| Cosminaandrei1 a întrebat:

Salut, as vrea sa cresc in masa musculara fata sa ma duc la sala, am 14 ani si zici ca am mâinile luate dintr-o pungă de sticksuri. Va rog sa imi dati si mie un program sau un sfat

Răspuns Câştigător
| Ionut231312 a răspuns:

Este recomandat sa te duci cu un prieten sau sa rogi o persoana de acolo sa te ajute cand ridici greutati sau cand faci unele exercitii grele deoarece se pot intampla accidentari mai ales ca ziceai ca ai mainile slabe...

Ca alimentatie incearca sa ai 3 mese consistente si 3 mese usoare(fructe, iaurturi etc) care sa contina multe proteine si incearca sa mananci pe zi peste cat arzi( recomand aplicatia MyFitnessPal pentru a-ti seta scopul, adica cate kilograme vrei sa faci, iar ea automat iti gaseste un anumit numar de calorii pe care trebuie sa-l indeplinesti zilnic)

Ca exercitii nu stiu ce sa-ti zic, in primul rand trebuie sa ai un program bine pus la punct, astfel incat sa acoperi mai multe grupe de muschi pe zi, dar nu multe. Fiindca este incepator recomand sa faci cam 2 grupe pe zi, desigur cu pauza, iar programul ar trebui sa arate cam asa(doar un exemplu, poti sa le combini cum vrei tu):

Luni: Biceps si spate
Marti: Triceps si piept
Miercuri: pauza
Joi: Umeri si abdomen
Vineri: Picioare
Sambata si duminca pauza

Asta desigur la inceput, dupa ce incepi sa ridici mai multe greutati si te-ai acomodat cu sala poti face si 3 grupe pe zi, astfel incat sa lucrezi fiecare grupa de 2 ori pe saptamana.

Exercitiile le poti gasi pe net, sunt foarte multe site-uri care se ocupa cu informatii legate de sala. Bafta! happy

PS.: Dupa prima zi de sala vei face febra, asta nu inseamna sa stai urmatoarea zi in pat, febra este rezultatul progreselor.

2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Masa musculara fara sala?

asta e ceva de genul "cum conduc o masina fara sa ma urc in ea".

Maturizeaza-te.

| RobertMoon a răspuns:

Daca vrei sa cresti in masa musculara fara sa te duci la sala o sa ramai mereu cu brate din sitcksuri.