| Anonimu173 a întrebat:

Salut, proteinele (suplimentele) în general te ingrasa dacă faci sala? Consum pentru masa musculara și vreau sa ma și îngraș, și am observat ca am luat în greutate considerabil de când consum zilnic, am și mese bogate în proteine, carne etc.

5 răspunsuri:
| MarianWLF a răspuns:

Proteina e un supliment, daca tu reusesti sa iti atingi necesarul proteic strict din mancare nici nu ai nevoie de ea, nu are cum sa te ingrase whey-ul de exemplu consumat atat cat ai nevoie, ai grjia sa consumi carne slaba, daca tu ai luat in greutate exista mai multe variante, carnea grasa, carbohidrati nesanatosi sau necesarul de grasimi zilnice depasite.

| lpavel a răspuns:

Te-ar ingrasa daca nu ai face antrenament dar cum faci s-a depus masa musculara pe tine si nu grasime! Cel putin asa ar trebui daca nu esti lenes in sala, asta acum numai tu vezi daca ai burta sau doar cantarul iti spune ca esti mai greu, atunci esti pe cale buna!

| Frank51 a răspuns:

Dacă nu faci sală te îngrașă, că sunt o pulbere foarte fină care se metabolizează aproape instant, dacă nu ai nevoie în procesul de anabolizare proteina aia se duce în depozit.

Nu consuma zilnic că nu prea e necesar( depinde și cât de des mergi la sală ), încearcă să consumi o jumătate de porție înainte de antrenament (deci cam 20gr + ceva zahar pentru energie banane etc) și o porție după antrenament (40gr dar de data asta fără carbohidrati).

| siriusblack98 a răspuns:

Proteinele te ajuta doar in procesul de reparare al fibrelor musculare rupte in timpul antrenamentului. Acest lucru desigur ajuta la dezvoltarea masei musculare.

| Ilovedinero a răspuns:

Doar caloriile te ingrașa.Vezi cam cate calorii au proteinele si daca ridica semnificativ numarul da, te pot ingrăsa. Oricum, ca sa cresti masa musculara ai nevoie de putin surplus caloric