| bacterie a întrebat:

am si eu o intrebare, ce pot sa fac sa imi maresc viteza de alergare? [fotbal]

Răspuns Câştigător
| paul21 a răspuns:

Salut!

Iata 3 dintre cele mai bune modificari ale stilului de alergare:

* Scurteaza pasul. Aproximativ 8 din 10 alergatori amatori fac pasii prea mari. Pentru a corecta acest lucru, inclina usor tot corpul in fata atunci cind alergi. In acest fel, picioarele vor atinge solul ceva mai aproape de corp.
* Sfideaza gravitatia. Redu timpul in care fiecare picior atinge pamantul. In timp ce alergi, in momentul cind piciorul e jos, gindeste-te ca trebuie sa il ridici la loc. Imagineaza-ti ca ai arcuri la picioare.
* Balanseaza-te mai putin. Inchipuie-ti ca tavanul este la doar 5 cm deasupra capului tau. in felul acesta alergarea ta va fi mai lina si mai eficienta. Nu ai nevoie de prea multa miscare pe verticala, ci pe orizontala.
*Si cel mai important, este sa-ti reglezi respiratia, respira constant, inspira pe nas si expira pe gura, astfel incat sa nu obosesti atat de usor!

Trebuie sa faci mult antrenament, foarte multe ture de alergare la capacitate maxima. In fiecare zi, sa te cronometrezi pe 50 m, pe 100 m si incearca de fiecare data sa-ti intreci recordul personal. Trebuie sa fii ambitios si sa ai vointa. Daca esti pe terenul de fotbal si esti depasit, imagineaza-ti ca este ultimul joc din viata ta si incearca sa-ti ajungi adversarul. Trebuie sa lupti pentru fiecare balon.

Sper sa-ti fie de folos. Bafta!

6 răspunsuri:
| hummer24 a răspuns:

Sunt multe metode da una din cele mai bune e sa faci genuflexiuni in viteaza, cat poti tu de repede.
Tine minte e un exercitiu de explozie asa ca nu face mai mult de 10 genuflexiuni, pauza iarasi 10, cam 50 bucati, cu pauza din 10 in 10 in fiecare zi, o sa vezi rezultatele.
Daca ti se pare putin 50, mai mareste pana la 70 sau scade cum te simti tu mai bine.
Mai e o varianta pe teren, adica sa-ti pui de incheieturile picioarelor o greutate de 1 sau 1.5 kg si sa alergi cu ea, o sa vezi ca in momentul cand o sa le dai jos parca poti sa zbori pe terenwinking

| Reek54 a răspuns:

Aprob ce spune paul21.

| Bellatris a răspuns:

Sa exersezi, ce altceva.

| fuckThisLife a răspuns:

Fa javrele sa te ia la fugalaughingsa vezi cum mananci pamantulaughing)

| enverhoxha a răspuns:

O metodă primitivă: găseşte o anvelopă de automobil, leagă-ţi-o cu o frînghie lungă de mijloc şi sprintează târând-o după tine.

| Bogdan19999 a răspuns:

Incearca sa faci pasi mai desi si mai mici. ajutawinking

Întrebări similare