| Lupulalbastru a întrebat:

Am gasit un program de culturism mai neconventional pe internet si am zis sa cer parerea voastra, celor care sunteti cat de cat in domeniu. Programul cam acesta este:
Ziua 1
8 serii x 3 repetari
8 serii x 3 repetari
8 serii x 3 repetari
Tractiuni priza larga
Flotari la paralele
Indreptari
Flexii biceps*
Ziua 2
5 serii x 5 repetari
5 serii x 5 repetari
5 serii x 5 repetari
Ramat cu bara
Impins umeri
Fandari inverse
Ziua 3
3 serii x 10 repetari
3 serii x 10 repetari
3 serii x 10 repetari
Tractiuni inguste
Impins pentru piept
Genuflexiuni

Sunt constient ca antrenamentul nu are o importanta atat de mare pe cat o are alimentatia dar nici la supraantrenament nu vreau sa ajung!

8 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Mi se pare ok programul, chiar daca cristi zice ca e o prostie, avand in vedere ca faci un singur exercitiu pentru o grupa, merge sa repeti grupa de 2/3 ori pe saptamana. Acum daca e mai bun sau nu decat un program obisnuit nu pot sa-ti spun dar daca vrei sa-ti mai variezi antrenamentele este ok.

| cristif a răspuns (pentru Nickname1890):

Tu nu stii nici cum se tine o gantera in mana si-ti dai cu parerea. tin sa te anunt ca daca vrei sa cresti in masa musculara-sa pui muschi- trebuie sa lucrezi o singura data pe saptamana o grupa de muschi. imi dau seama ca n-ai intrat intr-o sala de forta niciodata in viata ta, probabil ai 13-14 ani.

| Nickname1890 a răspuns (pentru cristif):

Prietene, nu ma cunosti ca sa zici tu ca nu stiu cum se tine o gantera in mana. Pentur informatia ta am 22 de ani si 10 ani de sport de performanta. Deci cred ca stiu ce vorbesc.

Ideea ca daca vrei sa cresti lucrezi o grupa doar o data pe saptamana apare din contextul in care muschiul are nevoie cam de o saptamana de refacere dupa ce il "epuizezi" complet in antrenamentul respectiv. Iar in acel antrenament faci 3-4 poate chiar 5 exercitii pentru o grupa mare.

In antrenamntul lui este vorba doar de un singur exercitiu, iar cu un singur exercitiu nu isi distruge grupa atat de rau incat sa nu mai pota sa o mai lucreze inca o data in saptamana respectiva. Iar indreptarile, ramatul si tractiunile lucreaza fiecare parti diferite ale spatelui.

La piept daca face flotari in prima zi va fi in perfecta masura capabil sa faca impingeri la piept in ziua 3

Si ca idee nu vad sa fi scris el pe undeva ca vrea sa creasca in masa musculara. Pur si simplu a intrebat cum este programul. Intr-adevar daca vreau sa cresc nu este primul program de care m-as apuca, dar pentru intretinere este ok.

| cristi1505 a răspuns (pentru Nickname1890):

Frate dar vezi ca repeta si dorsalii de 2 ori pe saptamana si coapsele la fel.Plus ca nu am vazut acolo abdomenul, oblicii abdominali, gambele...

| cristif a răspuns (pentru Nickname1890):

Pentru intretinere poti merge si o data pe saptamana la sala, sa faci toate grupele de muschi la o capacitate de 60-65%. dar oricum, n-am vazut pe nimeni in sala(unde merg eu) sa faca la asa capacitate scazuta, acolo daca mergi tragi de tine in ultimul hal, daca efectiv tii la aspectul tau fizic, altfel nu inteleg rolul intrarii intr-o sala de culturism. exercitii de mentinere gasesti pe youtube si le poti face acasa linistit, asta e parerea mea. si imi cer scuze ca te-am desconsiderat, dar nu poti merge la sala sa faci un ramat cu gantera sau niste flotari la paralele pe care le poti face acasa intre 4 scaune sau niste fandari, genoflexiuni, chiar si indreptari. daca e incepator, trebuie sa faca aleartoriu, sa incerce toate aparatele timp 2-3 saptamani pentru a se obisnui cu efortul, apoi poate trece pe un antrenament strict, ca la carte.

| cristi1505 a răspuns:

E o prostie.In ziua 3 se antreneaza si pieptul si bicepsul si coapsele laughing)) sau in prima zi spate, lombari si tricepsi in a doua zi tot spate, tot coapse si dupa umeri rolling on the floor))))
Nu pune acest program in aplicare ca e prost rau.

| cristif a răspuns:

E jalnic. cine a scris acest program e batut rau in cap.

| elik a răspuns:

Eu zic ca e ok. bine cu pauze intre dar merge..baftawinking