| Mertezaker1212 a întrebat:


Am 15 ani,vreau sa imi cumpăr proteine din acelea,nu sunt paralel dar nu stiu cum sa le zic laughing
Acum sa nu se trezească vreun destept sa zică că proteinele sunt mâncare,etc,cred ca v-ați prins ce vreau sa zic
Proteine pentru masa musculara
Vreau sa stiu daca luând acele proteine voi creste mai repede in înălțime,chiar si in masa musculara+sala normal.
Dacă nu va deranjează, recomandați-mi cele mai bune proteine.

32 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Nu recomand suplimentele, nici proteina animală (care vine împreună cu colesterol, antibiotice și, de regulă, boală), ci proteina vegetală. Asigură-te că meniul tău zilnic conține o parte din următoarele: soia, quinoa, fasole, năut, linte, orez brun, mazăre, hrișcă, amarant, ciuperci, cartofi copți, migdale, caju, nuci, alune, fistic, alune de pădure, semințele de chia, de cânepă, de floarea-soarelui, de susan, de in, de dovleac, cereale intergale, spanac, broccoli, sparanghel, varză de Bruxelles, spirulina, avocado și alte plante, căci toate conțin proteine într-o măsură mai mare sau mai mică.

Există nenumărați sportivi, inclusiv profesioniști, vegani, ceea ce demonstrează că se poate și încă foarte bine. Succes!

| Cosmin86 a răspuns (pentru NOname):

Veganismul a fost clasificat ca fiind boala psihica.

| NOname a răspuns (pentru Cosmin86):

De bolnavii psihic poate.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NOname):

Https://thetab.com/......arch-33067

Nu chiar, este clasificat de studii facute de catre universitati. Sunt multe studii in domeniu.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NOname):

Iar sportivii de care zici folosesc suplimente la greu + injectii cu steroizi multi dintre ei. Din pacate nu sunt asa paralel cu domeniul, cum sunt 99% de pe site-ul asta, ca sa nu stiu cum sunt sportivii respectivi cat timp m-am antrenat cu el si am participat la concursuri.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Cosmin86):

Ai mai multe sanse sa inveti un pinguin tabla inmultirii decat sa ii explici veganei ca stilul ei de viata nu e ceea ce crede. Ca nu e o religie.

| NOname a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu înghiți orice tâmpenie drept adevăr, răspândind-o mai departe!

http://medicologia.info/2012/03/vegetarianismul-oms-tulburari-psihice/

Iar link-ul dat de tine e o gogomănie evidentă, de tipul celor răspândite pe vremuri de apărătorii fumatului, care susțineau sus și tare că fumatul e sănătos și fix nefumătorii sunt cei mai predispuși la a dezvolta cancere și alte boli. Cât de naiv trebuie să fii, ca să crezi o asemenea enormitate?

Și nu-mi spune că ai stat la curul fiecărui sportiv, ca să știi cine ce suplimente a luat sau nu sau dacă și-a injectat steroizi!

Nu mai dezinforma, te rog, și vezi-ți de ale tale!

| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

"Nu mai dezinforma, te rog, și vezi-ți de ale tale!" Hotu striga hotu rolling on the floor)) MOR

| Mertezaker1212 explică (pentru NOname):

Da frate, am inteles ce vrei sa zici, chiar mai mănânc si din cele de mai sus dar fără carne nu ai cum să faci vreun progres foarte mare.

| NOname a răspuns (pentru Mertezaker1212):

Aha, spune asta lor: http://goo.gl/he4CHv :))

...și lor: http://goo.gl/2AVdgu :))

| HadesSs a răspuns (pentru NOname):

Tu vrei sa faca progrese cu legume cum fac altii cu stero? Ce exemple ai dat tu aici majoritatea nici nu sunt vegani, de exemplu Viorel Marasoiu mi-a sarit in ochi, apare in search-ul tau cu vegani si el sigur nu e vegan laughing
Vrei progres mananci proteina animala, cand ajungi la un anumit nivel abia atunci unii devin vegani faci confuzie.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NOname):

