anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vreau sa fac sala, dar parintii nu ma lasa. Am 15 ani si sunt printre cei mai puternici din clasa mea.
Ce alte metode de a pune masa musculara mai sunt? Eu stau la bloc si langa mine sunt bare pe care vecinii isi bat covoarele. Oare daca ma mai agat de ele, mai fac tractiuni si diferite exercitii de calisthenics+daca mai si alerg si mai fac si flotari e bine? Adica pot oarecum sa echivalez sala?
E ok daca ridic de prin casa diferite obiecte grele, cum ar fi masa, ghiozdanul umplut cu toate cartile, etc?
Apropo, daca ma apuc de fotbal voi creste in masa musculara mai repede?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Poti sa maresti greutatea schimband prizele si pozitiile mainilor.

Exemplu: la tractiuni, arunci un prosop peste bara. Cu o mana te tii de bara, cu cealalta de prosop: cu cat te tii mai jos, cu atat e greutatea mai mare pe mana cu care te tii de bara.

20 răspunsuri:
| lZlJokerlZl a răspuns:

Nu este indicat sa mergi la sala de la varsta asta. Cel mai bine este sa urmaresti pe Youtube video-uri gen home workout pentru fiecare tip de muschi. Iar peste cativa ani cand deja iti este usor sa faci exercitii folosind doar greutatea corpului poti sa te gandesti sa mergi la sala.

| Samariteanul a răspuns:

Daca te apuci te fotbal iti va creste rezitenta si masa musculara la picioare.Eu stau la bloc si nu am timp de sala, dar am 2 gantere de cate 5 kg si lucrez zilnic cu ele diferite exercitii pe care le gasesc pe internet(iti faci tu propriul tau program)+obisnuieste te sa faci flotari si abdomene in apartament, te vor ajuta.Nu stiu ce sa-ti spun de barele alea ca si eu am cateva in fata blocului dar la cat de vechi sunt e posibil sa cedeze cu mine+ca daca nu sti cum sa lucrezi la ele corespunzator faci gresit exercitiile fizice(e posibil)

| aXy99 a răspuns:

Calisthenics-ul este in regula, dar nu se compara cu sala. Mai asteapta si tu un an si insista atunci. Nu faci hipertrofie datorita fotbalului, din contra, faci cardio, arzi multe kcal. Nu te va ajuta ghiozdanul greu sa faci muschi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru lZlJokerlZl):

În ce articol amănunțit ai citit tu că nu este indicat să mergi la sală de la vârsta asta? Home workout-ul e doar de mântuială, fiindcă nu este nici 10% de eficient cât este de eficientă o lună de sală.

| lZlJokerlZl a răspuns (pentru anonim_4396):

M-am interesat pentru ca si eu practic acest home workout, ii mult mai sanatos mai ales la varsta ta pentru ca esti inca in dezvoltare.Credema ca daca faci exercitii 5-6 zile pe saptama o sa vezi cat de practice sunt.

Eu fac de ceva timp workout acasa si singurele lucruri care le-am cumaparat sunt gantere cu care fac in special biceps si triceps dar in rest fac flotari, tractiuni si ce mai vad pe Youtube.
Sa nu crezi ca o sa cresti mai repede in masa musculara daca mergi la sala.Eu am prieteni care fac sala si nu sunt mult mai dezvoltati decat mine, altii dimpotriva sunt mai slab dezvoltati, asta depinde de fiecare.

Si eu nu zic sa nu mergi la sala. Iti sugerez doar ca mai intai sa faci exercitii folosind greutatea corpului sa iti fie mai usor pana pui ceva muschi pe tine, ca oricum daca mergi la sala de la inceput o sa vezi ca nu poti ridica mare lucru ca si eu am fost de 2 ori sa vad cum ii si am zis ca mai bine fac exercitii acasa si cand devine usor sa mai lucrez cu greutatea corpului sa merg la sala.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Samariteanul):

De ce faci zilnic, muschii se dezvolta in zilele de pauza. Iar 5 kg e mult prea putin, ganterele tale sunt macar reglabile?

| Cosmin86 a răspuns (pentru lZlJokerlZl):

Tu si prietenii tai vreti sa faceti muschi doar cu exercitii?

| lZlJokerlZl a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu inteleg la ce vrei sa te referi prin ''doar cu exercitii''.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Mi-am umplut ghiozdanul cu vreo 15kg, dar a cedat si s-a rupt, noroc ca mai aveam altul prin casa. Acum nu mai trec de 10kg.
Vreau sa dezvolt in primul rand forta. Cum as putea sa cresc greutatea,, ganterei" daca atunci cand pun prea mult cedeaza? Am pus ghiozdanul pe o masa(care e grea) si si am ridicat
Oricum, apreciez fiecare dintre sfturile voastre bune pe care mi le oferiti

| Cosmin86 a răspuns (pentru lZlJokerlZl):

Muschii se fac cu exercitii + alimentatie speciala, cat sa-ti acoperi 2 grame de proteina/kg-corp.

Fara necesarul proteic din alimentatie (care se obtine greu cu 2-3 mese, cat mananca oamenii "obisnuiti") e foarte greu sa pui muschi, chiar si cu 15-20 de ani de sala nu prea pui muschi.

| Samariteanul a răspuns (pentru Cosmin86):

Odata la 4 zi fac pauza+ca nu am timp de sala si da stiu, 5 kg e cam putin.(nu sunt reglabile)

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Samariteanul):

Dar cate repetari faci cu cele 5kg? Eu fac cate 20 de repetari cu gantera de 10kg
Cati ani ai? Ce inaltime si cate kg? Nu de alta, dar ca sa vad orientativ fata de mine care am 175, 15 ani si 71kg

| Cosmin86 a răspuns (pentru Samariteanul):

Poti mari greutatea si cand lucrezi cu corpul tau, vezi raspunsul meu de mai sus (cel ales castigator), legat de priza si pozitia mainilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Exact, sau poti incerca sa faci tractiuni cu o singura mana. Cosmin, tu pari a fi/sau macar ai fost la un moment dat un mare sportiv. Cam cate tractiuni cu o mana puteai sa faci? Cate ar trebui sa faca un baiat voinic de vreo 15 ani

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

O singura mana la tine inseamna sa te tii cu cealalta mana de mana cu care te tii de bara sau cealalta mana sa fie libera complet?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Cosmin86):

Sa fie complet libera. Adica sa te tii cu o singura mana de bara si sa te ridici

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am cum la 95 kg sa fac asta, doar cativa oameni la peste 90kg care pot. Si aia cativa nu sunt "din tara", ci cativa de pe glob... Arsen Liliev si altii de genul.

| Samariteanul a răspuns (pentru anonim_4396):

Fac cate 50 de repetari, sunt putin mai mare ca tine, am 177 si 74 de kg.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Samariteanul):

Hmm...faci ceva...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Samariteanul):

Dar cati ani ai?