| alexmagnatul123456790 a întrebat:

Salut sunt din Galati, si maine am un concurs sportiv, pe scoli. Prima intrebare, am emotii pentru alergarea de rezistenta 800m, vin prieteni sa ma vada etc, sunt sportiv de performanta, la atletism mereu am avut rezultate uimitoare, doar ca ma simt iesit din forma, cu sportul am lasat o mai moale o perioada caci am fost accidentat.
2. Ce ar trebui sa mananc azi si maine dimineata inainte de concurs, pentru a avea rezultate bune.
3. La rezistenta cum ar trebui sa fac, gen sa dau startul tare, si sa incerc sa mentin primul *mereu am castigat cand am facut asta* sau sa ma bazez pe sprintul de la sfarsit?
Dau funda celui care ma va sfatui cel mai bine, bineinteles dupa concurs.

2 răspunsuri:
| Cortex a răspuns:

In legatura cu mancatul iti sugerezi azi sa mananci o radacina de patrunjel cruda si un mar intreg si ca fel principal orez cu piept de pui si muraturi iar intre mese sa bei chefir.Acest mic regim poate fi considerat regimul campionilor din punctul meu de vedere,totusi nu trebuie consumat pe o perioada lunga de timp pentru ca,corpul tau are nevoie si de alte vitamine,minerale, proteine, zaharuri, grasimi etc. si ai grija sa nu mananci mai mult decat are nevoie organismul tau daca ai apetitul ridicat mananca cat simti ca e bine si pana cand simti ca daca mai mananci putin te balonezi chiar daca ai mai putea manca destul de mult, iti mai recomand un fel pentru azi si maine:azi paste cu piept de pui si maine dimineata ce ti-am spus inainte, orez cu piept de pui si muraturi(la paste ai grija sa nu fie mult sos). Inainte de antrenament/probe ai grija sa fi bine hidratat sa nu bei totusi prea multa apa si sa nu mananci inainte cu 2-4 ore de inceperea fortarii corpului, in functie de cat de mult ai mancat.Sa nu bei energizante sau cafele sa nu fumezi bineinteles sau nu consumi alcool sau substante stuperfiante in urmatoarele zile si nu uita de leguma si mar care sunt obligatorii zilnic! Acum e prea tarziu sa incepi sa te antrenezi intr-un anumit fel sau sa faci alt tip de exercitii fata de cele obisnuite pentru tine, fa exact rutina ta zilnica si nu adauga sau scade nimic mai mult, in acest fel organismul tau va produce energie intr-un mod eficient.Inca un sfat ce ti-l dau:seara si dimineata fa 5-10-15 minute de exercitii de gimnastica respiratorie care le poti gasi pe internet si care te ajuta sa te relaxezi sa pierzi din strez sa-ti oxigenezi creierul si implicit organismul tau va distribui energie intr-un mod mai productiv.La punctul 3 nu am cum sa te ajut pentru ca nu am activat deloc in acest domeniu, cel mai bine e sa-ti asculti antrenorul deoarece daca el in tinerete a facut greseli in timp ce alerga, acum e aici pentru a te face pe tine sa nu le repeti si pentru a te face sa-ti folosesti corpul intr-un mod cat mai productiv.

| Dumitru_Mirela_1990 a răspuns:

Trebuie să mănânci multe legume crude( neprocesate nu își pierd proprietățile), iar dimineața 2 felii de pâine prăjită cu ce mănânci tu de obicei. Încearcă să te detașezi de gândul că vin prietenii să te vadă. Ești sportiv de performanță, vei face ceea ce ai făcut și până acum la o competiție.