|

Salutare. De curand mi-am pus niste proiecte in practica, si anume sa fac niste discuri pentru gantere cu greutati REGLABILE cu discuri din ciment si am nevoie de niste ide/sfaturi. La diametrul de 5cm, respectiv crescator pana la diametrul de 20 cm ale unor discuri din beton, cam ce greutate ar avea un disc cu grosimea de 3cm respectiv 5cm pentru fiecare diametru. Ca sa va usurez munca, va las urmatoarele masuri:
5cm diametru x 3cm grosime =
10cm diametru x 3cm grosime =
15cm diametru x 4cm grosime =
20cm doametru x 5cm grosime =
Dupa parerea voastra, cam ce greutate ar avea fiecare disc?
Sfaturi de la voi despre dimensiuni, daca se poate.
Am nevoie de 25 de kg pe o mana momentan (la sala am ajuns la performanta asta). Vreau sa ajung la 30kg pe mana si mai mult, daca voi putea. Ma refer la exercitiile pentru piept. Reglajul greutatii il voi face dupa tipul de exercitiu. Pana atunci vreau sa confectionez corect aceste greutati. Manerele pentru gantere sunt gata.
Discurile le fac fie cu plasa de fier in interior, fie fara, cu nisip si pietris nu chiar mare.
La final vreau sa imbrac aceste discuri in cauciuc.
Funda

1 răspuns:
| a răspuns:

Pai nu cred ca in conditiile astea poate cineva sa-ti spuna greutatea finala a discurilor. Greutatea va depinde de ingredientele bagate in acel beton (proportii diferite inseamna greutati diferite deci rezultat diferit, nu cu mult dar...) daca au sarma sau nu, grosimea/greutatea sarmei si nu in ultimul rand invelisul de cauciuc (care nu stiu cat va tine daca scapi acel disc pe jos de cateva ori). In plus ai uitat sa precizezi sistemul de prindere al discurilor pe manere (daca discurile au gaura, ce diametru? daca au carlig, ce greutate?). Mai simplu este sa cantaresti, pur si simplu, volumul de nisip care ar incapea intr-un cilindru cu diametrul de 5cm si inaltime 3 cm (primul tau caz); volumul il las sa-l calculezi tu :-)