| FilipJicha a întrebat:

Am slabit destul de mult in ultimul an, undeva la 30 kg, initial avand 115, si as dori sa merg la sala. Problema e ca nu as vrea sa ma fac din nou mare. Se poate sa fii slab, dar sa ai cat de cat acolo muschi? Nu umflati, dar sa arate cat de cat bine.

12 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Si cati ani daca ai 30 de kg? Ca mi se pare ca ai slabit prea mult. Sa nu ai ceva probleme de sanatate.

| FilipJicha explică (pentru darrio2007):

Am slabit 30 kg, am in jur de 85 in prezent.

| darrio2007 a răspuns (pentru FilipJicha):

Oops! Credeam ca acum ai 30 de kg.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca initial ai avut peste 100Kg, inseamna ca ai avut probleme serioase de metabolism.
Ar fi bine sa faci intai niste analize hormonale, iar exercitiile sa le faci treptat, la indicatiile medicului sportiv.

Si inca ceva, dar foarte important:
Dac faci sport sau eforturi fizice intense timp indelungat si le intrerupi brusc, atunci organismul nu stie sa se acomodeze instantanea, iar ingrasarea va avea loc cu siguranta!

| FilipJicha explică (pentru Bula):

Analize hormonale mi-am facut cu alta ocazie, cu alta problema si totul a fost ok. Am slabit dupa ureche, jucand foarte mult tenis, facand ture de teren si sprinturi pe langa alte cateva exercitii pe care le faceam acasa (plank, genuflexiuni, flotari, cu gantera), ordonandu-mi alimentatia si band ceai verde, in jur de 1, 5l pe zi, pe langa vreo 4-5 de apa. Cam veneam extenuat in fiecare seara de la terenuri. Au existat zile cand beam suc, mancam prajituri sau cate un foietaj, insa am slabit destul de repede. Se poate sa-mi fi reglat metabolismul prin acest stil de viata?

| Bula a răspuns (pentru FilipJicha):

Greutatea ta depinde de diferenta de calorii mancate si cele eliminate.
Daca rezultatul este pozitiv, atunci te ingrasi, iar daca este negativ, atunci slabesti.

In mod normal, organismul trebuie sa se auto-echilibreze. Senzatia de saturatie la sfarsitul mancarii este semnalul ca ai mancat destul, iar senzatia de foamete si sete indica nevoia de a introduce in organism calorii sau lichide.
Daca acest proces nu functioneaza corect sau este pacalit, atunci organismul pierde controlul automat, iar pe "pilot manual" risti sa iei proportii sau sa slabesti, in functie de "stiinta" ta.

| Violleta2022 a răspuns:

Stai linistita, ca la sala nu te ingrasa nimeni, iar daca ai ambitie, acolo munesti 2 ore pe zi, tragand de fiare, sau alergand pe nbicileta ergonomica, si salbesti 2-3kg pe saptamana.
Nu uita, evita sa cresti portiile de mandare, ca aela te ingrasa, nu sala sau exercitiul fizic!

| Sn4k3 a răspuns:

Nu manca grasimi, mananca putini carbohidrati (intre 100-150g in functie de cum te simti pentru ca ei iti dau energie) si nu fii in surplus caloric. Proteine mananca in jur de 2g/kg.

| Clorox a răspuns:

Normal ca se poate, vorbeste cu un body trainer de la sala respectiva sau cu cineva care se pricepe.

| mastadont a răspuns:

Da. Fă doar exerciții de fibră și creșterea musculară va fi încetinită mult, mușchii se vor tonifia și întări. Exerciții de fibră adică cu greutate mică, să îți dozezi greutățile ca să poți face multe repetări, 40 50 într-o serie este ideal pentru acest lucru.

| aXy99 a răspuns (pentru mastadont):

Ce, ma? laughing
Alea sunt pentru anduranta. Fibra musculara este muschiul propriu zis pe care nu il antrenezi foarte bine la 40-50 repetari. Cel putin nu daca faci fiecare serie asa.

| Kerre a răspuns:

Te poti consulta cu un Trainer de la sala sa iti spuna ce exercitii sa faci si modul corect de executare.