| KindKid17 a întrebat:

Vreau ca dupa sarbatori sa ma reapuc de sala. Ce proteine imi recomandati? Am luat de la aptonia, dar nu au fost cine stie ce.

Răspuns Câştigător
| cristiww a răspuns:

Gabyasd, nu exista asa ceva, "efect bun" sau "efect zero" tocmai ce am explicat mai sus de ce. Toate "prafurile" whey, soy, caseina etc sunt alimente, toate hranesc corpul, mai exact ar trebui sa suplineasca alimentatia. Te poti lipsi de orice "proteina" concentrata. Avantajul lor principal este viteza de asimilare, dar cu un flux continuu de aminoacizi (din alimentatie) poti rezolva si asta. Sunt experti care spun ca nu trebuie sa consumi pudra dupa antrenament daca ai alimentatia bine pusa la punct. E logica treaba. Daca ar exista un studiu (unul singur!) care sa zica : "whey protein creste masa musculara cu X % mai repede" fii sigur ca ar fi cap de afis pe toate cutiile de proteina. Dar nu exista asa ceva!
Da, Hydro pro, Wpi etc sunt mai bune decat whey protein concentrat, nu mai stau sa scriu de ce, dar sunt mai bune. Dar asta nu inseamna ca au "efect bun". Hranesc corpul si atat, la fel ca si mancarea.

12 răspunsuri:
| raulmmdj12345 a răspuns:

Salut! Proteinele nu te ajuta cu nimic, dacă nu ai o alimentație corespunzătoare, odihna bună și un antrenament adecvat.
Îmi poți da mesaj pe insta și te pot ajuta
raul_mmdj

| cristiww a răspuns:

Ma asteptam si eu sa intrebe lumea (pe TPU) ce alimentatie ar fi mai potrivita, ce exercitii ar fi mai bune, la ce interval de timp sa lucrezi aceeasi grupa, cum sa dozezi carbohidratii etc...dar lumea intreaba ce "proteine" sunt recomandate. Pai cam toate "prafurile" sunt la fel. Dupa ce le imparti pe categorii (gainere/proteine concentrate /proteine din whey/ou/soia etc) cam toate sunt la fel, difera putin compozitia (una are 76% proteina una 80%), aroma, ambalajul si pretul (poti plati pentru acelasi WPC80 60RON/kg sau 110RON...ca "baietii").
Aptonia, este o marca inventata de Decathlon la fel cum e "nr1" pentru Carrefour. Nu stii de unde provine materia prima (asta e important, mai important decat locul de ambalare). Pretul lor este exagerat. Problema ta a fost ca ai avut asteptari de la o "proteina" (nu neaparat ca praful lor este slab calitativ). Nu trebuia sa ai asteptari deoarece "proteinele" sunt si ele alimente. Cred ca e a4a oara cand scriu asta saptamana asta.
Pana nu inveti despre nutritie, o sa tot ai asteptari. Nu lua comentariul meu ca pe un hate ci incearca sa inveti ceva din el.
In final iti recomand whey protein concentrat de la MyProtein sau Pro nutrition sau Scitec sau ce vrei tu. E absolut la fel. Si nu uita ca alimentatia e cea mai importanta.

| RAY a răspuns:

Singurele proteine se gasesc in alimentatie atat

| RAY a răspuns (pentru cristiww):

Stii ce se intampla cand consumi prea multe proteine?

| KindKid17 explică (pentru cristiww):

Comentariul tau nu mi s-a parut deloc ca e hate. De fapt as vrea sa-mi spui tot ce ai enumerat mai sus. Am 18 ani, 1.90 si 82 kg happy

| Gabyasd a răspuns:

Cele care chiar un efect bun Wpi natur, Hydro Pro, Iso Whey Gold

| cristiww a răspuns (pentru RAY):

Ray, daca pudra aia e extrasa din zer, din ou, din soia, mai nou si din carne, rezultatul (pudra in sine) ce crezi ca va contine? E o intrebare foarte simpla la care raspunsul ar trebui sa fie la fel de simplu. Practic, laptele praf e cam acceasi chestie doar ca nu extrage din el toata apa, toata grasimea, lactoza si alte substante nutritive. Laptele praf e sau nu aliment?
Sau poate tu te referi la procesul de denaturare in timpul procesarii? asta e alta poveste.

| RAY a răspuns (pentru cristiww):

Eu am intrebat altceva

| cristiww a răspuns (pentru RAY):

Ce legatura are cu temele de discutie de aici? Nu sunt doctor sa spun ce probleme poti avea daca consumi prea multe proteine dar studiile zic ca un consum intre 0.8g-4.8g! proteina/kg/corp este sigur (Eric Helms si Layne Norton). Cauta aceste studii sa te convingi. Acum, daca studiile zic asa....eu mai degraba as avea incredere in ele decat in niste opinii ale lui X sau Y. Fiecare face cum doreste. Eu nu am scris pe nicaieri ca trebuie sa consumi "prea multe proteine".

| aXy99 a răspuns (pentru cristiww):

Printre putinii care dau raspunsuri bune la categoria asta si nu abereaza happy

| marinel123 a răspuns:

Geniusnutrition.ro e cel mai bun

| cristiww a răspuns (pentru marinel123):

Pe ce te bazezi cand afirmi asta? pe spusele lui x sau y(care au o oarecare celebritate pe net) care sunt platiti/sponsorizati sa iti induca ideea asta?
Genius este o firma care are pretentia la calitate premium, dar nu am vazut pe site la ei nici un buletin de analiza pe produse, nu am vazut ca ar fi trimis produse la teste pe Labdoor, nu am vazut poze pe site cu locatia in care isi desfasoara activitatea, nu am vazut poze cu angajatii lor fericiti(cum se practica), nu am vazut sa scrie pe site de unde importa materia prima. Si totusi se vor a fi premium. Pe ce baza? Doar asa din vorbe?