| IonutMontenegro a întrebat:

Salut TPU, daca într-o zi antrenez 2 grupe musculare, Biceps spate, cu care ar fi indicat sa încep, cu spate sau cu biceps, am citit undeva ca daca începi cu biceps, bicepsul va fi obosit cand lucrezi spate

Răspuns Câştigător
| Ppaulmmle a răspuns:

In acest caz e indicat sa incepi cu grupa mai mare ( mai puternica).

Răspuns Apreciat de Editori
| costicj a răspuns:

Chiar dacă ai primit deja un răspuns evident, îl argumentez eu puțin mai mult. Full body training cu biceps și spate e o alegere perfectă, dar începi cu spatele datorită multiplelor grupe aflate acolo. De preferat începe cu exercițiile cele mai grele, de bulk, cum ar fi deadlift sau squats cu bara pe spate, apoi faci biceps, tot unul din cele mai grele exerciții. Dupa ce ai 1/2 exerciții de fiecare grupă principală, poți face exercițiile mai ușoare. Cel mai bine e să le faci alternativ, 1x spate, 1x biceps, pentru a fi mai odihnit pentru fiecare exercițiu specific grupei lucrate.

10 răspunsuri:
| IonutMontenegro explică (pentru Ppaulmmle):

Mersi mult

| IonutMontenegro explică (pentru Ppaulmmle):

Când simți ca te ai pompat destul, acela e semn ca ai terminat grupa respectiva de antrenat?

| IonutMontenegro explică (pentru costicj):

Boss, da daca încep cu spate îndreptari, e bine

| costicj a răspuns (pentru IonutMontenegro):

Am impresia că îndreptările despre care vorbești sunt chiar deadlift-ul. Stai în squat cu bara la picioare, apoi când te ridici, ridici și bara care ajunge aproape la nivelul șoldului, când ești drept? Corect? Ăsta e deadlift.

| costicj a răspuns (pentru IonutMontenegro):

În acest caz, da, cu exercițiul ăsta începi la spate. E bulk pur. Dacă mai ai nevoie să știi și altceva, spune-mi și sper să te pot ajuta.

| IonutMontenegro explică (pentru costicj):

Am cred 2 ani de sala, 5 zile pe săptămână, antrenamentul meu e împărțit asa
Luni picioare, Abdomen umeri
Marti spate Biceps
Miercuri pauza
Joi : Triceps, Piept
Vineri Biceps spate umeri
Sâmbăta pauza
Duminica triceps piept
Cand am început sala aveam 31 in brat, acum am 36, cresc cam greu in masa musculara, si trag destul de serios pana la epuizare, cate odată pomoare maxima, Tie ti se pare bun acest progres

| costicj a răspuns (pentru IonutMontenegro):

Depinde de la corp la corp. Eu de exemplu am 91kg și arăt de parcă aș face sală, 11-12% grăsime, dar eu sunt inactiv de 6 ani, de alimentație nu mai zic. Cât timp observi progres și nu te accidentezi, e un lucru foarte bun. Fă un mic research si pe Gravity Transformation pe YT, un canal bazat pe studii de caz, cu argumente foarte bune pentru toate informațiile date.

| costicj a răspuns:

Ca să specific, eu am făcut lupte mulți ani de zile până acum 6 ani, de sală m-am apucat acum 3 săptămâni. De asta spun că fiecare corp diferă. Desi ruperea și repararea mușchilor cere o doză de proteină îndeajuns de mare cât să ajute și la creșterea musculturii, nu doar la regenerare.

| IonutMontenegro explică (pentru costicj):

Mulțumesc mult pentru sfat,?

Întrebări recente