| Nelly15 a întrebat:

Am un fel de nelamurire despre Saritura in lungime de pe loc (De pe loc, nu in nisip.). A inceput sa ma pasioneze acum un an cand am reusit sa sar cel mai mult din clasa. Desi mi-a starnit interesul nu am pus accent prea mare pe ea. Desi stiu ca e destul de putin, insa am reusit sa ating 2.46 m (Am 1.66), posibil sa fi atins peste 2.50 intr-o alta saritura insa n-am mai masurat. Ei bine, am mai tot incercat sa sar dupa o vreme, voiam sa depasesc un nou prag, la un moment dat am ajuns de nu mai saream mai putin de 2.35-40. Si de aici incepe nelamurirea: Intr-o zi in care eram mai ambitios, am sarit (oarecum fara sa intentionez asa mult) vreo 2.60 m, insa fix la final, nu stiu cum, dupa ce am finalizat saritura, efectiv am alunecat, am dat putin cu capul si m-am lovit destul de tare la mana. De atunci parca am un fel de ezitare, sar vreo 2.10-2.30 mai rar ajung la 2.40-45.
Aveti ceva sfaturi sa pot scapa de ezitarea asta? (Totusi mai am o banuiala, de o vreme am inceput sa fiu interesat si de saritura in inaltime si am pus mai mult accent pe ea. Oare sa fie asta de vina? Sar fara sa vreau in sus mai mult decat trebuie la saritura in lungime si asta sa fie cauza pentru care pierd atatia cm?) Multumesc ca ati citit, va rog ajutati-ma cu un sfat.

1 răspuns:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O performanță sportivă nu este tot timpul în ascensiune. Poți avea perioade de stagnare sau regresie. Ca să evoluezi trebuie să perseverezi.