| Iusty_Iustin_1999 a întrebat:

Am 13 ani si din cand in cand, joc fotbal cu prietenii mei. Joc fotbal cu prieteni mai mari ca mine, au 15, 16, 17,18 ani si înainte, jucam foarte bine, dar acum am inceput sa ma tem sa intru la ei sa le iau mingea. Stau cu frica ca sa nu greșesc ceva pentru ca, nu stiu... Mulți cand vad ca pierd tipa unul la altul pentru orice greșeală, parca ar juca pe bani. Dar nu se vad pe ei cand greșesc ceva. Si am inceput sa joc din ce in ce mai slab, cand joc în alta parte, la școală sau cu alții, joc foarte bine. Nu ma simt asa aiurea ca cum joc cu ei. Cum aș putea sa fac sa pot juca peste tot bine?

Răspuns Câştigător
| Drimmero a răspuns:

Elimina presiunea atunci cand joci, ai mai multa incredere in tine, atunci cand intri pe teren nu tremura tot,, oricine greseste, chiar si fotbalistii profesionisti. Alege-ti o pozitie pe teren si fa-ti o asezare buna, daca joci fundas meciul ala, nu fugi in atac, ramai in aparare, cand vin atacurile retrage-te usor in spate, nu ataca primul pentru ca daca sunt 2 care vin te pot fenta usor, isi paseaza mingea si lasi poartarul singur cu ei.

Intotdeauna ia-te dupa minge atunci cand vrei sa deposedezi pe cineva de minge, fii atent unde e mingea, nu te duce cu corpul dupa fenta, baga piciorul mai tare la minge fara sa faultezi daca e cazul.

Daca joci atacant fa pressing mult si agresiv, tu nu ai ce pierde, doar cei care au mingea la picior, baga-i in colt unde ori o vor da in out ori le vei fura mingea. Orice post ai juca atunci trebuie sa si pasezi, nu pasa niciodata de frica sa scapi de minge pentru ca o vei da la nimereala, paseaza doar atunci cand sunt spatii, daca nu gasesti spatii iti creezi singur, ori driblezi, ori te intorci putin cu ea pana elibereaza adversarul un spatiu si o dai pe culoar unde e liber la coechipierul tau.

Ideea e sa joci mai increzator, n-are de ce sa-ti fie frica, cu cat intri crispat cu atat esti mai predispus la greseli, joaca relaxat, fotbalul simplu e greu de jucat, dar necesita doar pase si relaxare + pozitionarea buna in teren care iti va incredere.

| Iusty_Iustin_1999 explică (pentru Drimmero):

Când joc cu ei, ma pierd ușor si încerc sa scap mai repede de minge ca sa nu o pierd si mereu stau în apărare pentru ca ei sunt "buni", iar daca pierd mingea acolo ramane portarul singur.

4 răspunsuri:
| MValentin a răspuns:

Asa esti cand esti mai mic, si eu am fost la fel. Te lasi dominat de gandurile ca sunt mai mari si asta iti preseaza mintea. Doar lasa gândurile si fi natural orice faci bine, si mai ales crezi tu ca e bine e de ajuns, in rest sa te doara in cot de parerile alora mai mari. Deoarece e chiar fix 0 ce spune unu mai mare =)o va spune in 80% cazuri sa se afle destept si lup alpha

| Iusty_Iustin_1999 explică (pentru MValentin):

Pai știu asta, dar vara trecuta, tot cu ei jucam și jucam mult mai bine decat acum.

| Iusty_Iustin_1999 explică (pentru MValentin):

Am fost azi pe teren si am încercat sa joc natural, dar ma incurcam in propriile mele picioare, am luat mingea de la cineva si am vrut sa dau pasa la altcineva dar in acel moment m-am pierdut cu totul si am pierdut mingea