| thunder11 a întrebat:

Salutare TPU am 15 ani si merg la sala de cateva luni si nu prea vad rezultate adica e ok da nu nici cine stie ce, credeti ca este ok sau dau banii pe care ii dadeam pe abonamentu la sala pe altceva si sa fac flotari acasa si exercitii cu gantere pentru ca eu am gantere, ma simt mult mai ok acasa dar nu stiu daca cresti muschi asa

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Sala nu este recomnadata copilasilor la pubertate fiindca inhiba cresterea si dezvoltarea copilului.

Sala este recomandata dupa 20 de ani, cand cresterea ta a incetat si poti sa incepi sa-ti modelezi muschii.

Esti mult prea mic la 14 ansiori sa faci sala.
Recomand un sport: handbal, volei, baschet, inot, care ajuta atat de crestere cat si dezvoltarea armonioasa si sanatoasa a corpului.

Dupa cum ai declarat doar acum 1 luna tu ai doar 14 anisori, nu 15 :) noroc ca arhiva formului tine minte tot ce spui:

"în 28 Ianuarie | thunder11 a întrebat:
Salut TPU, am 14 ani..."

https://www.tpu.ro/......-intampla/

| thunder11 explică (pentru Violleta2022):

Fac 15 in mai putin de 2 luni, ce rost are sa zic ca am 14 pentru ca practic nu mai am mult si fac 15

| Violleta2022 a răspuns (pentru thunder11):

Pana in ziua cand implinesti 15 ani, legal si corect se numeste ca ai ai doar 14 anisori!


ca-i peste 2 luni sau peste 10 luni, tot 14 anisor ai!

| Cosmin86 a răspuns (pentru thunder11):

Tu esti complet IDIOT? Te-am intrebat ce antrenament ai si CATE fripturi mananci pe zi, ce e asa greu sa raspunzi?

Daca esti atat de PROST si de CRETIN incat nu poti raspunde la o intrebare atat de SIMPLA (si atat de importanta), CUM DRACU o sa te descurci cu restul?

Si taranoiule, vezi ca te-au intrebat mai multi despre mancare... si la NIMENI nu ai raspuns... dar ma rog, asta e atitudinea RATATILOR FIRAVI!

| Cosmin86 a răspuns:

Rezultatele se fac in ani de zile... cu 3-4 fripturi pe zi (dar ZILNIC, nu azi bag 4 fripturi si maine abia mananc o ciorba) si antrenamente serioase.

Faci tractiuni la bara? Faci flotari la paralele, genuflexiuni cu haltera pe umeri, fandari cu gantere in maini?
Ce tehnici de intensitate folosesti? (serii gigant, serii descrescatoare, superserii, etc.).

| RoCkKiD a răspuns:

Cred ca trebuie sa incepi prin a ne spune ce faci la sala si ce faci in buctarie, dupa putem sa discutam. Mie imi pare ca mergi al sala si te astepti la rezultate dar nu stii ce ar trebui sa faci mai exact acolo si pe langa.

| 120bulevard a răspuns:

De mancat mananci destul, de antrenat te antrenezi destul? Se iau si astea in calcul, dar da poti creste si acasa muschii daca te intrebi

| kGeorge a răspuns:

La 15 ani daca nu esti serios, nu ai sa pui muschi pe tine.

In primul rand, majoritatea celor de 15 ani se duc la sala mai mult la vrajeala, se antreneaza superficial, ultimele repetari facandu-le cu usurinta. Cand mergeam la sala vedeam pe unii pustani de vreo 14 ani ca veneau ca sa stea degeaba, probabil ca sa aiba raspuns la intrebarea "ce ai facut azi?".

In al doilea rand la 15 ani nu prea ai o secretie prea mare de testosteron, deci fara dedicatie, nu prea o sa se lipeasca asa usor muschii de tine, cum ar facea la unu de 20 de ani de exemplu

Sa nu mai zic de dieta, daca nu ai o dieta calumea, degeaba te duci la sala. In primul an o sa vezi ca nu prea e mare bataie de cap, proteinele din alimentatia obisnuita sunt destule pentru hipertrofie musculara, dar dupa aia, daca vrei sa continui, trebuie sa iti pui dieta la punct.

Si eu fac sala de acasa, si iti pot spune cu usurinta ca daca ar fi vara si as fi liber tot timpul, as merge la sala si nu as face nimic acasa. Crede-ma, e alt mediu, aparate, banci etc. E alta viata.

Apropo, si vad ca multi fac asta, nu te mai uita la modele de fitness cu venele puscate. Oamenii aia nu sunt naturali, si nu ar trebui luati ca exemplu.

| Condrache_Marian_1989 a răspuns:

La 15 ani cum ar vrea sa arati de 20? e corpul mai fragil sa l fortezi de acum ti as recomanda antrenamente usoare fara greutati poate la anul sa incepi incet incet si cu ele. poti lua suplimente sa faci shake uri dimineata sa l bei pe tot parcursul zilei, mese mogate inc arbohidrati, fructe legume, carne, branzeturi, ai grija cu trasnpiratia in perioada asta racesti destul de usor.

| Paul_Ciobanu_1996 a răspuns:

Daca nu manaci suficent, nu dormi, nu poti discuta de crestere in masa musculara.
Apoi, rabdare. Cresterea ia ani de zile, de multe ori, vei vedea rezultate incepand cu 17 ani incolo.
Concentreaza-te pe studiat acum si lasa masa musculara pe locul doi. Esti la varsta la care trebuie sa freventezi biblioteca, nu sala de fitness. Investeste in dezvoltarea mentala si profesionala, apoi in masa musculara

| Kilop a răspuns:

1. Nu vei deveni Hulk deodată
2. Alimentația contează
3. Cât faci contează (dar nu te forța foarte mult o zic din proprie experiență că abia mai pot folosi un picior din cauza asta ultima dată când am mers a fost pe 31 octombrie 2022)