Nu ma bag in toata discutia cu veganismul, dar mi-a sarit in ochi treaba asta cu "Și nu-mi spune că ai stat la curul fiecărui sportiv, ca să știi cine ce suplimente a luat sau nu!". Total de acord, sunt convinsa ca nu a stat sa verifice fiecare sportiv in parte, nici nu avea cum, dar, aici apare urmatoarea problema: TU ai stat? Iar daca raspunsul este altul decat afirmativ, atunci argumentul cu exemplele de sportivi vegani pica de ambele parti.

| NOname a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu, spre deosebire de unii, m-am documentat cu privire la acest subiect și când citesc și aud mii de declarații ale unor oameni, ce nu-mi crează impresia de mitomani, le acord prizumție de nevinovăție, nu presupun automan, că indiferent de ce spun și demonstrează, toți sunt niște nesimțiți, ce își injectează noaptea pe ascuns steroizi și se îndopă cu suplimente. De fapt, majoritatea veganilor de fel încearcă să ducă o viață cât mai sănătoasă, pură, naturală și mizează pe sinceritate și corectitudine atât cu alții, cât și cu ei. Așa că șansele să fie toți niște mincinoși sunt cu atât mai mici. Vorbim de o altă structură mentală, ceva mai neipocrită și nelașă.

În orice caz, personal, suplimentele bazate, să zicem, pe soia, pe sperulina etc, nu mi se par niște chestii înfricoșătoare și musai de evitat. Tot plante sunt. Și nu am nimic cu cei care le consumă, e treaba lor.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NOname):

Mii de declaratii? Hai sa-i luam pe cativa dintre cei care apar in cautarea data de tine (ii aleg pe cei despre care stiu si eu cate ceva ca n-am cum sa am informatii despre toti, daca ii adaugi tu pe altii despre care te-ai documentat e foarte bine):

Jim Morris - a devenit vegan pe la 50-60 de ani, deci cred ca putem sa trecem deja mai departe, nu?

Arnold Schwarzenegger - nu inteleg de ce apare acolo ca nu a fost vegan in perioada dezvoltarii musculare (consuma chiar foarte multa carne) si nu e complet vegan nici acum, doar a redus consumul de carne din cate stiu eu.

Daniele Seccarecci - am vazut si poza lui pe acolo, nu stiu sa fi avut o dieta vegana, dar ce stiu este ca a fost acuzat ca ar consuma steroizi si chiar arestat (oricum a murit tanar asa ca nu il putem folosi ca exemplu de om foarte sanatos)

Frank Zane - nici despre el nu stiam sa fi fost vegan si chiar am mai dat o cautare acum in speranta sa gasesc ceva despre asta, dar n-am gasit. In orice caz, el a concurat intr-o perioada in care steroizii erau legali si da, i-a folosit.

Ulisses Williams - nu a folosit steroizi (sau cel putin nu s-a dovedit ca ar fi folosit, desi a fost acuzat de mai multi ca ar folosi), dar nu a fost nici vegan. Daca a devenit intre timp nu stiu.

Frank Medrano - intr-adevar este vegan si, din cate se stie, este si "natural", dar este mai mult calisthenics athlet decat bodybuilder, deci, in consecinta, marimea muschilor lui nu este chiar spectaculoasa (mai ales daca te uiti la pozele needitate).

Acum, dupa cum am spus deja, nu vreau sa ma bag in dezbaterea voastra si nici nu-mi voi preciza parerea despre subiectul asta, dar cand vorbim despre sport, in special de bodybuilding, consumatorii de carne sunt mult mai multi decat veganii. De fapt, veganii sunt mai mult exceptii, iar cei care au ajuns la anumite rezultate fara sa se atinga de suplimente de origine animala si/sau steroizi sunt si mai rari, deci in niciun caz nu vorbim de MII de declaratii.

| NOname a răspuns (pentru AnastasiaK):

Acele link-uri voiau doar să sublinieze, că dacă vrem să căutăm sportivi vegetarieni, vegani, îi găsim. Că motorul de căutare nu e perfect, asta e prea puțin relevant. Ideea rămâne că ei există, iar afirmația "fără carne nu ai cum să faci vreun progres foarte mare" este falsă.

"cand vorbim despre sport, in special de bodybuilding, consumatorii de carne sunt mult mai multi decat veganii. De fapt, veganii sunt mai mult exceptii"

laughing Păi, ar fi și culmea să fie altfel, din moment ce majoritatea oamenilor încă sunt la stadiul de carniști. E vorba de proporții, de chestii de matematică elementară.

