| Kraxy a întrebat:


Aceasta intrebare este dedicata in special celor care fac sala. Am 16 ani, 1.80 si 62 de kg. M-am apucat de sala de o luna si vreau sa stiu ce suplimente imi recomandati pentru masa musculara.
In momentul de fata mi-am cumparat 900g de Aptonia Whey 9 din Decathlon. Pentru cei care folosesc/au folosit aceste proteine, ce parere aveti despre ele? Multumesc anticipat!

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Masa musculara este programata genetic, fiecare are un maxim a lui, proteinele nu cresc masa musculara eu sunt un carnivor inrait si nu am masa musculara mare cum isi explici asta? faza cu suplimentele sunt inventi proteinele nu cresc masa musculara pacat ca nu invatati nimic la ora de biologie, proteinele din alimente se ard ca energie sau se depoziteaza ca grasime, cand mancam prea multe proteine organismul le elimina prin urina asta o stie oricine care e pe dieta atkins asa mult urinezi in zilele alea de numa, muschiul in mare parte e apa nu proteina

Compoziția chimică a mușchilor este de: 75–80% apă, 20–25% substanță uscată. Substanța uscată este de natură organică și anorganică. Materia organică este formată din proteine, contractile (actină, miozină) și necontractile; lipide (fosfolipde), glucide (glicogen), mioglobină și miogen. Materia anorganică, este alcătuită din diferite săruri de potasiu, magneziu(Mg) și calciu (Ca).

desi ai nevoie de vitamine, multa apa, culturism tip progresiv nu mereu la fel, odihna multa, alimente bogate in proteine si carbo ca aia dau energie, peste, porc, pui

| CristiMC a răspuns:

Cola

| hgcl a răspuns:

Eu iti recomand un complex de multi vitamine si mancare de calitate. O sa intre si suplimentele, dar mai tarziu.
Prafurile raman doar prafuri, ele nu pot sa inlocuiasca mancarea, conteaza cel mai mult ce pui in farfurie. Bafta!

| Dobrinx a răspuns:

Eu fac sala, dar nu am folosit proteine.Am avut odata tentatia de a folosii dar cel mai bine este natural. In caz ca nu observi, daca scrii numele suplimentului pe google iti apare numai asa : Produs 100 % natural, nu afecteaza cu nimic, +bonusul comentariilor false de pe conturi de Facebook false. Eu am fost sfatuit de un prieten care face sala si are un corp destul de definit sa nu iau proteine. Peste tot se scrie despre aceste proteine ca sunt naturale si nu afecteaza organismul, dar totusi multi ajung in spital din cauza acestor suplimente.

Sfatul meu?: Fii cat mai natural si trage tare, ca sa te poti lauda ca ai facut asta singur si sa nu te trezesti la batranete cu pielea intinsa ( bonus: Nu doar steroizii lasa pielea in jos la batranetewinking ) Bafta

| CristiMC a răspuns (pentru Dobrinx):

Ata timp cat esti slab documentat despre acest domeniu, nu mai da sfaturi si pareri prostesti.

| hgcl a răspuns (pentru Dobrinx):

Serios? Inca mai traiesc oameni care gandesc asa?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dobrinx):

Proteine = natural.

Se gasesc IN MANCARE, copil mic ce esti.

p.s. : nici macar steroizii nu lasa pielea "in jos" la batranete, asta e o CRETINITATE de mit, care umbla printre oameni care nu stiu NIMIC in acest domeniu.

| Dobrinx a răspuns (pentru Cosmin86):

Da frate, de acord. Proteinele se gases in mancarea de zi cu zi, cele mai folositoare fiind cele luate din peste si etc. Dra el zice de "suplimentele naturale" si crede-ma, daca nu imi spunea un prieten care face sala de mai bine de 10 ani ce a patit cineva din cauza anumitor suplimente nu mai dadeam comentariu aiurea, asa ca taci ca stiu ce spun"

| Dobrinx a răspuns (pentru hgcl):

Asa cum? te referi la faza cu conturi false de Facebook sau ce?

| Dobrinx a răspuns (pentru CristiMC):

Nu sunt slab documentat, poate ca acela esti tu, nu vad sa fi dat tu vreun sfat asa ca nu ai dreptul sa critici pe altii

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dobrinx):

Pai din cauza "anumitor suplimente", nu a proteinelor. Sunt o gramada de suplimente care au ZERO proteine ( gen creatina, oxid nitric, glutamina, etc. ).

Ia intreaba pe prietenul tau despre ce supliment e vorba concret, si ma uit pe net sa vad ce contine... ca am o presimtire ca e vb de cu totul altceva decat proteine.

| Dobrinx a răspuns (pentru Cosmin86):

Mi-a spus si despre ce este vorba, despre renumita "Creatina" care i-a bagat un coleg de sala in spital...de atunci a spus ca nu a mai pus mana pe ceva. Creatina eram si eu tentat sa o iau, sa te uiti care comentarii de bine se spune despre ea...si apoi daca din cauza ei a fost cineva bagat in spital trage concluzia

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dobrinx):

Eu am luat 2 ani si n-am nimic. dar am respectat doza happy

Vezi? E cum am zis eu. e vorba despre un supliment care are ZERO proteine.

Noi parca vorbeam despre proteine happy