| MatthewBiceps25 a întrebat:

Salutare tuturor. As fi tare recunoscator daca m-ati putea lumina si pe mine laughing
Ideea e ca eu as vrea sa ma apuc de baschet doar ca am 18 ani si sunt destul de mic de inaltime 1.71. Nu vreau sa ajung profesionist sau ceva de genul, ci doar as vrea sa ma apuc de un sport de echipa si ..mna, sa mai merg in cantonamente si chestii de genul laughing.
-Este posibil sa ma apuc de baschet la varsta asta si sa joc la un club?
Alta problema pe care o intampin este ca laughing), eu, de cateva luni am inceput sa ma antrenez cu greutati si pot spune ca imi place si ca am facut progrese destul de bune zic eu.
Sa zicem ca e posibil sa ajung la un club de baschet si sa joc, bun. As vrea sa continui sa pun masa musculara in continuare si sa ma antrenez cu greutati.
Este necesar sa am un antrenor personal pentru antrenamentele care implica ridicarea greutatilor si sa fac si baschet pe langa asta sau este problema ca nu o sa am timp sa imi refac muschii? ( adica sa fac overtrain ).
Sau antrenamentele de la club implica si ridicarea greutatilor doar ca in cadrul clubului?
Credeti ca e necesar sa fac 2 lucruri? Adica antrenamentul in sine de baschet si pe langa asta antrenamentul cu greutati cu un antrenor personal la o sala de fitness?
Stiu ca pare putin cam dubios ce zic eu pe aici dar chiar as fi tare recunoscator daca mi-ati putea da cateva sfaturi sau cineva care face baschet sa ma ajute si pe mine cu cateva chestii laughing.
Ma gandeam sa nu fie vreo problema ca antrenamentul de ridicat greutati sa interfereze cu cel de baschet sau invers. Adica sa am antrenamente multe de baschet pe saptamana si sa nu am timp sa ajung si la cel de ridicat greutati.
Astept parerile voastre si sunt tare recunoscator daca ma puteti ajuta cu orice

4 răspunsuri:
| RaduCPM a răspuns:

Arata timp cat te tine energia, nu ai decât!
Baschetul implica mult flexarea și întinderea încheieturilor și tendoanelor in special in zona inferioara a corpului; deci îți va oferi un mic advantage la exerciții precum deadlift care see bazează pe mușchii stabilizatori mai mult decât ai crede
De altfel, as spune că nimic in exces nu e bine, de aceea ar trebui sa balansezi cele două activități pe cat de bine posibil. Spre exemplu: folosește baschetul ca o încălzire, apoi mănâncă BINE DE TOT, chiar peste măsură uneori, and when you hit the gym your muscles are gonna explode in growth that you're gonna again mentain with basketball?

| Nătărău a răspuns:

Nu e tîrziu să te apuci. În vreo echipă ai șanse să ajungi să joci, la nivel de echipe de județeană (liga 14, ceva de genul acela). Cu arbitrii, fără majorete și cantonamente sponzorizate de familie. În orice caz trebuie să începi ușurel cu bball-ul, chiar mai ușurel decît cu greutățile feroase, pentru că la vîrsta de 18-19 ani toate ligamentele se pot întinde la extrem și riscul de accidentări e ridicat. Antrenamentele de b-ball implică și trasul de fiare după antrenamentul propriu-zis, dacă mai poți împinge sau trage ceva după ce pierzi meciul cu pedeapsă de sute de flotări. :-))

| MatthewBiceps25 explică (pentru Nătărău):

Mersi mult, iti sunt recunoscator pentru sfaturile date big grin

| MatthewBiceps25 explică (pentru RaduCPM):

Mersi mult pentru sfaturile tale big grin