"deci in niciun caz nu vorbim de MII de declaratii"

Corect. Pe planeta au existat și există milioane de vegani, dacă nu miliarde (ce au făcut nenumărate declarații), dintre care mulți cu pasiune pentru sport, deci probabil declarațiile lor au trecut demult de ordinul miilor.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NOname):

N-am ce zice, daca eu iti demonstrez clar ca ai avut un argument invalid, cu exemple concrete, nu pe modelul "cauta si vei gasi", iar tu inchizi ochii si continui cu probabilitati si posibilitati... Eu vorbesc de bodybuilding si tu imi zici de vegani cu pasiune pentru sport laughing Off, pai ce sa-ti mai zic eu tie? Daca inca ai impresia ca argumentul despre care discutam este corect, nu am de ce sa ma mai bag eu laughing O zi cat mai frumoasa iti doresc! happy

| VeganusSalbaticus a răspuns (pentru AnastasiaK):

Uite ce muschi au veganii astia frumosi:
https://www.riseofthevegan.com/......grand-prix

| AnastasiaK a răspuns (pentru VeganusSalbaticus):

Nu urmaresti subiectul...

Eu am obiectat prima data la afirmatia lui NOname ("Și nu-mi spune că ai stat la curul fiecărui sportiv, ca să știi cine ce suplimente a luat sau nu!"), atragandu-i atentia ca nici ea nu stie ce suplimente ia fiecare sportiv in parte. Apoi am comentat pe baza raspunsului ei in care sustinea ca are incredere in MIILE de declaratii, asta in conditiile in care nu exemplificase nici macar una (lucru pe care l-am demonstrat intr-un raspuns anterior).

Ca exista sportivi vegani stiu foarte bine, exemple puteam da chiar eu. Nu pe cei doi, intr-adevar, e prima data cand aud de ei, insa problema a ramas aceeasi: nu avem MII de bodybuilderi vegani care sa declare ca nu iau steroizi si folosesc doar suplimente vegane.

| RAY a răspuns:

Nu exista proteine pentru masa musculara, in masa musculara cresti prin culturism si o alimentatie bogata in carne de porc,pui,peste,vita,miel, organe, fructe, legume crude, grasimi sanatoase, multe lichide 2 l pe zi, omul nu este vegetarian nici carnivor este omnivor si asa va fi mereu, cresterea in inaltime este genetica nu are legatura cu ce manci, totul depinde de genetica ta, cat vei creste in masa nimeni nu stie asta, initial cresti rapid apoi te menti mai mult

| Violleta2022 a răspuns:

Mai baitel, la 15 ani nu este recomandata proteina sintetica (cea la care te referi tu) ca are efecte secundare care actioneaza direct asupra sistemului tau hormonal si produce schimabri majore.
Recomand in schimb proteina animala, care-i sanatoasa si nu are efecte secundare, dar care face acelasi lucru: creste masa musculara!
Proteina animala o gasesti in carne de pui, porc, vita, curcan, gasca, miel, oaie, peste, ham, oua, pateu.

Recomand pentru varsta ta: proteina animala si sport, foarte mult sport, ca sa-ti cresti si dezvolti frumos corpul si musculatura.

| Mertezaker1212 explică (pentru Violleta2022):

Ai raspuns destul de bine.dar totusi nu prea.In ziua de azi daca te uiti, vezi peste tot copii de 11 ani cu țigara în gură..stiu ce ai vrut să îmi explici dar nu cred ca este asa grav daca iau proteine de la vârsta asta.M-am si documentat cat de cat.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Mertezaker1212):

Imi pare rau sa-ti spun, dar documentarea ta a fost extrem de sumara si incompleta. Cand o sa citesti cat am citit eu si in special de pe site-rui medicale straine, vei putea intelege ca, ceea ce vrei tu acum se poate, dar cu riscuri si sechele pe viata, pentru ca-ti poate afecta sistemul hormonal si endocrin.
Greselile pe care le faceti voi copii, la varsta asta, va vor costa santatea de maine.

| Sn4k3 a răspuns:

In inaltime nu cresti, iar proteine trebuie sa iei minim 2g/kg, asa ca daca nu ti le poti asigura din mancare, e ok (proteinele din mancare tot pentru masa msculara sunt laughing ). Si daca vrei sa cresti si in greutate, baga si carbohidrati.

