| XjuiceX1 a întrebat:

Salut, am 14 ani si vreau sa stiu care e maximul de greutate pe o mana pe care pot sa o ridic(cu ganterele), adica cam cate kg poate sa sustina corpul sa nu afecteze la inaltime.( va rog sa raspundeti cei care ati facut ai voi exercitii cu ganterele la varste asemanatoare si nu va afectat)

Răspuns Câştigător
| sweetys a răspuns:

Nu greutatea afecteaza cat executarea incorecta si aici ma refer la leziuni, nu la inaltime, care e un mit. De obicei copiii cand merg la sala, vor sa arate cat de smecheri sunt, si incearca sa faca cat mai multe repetari cu greutati cat mai mari, si asta duce la accidentari, fi pe moment, fie in timp. In general, este recomandat sa nu folosesti o greutate mai mare de 50% din greutatea corpului (gen la presa, la indreptari etc) la fel tot din considerente de sanatate: articulatii, coloana, etc, nu ca ai ramane mic. In concluzie, poti folosi, o greutate care sa iti fie confortabila si cu care poti executa un exercitiu corect.

3 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Toate greutatile te vor afecta cand faci forta la varsta mica.
Eu am facut sala de la 17 ani vreo 8 ani la rand laughing, greutati mari, da, m-am afectat mai tarziu.
Numai vorbim de sportivii de performanta cum sunt halterofilii ce probleme au mai tarziu pe la articulatii sau coloana.
Pana acum am vorbit de greutati raportate la corpul nostru si la efectuare corecta a exercitiilor, ca daca se lucreaza cu greutati si se efectueaza gresit repetarile atunci este grav, uneori accidentarile apar deindata si raman si sechele.
Greutate mare sau mica este un termen relativ, pentru unii mult este gantera de 5 kg pentru altii cea de 50 kg bucata!
Sfatul meu pentru tine si toti pustii care mergeti la sala la varsta mica este sa nu lucrati cu greutati oricat de tentand ar fi, este cel mai bun sfat. Fa sala doar ca un cardio zilnic, fitness etc chiar daca pare de fete e mult mai ok decat alte avioane, te va pregati si ajuta cand devii adult si vei putea face cu greutati mari.
Nu degeaba am vazut huidume care erau mari in brate, la 100 de kg muschi si ii bate un boxer amator de 60 kg in forta cat mai ales in rezistenta, de ce? boxerul face alergare, banda, coarda zilnic, huiduma face zilnic brate si exercitii care-l latesc.
Deci sfat, cardio, banda, bicicleta, nu te "lateste" dar iti da un avantaj in rezistenta pe care multi nu-l au.
Nu degeaba cand faceam box si ma vedea partenerul de sparing ca fac cu greutati mari la gantere, imi atragea atentia ca devin lent, si asa si era spre deosebire de el eu loveam mai tare dar el avea rezistenta mai mare, si intr-o bataie de strada s-ar putea ca rezistenta+tehnica sa insemnea mult mai mult decat forta bruta!
Deci rezistenta si a fi in forma ajuta mult si fizic si psihic.
Ca amator sa fii plin de muschi crede-ma ca numai impresioneaza pe nimeni, ajuta insa la propriul orgoliu happy

Daca as fi stiut toate informatiile acestea atunci cand eram adolescent, m-as fi apucat de sala dupa 21-22 de ani si as fi facut fericit pana la adanci batraneti!
Dar nimeni nu s-a innascut invatat!

| Violleta2022 a răspuns:

La 14 anisori lucrul cu greutati este total interzis copilasilor, fiindca le afecteaza cresterea!



Uite aici sfatul medicului:
https://www.facebook.com/reel/1248955382712908

| GabiDumitrescu a răspuns:

Depinde de prea multi factori ca sa existe un raspuns. Nu vrei sa te afecteze la inaltime? Nu mai fa sala acum, apuca-te de inot, volei, baschet, si lasa trasul de fiare pentru bulking pe mai incolo.