| potatodespotatonr12345 a întrebat:


Imi puteti spune un antrenament\program pentru un ciclist incepator?

1 răspuns:
| sierra1 a răspuns:

A merge în urcuș e cel mai greu de aceea mă refer la asta:
Exista diverse tipuri de abordare ale catararilor. Un rutier neexperimentat va avea o atitudine disperata, incercand sa „supravietuiasca" pana la final, in comparatie cu un ciclist experimentat, care este calculat, isi urmareste adversarii si ii invinge la final. Acest articol este gandit pentru a furniza informatii ciclistilor incepatori, cei care cauta inca informatii de baza despre ciclism.

Coboara calcaiul. Pentru a intelege logica acestei tehnici, deplasati piciorul la maximul pozitiei de pedalare pana cand este intins si dupa aceea coborati calcaiul cat se poate de mult. O sa simtiti tensiune pe gamba si in zona tendonului lui Achille. Mentineti aceasta pozitie a calcaiului pe toata rotatia pedalei si o sa simtiti ca utilizati muschii din spatele coapsei si fesierii (gluteus), grupe de muschi foarte puternice care va vor ajuta sa sa depasiti orice obstacol. Pedalarea cu calcaiul in jos este usoara atunci cand folositi pedale clipless dar aproape imposibila cu pedale normale.

Alternati grupele de muschi. In tipul catararii muschii se „incarca" deoarece sangele nu reuseste sa faca fata. Va puteti imagina ca muschiul este o uzina care functioneaza pe carbuni si oricat de mult ai incerca sa faci curatenie praful de carbune se depune peste tot. Singura solutie este sa opriti din cand in cand uzina si sa faceti curat. In ciclism solutia este identica, utilizarea pentru scurt timp a altor grupe de muschi permite sangelui sa faca curat iar musculatura care va ajuta la pedalat poate sa isi revina.