| Beyourself1245 a întrebat:

Salut.
Vreau să știu și eu avantajele mersului la sala de sport.
Te va ajuta sa te menții în formă, vei fi mai bun in luptele de stradă?

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

De ce tot tragi tu cu a fi bun la lupte pe strada? daca vrei sa te descurci la bataie pe strada te apuci sa practici sport de contact, sala nu are legatura directa cu a fi bun la bataie.
Sunt campioni in ring care si-au luat bataie rau pe strada.
Sportul nu il faci ca sa te bati cu lumea!

revenind la sala, culturism si fitness, da ele sunt foarte bune pentru ca ajuta la o oxigenare mai buna a creierului deci ajuta si la starile depresive si anxioase, pe langa asta aduce o alta serie de beneficii, un tonus muscular bun, rezistenta, forta, un aspect bine ingrijit al corpului, si nu in ultimul rand o stare de bine generala. Miscarea este demonstrat stiintific ca scade riscul de diabet sau anumite tipuri de cancer.
Pff ce ciuda imi e ca am renuntat la sala, am facut in trecut vreo 7 ani de zile de culturism, ce vremuri happy

Daca vrei sa te simti bazat pe tine poti face sala si in paralele antrenamente de kickbox, mma, box etc adica iti alegi un sport de contact si faci si sala sau si mai bine gasesti o sala care are antrenor de sporturi de contact astfel ca in acelasi loc practici doua sporturi. Eu asa am practicat box si sala cativa ani, dar iti zic un lucru nu m-as bate cu nimeni pe strada ca nu asta este scopul sportului, daca insa cineva iti pune viata in pericol si ca ultima solutie este sa iti infrunti adversarul atunci asta e te bati.

| sierra1 a răspuns:

"sa te menții în formă, vei fi mai bun in luptele de stradă?"

la sala aia de sport la care tu VREI avantaje, ce se face, să știm și noi

| 1997onur a răspuns:

Luptele de stradă le înveți pe stradă nicăieri alt undeva.

iar scandalele și lupte de strada sunt pentru scandalagii nu-ți folosește la nimic bătăile de stradă și scandalele îți vor aduce numai belele pe cap și probleme nimic altceva.

| Beyourself1245 explică (pentru 1997onur):

Poate m-am exprimat greșit. Mă refer sa fiu mai bazat pe mine. Niciodată în viața nu m-am bătut cu nimeni și vreau și n am avut norocul. Dar vreau sa cresc in masa musculara și în caz de scandal, daca nu l poți aplana si n am încotro să ripostez. Am o altercația cu cineva și nu știu dacă e vorba de scandal. E mai mare decât mine că înălțime și masa musculara.

| 1997onur a răspuns (pentru Beyourself1245):

Sa fi bazat nu însemna să ști sate bați sa fi bazat însemna să ști sa eviți oamneii proști care cauta scandale cu tine sa fi bazat însemna să ai capul pe umeri să ști ce vrei cu adevărat de la viață nu să-ți dorești lupte de strada ca nu te-ai băutul niciodată lasă prostile astea frate.

a vrei sa înveți sate bați pentru autoapărare da este cu totul altceva asta da mergi la o sala de box și înveți sate aperi doar sa nu se unfel mușchi pe tine ca nu te-ai bătut niciodată în ring și nu ai avut norocul cu spui tu și sate ia unul sate facă Forneti cu gem. Ai spus ca ai o altercație cu cineva mai mare ca tine bun de ce nu-l eviți și neapărată trebuie sate bați? Evităl frate lasa-l sa se creadă el cel mai tare ca știe sa se bată tu fi ala deștept și arătai ca poți sa câștigi și fără scandale sau conflicte sau bătaie evităl Ști cine câștiga cu adevărat un scandal sa un conflict sau o bătaie de strada? Ala pe care câștiga înainte sa înceapă certă scandalu și bătaia de stradă adică? Eviți proști care îsi caută probleme și ai câștigat cu adevărată.

| SharpEagle a răspuns (pentru Beyourself1245):

Nu crescutul in masa musculara te va face sa fii "bazat", ci musculatura fibroasa, agilitatea si anduranta, rezistenta. Aici greseste pustimea, crezand ca muschii mari inseamna succes in confruntare.
Poate sa insemne cel mult o descurajare, insa, la o situatia in care confruntarea e inevitabila, va prevala acela care e mai iute, care are efect in lovitura, care e mai istet.
Daca vrei cu adevarat muschi long-term, exerseaza cu greutati mai mici, dar mai multe repetari. E mai greu, stiu, e mai mult de munca. Dar odata ce ai fibra bine conturata si robusta, vei putea oricand sa cladesti pe ea si masa. Si se va cladi rapid, va fi de durata.
Deci, mai util e sportul aerobic, decat in sala, cu respiratii putine. Ajuta la cardio, la rezistenta inimii, la capacitatea de face efort sustinut. Faci alergari, flortari, tractiuni la bara, genuflexiuni cu ceva in spate, abdomene samd. Si nici nu risti sa te ingrasi dupa ce te lasi de sala, cum se intampla in majoritatea cazurilor. Si nici nu ti se "lasa" fleicile pe tine.
In plus, iti vei intari si imunitatea, iti vei curata corpul de toxine, vei fi in general mai sanatos, mai proaspat.