit( imi vine foarte mult sa ridic din umărul drept). Am nevoie se sfaturi

Răspuns Câştigător
| Daniel9988 a răspuns:

Am patit-o.N-ai ce sa ii faci. Daca esti dreptaci, insemna ca ai lucrat mai mult si mai eficient cu mana dreapta(chiar fara sa iti dai seama). Exercitiile pe care le faci sunt pentru dezvoltare musculara sau sunt exercitii kinetoterapeutice? Intreb pentru. ca daca nu sunt exercitii de kinetoterapie, n-are nicio relevanta. Poate sa ti se ridice umarul stang oricat.

| CipryIonutz explică (pentru Daniel9988):

Nu sunt exerciții de kinetoterapie. Dar ideea este ca toți, toți se iau de mine si ma pun sa lucrez cu mai puține kilograme, dar daca fac asta nu simt ca lucrez. Gen sa iti zic pe izolat cu gantera pe dreapta pot face si cu 16, dar cu stânga doar cu 10. De asta am cerut sfaturi.

| Daniel9988 a răspuns (pentru CipryIonutz):

E normal. Daca aia au ceva cu tine, inseamna ca n-au deschis niciun manual de anatomie in liceu.E si logic, practic....Mana dreapta va fi intotdeauna mai antrenata decat cea stanga.

| CipryIonutz explică (pentru Daniel9988):

Ok, mersi pentru sfat, o sa le fac cu pot eu si aia e. Recuperez eu pana la urma

| Daniel9988 a răspuns (pentru CipryIonutz):

Cu placere! Intotdeauna ca dreptaci vei avea un deficit pentru. mana stanga.Atunci cand ridici o greutate(cu dreapta), umarul tinde sa coboare. Datorita faptului ca cei doi umeri au legatura intre ei(nu mai stau acum sa enumar oasele si muschii de coordonare), in timp ce un umar coboara, celalalt se ridica.Asa e tendinta lor, deoarece incearca sa pastreze echilibrul.Cum am mai spus, fenomenul se amplifica mai mult la mana stanga in cazul tau.

7 răspunsuri:
| Surtulecs a răspuns:

Buna! Pentru a corecta greselile exercitiilor, poti sa iti iei un prieten sa iti tine anumite parti precum umerii pentru a nu tii mai ridica, parerea mea.

Sper ca te-am ajutat!

| MerkedesPlacintzikaDouajdamilioane a răspuns:

Salut, incearca la flexii de biceps, ramato singular sa faci cu o greutate pe mana stanga cu vreo 1 kg - 2 kg mai mult decat pe dreapta, in 2 3 luni ar trebui sa fie ok, toata lumea pateste asta

| CipryIonutz explică (pentru MerkedesPlacintzikaDouajdamilioane):

Nu as mai putea sa ridic pe stânga cu 1-2 mai mult. Cu gantera pe dreapta pot face cu 16 si pe stânga maxim 12, și seria aia chinuită, de aia fac cu 14 si lumea se ia de mine ca nu tin cotul stâng lipit si ridic din umăr. Si asta e doar un caz de exemplu de exercitiu " prost " pe care îl fac