| VladuT1337 a întrebat:

Salut TPU! Am 14 ani si am reusit sa slăbesc dar vreau sa imi cumpăr și niste gantere, vreau sa stiu la 14 ani ce greutate sa aiba ganterele? Am mai auzit zvonuri sa nu ridici gantere cand esti la o varsta frageda dar oriunde am cautat asta oamenii au spus că pot si la vârsta aceasta doar sa nu fie peste greutatea cat pot eu sa o ridic. Multumesc mult!

2 răspunsuri:
| siriusblack98 a răspuns:

Nu mă bag la faza cu slăbitul și ganterele în combinație că nu vreau să îți încurc socotelile și nici n-am chef de scris prea mult. Mă rezum strict la întrebare. Greutatea ganterelor nu se alege NICIODATĂ pe baza vârstei. Nu există o greutate anume pentru fiecare vârstă. Ideal ar fi niște gantere reglabile (pentru că există și fixe) care duc până la 20kg. Asta pentru început ca să ai cu ce lucra și progresa până într-un punct. După care eventual mai cumperi discuri.

| Apokales a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, recunosc ca nu am cunostinte solide pe acest subiect. Cred ca ar fi bine sa mai astepti pana la 16 ani. Pana atunci iti recomand exercitiile cu greutatea propriului corp, alea nu pun presiune pe coloana. Pana atunci nu incerca sa impresionezi pe nimeni cu rezultatele, fa sport pentru tine.