| Mertezaker1212 explică (pentru Sn4k3):

Asta stiam
Si la faza cu înălțime este tot cam asa, daca nu mănânc nu am din ce sa cresc

| siriusblack98 a răspuns:

Frate,tipule,prietene ca nu stiu nici cum sa-ti zic, proteinele se iau de sportivi in momentul cand nu isi mai pot lua macronutrientii necesari doar din mancare iar tu nu ai ajuns la nivelul ala fara doar si poate.E in functie de organismul fiecaruia, pricepi?! Tu daca nu ai nevoie de ele luand deja suficiente din mancare, corpul o sa le elimine si nu ai facut nimic.Iar pentru mai tarziu cand intr-adevar o sa ai nevoie de proteine la cutie, ti le recomand pe cele Whey.Sunt cam scumpe dar eficiente si sigure.Si proteinele nu au efecte asupra hormonilor cum zice DonnaAlba.Nu mai faceti confuzie intre proteine si anabolizante!

| AnastasiaK a răspuns:

Nu exista proteine pentru masa musculara si proteine pentru altceva. Proteinele alea de care vorbesti tu sunt extrase tot din mancare si sunt pentru cei care nu-si pot atinge necesarul doar din alimentatie (sigur nu e cazul tau). Ce trebuie tu sa faci e sa inveti sa mananci cum trebuie (asta inseamna sa-ti calculezi caloriile si macronutrientii) si sa te asiguri ca ai un antrenament corect + suficienta odihna. Suplimentele vin mai tarziu, nu mi se pare ca are rost sa iei acum cand te poti descurca usor cu alimentatia.

P.s. Sper ca e clar ca fiind extrase tot din mancare, suplimentele proteice nu au efectele secundare de care vorbeste tanti de mai sus.

| Mertezaker1212 explică (pentru AnastasiaK):

Mi-a plăcut raspunsul asta laughing) chiar dacă știam si eu ca proteinele sunt extrase din mâncare.Nu spun ca nu mănânc dar cu ajutorul proteinelor pot creste mai repede in masa musculara.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Mertezaker1212):

Cu ajutorul oricaror proteine poti creste, asta ti se tot explica aici. Nu conteaza ca iei 20g proteine mancand carne de pui, spre exemplu, sau ca iei 20g din suplimente, rezultatul final va fi acelasi. Important e ca tu sa te asiguri ca in alimentatia ta sa existe proteinele necesare (si nu numai, toti macronutrientii sunt importanti).

Daca inveti sa mananci, nu ai nevoie de suplimente momentan. Nu sunt impotriva lor cum e tanti DonnaAlba care se da foarte citita pe aici in timp ce demonstreaza clar ca nu e, dar daca tu acum iei suplimente, cand o sa mai cresti in masa musculara si ajungi la greutatea la care chiar ai nevoie de suplimente ce faci? Te hranesti doar cu prafuri?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt cine stie ce, suplimentele sunt mai mult pentru marketing, iti dai seama cã nu se prea fac bani din sali sau antrenori personali, prea putini tot tacâmul este ca ii bombardeaza pe incepatori cu proteine ca Doamne ajutã mai pui ceva masã muscularã. Nu este adevarat doar bani aruncati ca na, peste tot se furãhappy
Este bine sa ai o alimentatie calumea bazatã pe alimentele de calitate de la legume, carbohidrati, proteine grasimi sa fie curatã foarte bine. Mai mult si nevoie de vitamine si minerale cum ar fi magneziu, vitamina D3, K2, B12, grasimi omega 3 etc

Singurele proteine care le recomand sunt creatina, beta-Alanina si un complex de proteine verde (green protein)

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Altul care spune "proteine" la tot ce inseamna suplimente. Creatina NU e proteina. Beta alanina NU e proteina. Macar daca va stiti paraleli nu mai dati sfaturi...

| AlexSalling a răspuns:

Nu recomand "proteine" la varsta ta, dar la nici-o varsta de fapt. Ca sa faci muschii, ai timp si nu, nu cresti in inaltime de la proteine.

| Maioneza9 a răspuns:

Vezi ca daca tragi prea tare de gantere ca iti rupi tendoanele