| Doruion a întrebat:

Salutare.Am o întrebare fac sala de 2 săptămâni merg de 6-7 ori pe săptămână și nu cresc în masa musculara și nu ași vrea sa folosesc suplimente ce mă sfătuiți să fac

3 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Tu vrei sa cresti ca Fat-Frumos din basme, cit altii in sapte ani, tu in sapte zile happy? In doua saptamini nu are cum sa se vada muschii ca cresc. Abia dupa doua luni vei sesiza o mica diferenta. Si dupa o jumatate de an vei putea spune ca corpul ti s-a schimbat.
Citeva sfaturi: nu trage de la inceput prea mult de muschi. Lasa-i sa se obisnuiasca cu efortul. E prea mult de 6-7 ori pe saptamana. Maxim de trei ori, deocamdata, pana dupa primele doau luni. Si nici dupa aceea nu ar fi prea indicat, pentru ca muschii cresc in perioada de odihna, nu cand lucrezi cu ei. Sunt sigur ca te-ai ales cu o febra musculara frumusica. Stai lejer cu ei, pana ce simti ca incep sa "lucreze", adica dupa ce depui un oarecare efort, ei se maresc ca volum si iti ofera o senzatie placuta, ca si cum ar vrea sa iasa prin piele. Abia atunci vei putea sa tragi de ei cit vrei. Altfel, tragind de la inceput, risti sa ti se blocheze muschii, si sa tragi pe degeaba, ca ei tot asa ramin. Asta o stiu de la un antrenor ce a scos in 1986 un campion european dintre romanasii nostri, deci e de luat in seama.
Ai grija la alimentatie, e jumatate din culturism. Mai ales ca nu vrei sa folosesti suplimente. Asta e un lucru extraordinar, e mai bine asa, si eu am mers pe ideea ca trebuie totul facut fara suplimente, chiar daca e mai greu si ia mai mult timp, insa acum, dupa 20 de ani, vad beneficiile, corpul inca imi arata bine, pe cand la altii care au luat suplimente, s-au umflat, si mai apoi, cand s-au lasat, suncile au inceput sa curga pe ei.
Perseverenta. Trebuie sa te gindesti bine, vrei sa te tii sau nu? Nu are rost sa tragi cateva luni, si apoi sa te lasi. Mai bine iti consumi energia cu altceva. Aici e vorba de rabdare, de timp, de asteptare. Vrei rezultate? Nu te astepta la saptamini. Nici macar luni. E vorba de ani, ani de tras la greu. Daca tragi din greu, dupa doi ani vei vedea rezultate frumusele. Eu in doi ani am sarit de la 66 de kg la 82, de la a fi foarte slab, de rideau unii de la sala cand m-au vazut primele dati, dar mai apoi le-am cistigat respectul pentru ca ma tineam si trageam de fiare, pana a fi aproape OK, doar ceva mai subtirel. Deci trebuie sa te gindesti bine daca vrei sa mergi inainte sau daca e doar o chestie de moment. La multi asa e, am vazut o groaza de tineri care au inceput sa traga, si dupa cateva saptamini nu ii mai vedeai la sala.

Răspuns utilizator avertizat
| M7Seven a răspuns:

In 2 saptamani nici nu ai invatat sa faci exercitiile corect si tu vrei crestere? Daca ar fi asa toti am merge la sala o luna si am face patratele.Rezultatele o sa le vezi in timp, mergi la sala regulat cam 2-3 ani si o sa vezi diferenta