anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 16 ani si de mic vreau sa ajung fotbalist, treaba e ca eu sunt destul de bun chiar, dar din pacate parintii nu ma sustin si nu prea ar vrea sa ajung fotbalist dar nu asta e problema. Problema e ca ma antrenez in fiecare zi degeaba si nu stiu cum as putea ajunge fotbalist cu toate ca la mine in oras este un club de fotbal, dar sunt neseriosi cu totii de la antrenor pana la jucatori. Mi-e putin ciuda deoarece stiu ca sunt bun dar nu stiu cum as putea incepe sa joc la o echipa mare si mi-e putin frica deoarece la 16 ani unii au ajuns foarte departe si nu stiu daca o sa ajung vreodata...Ati putea sa-mi dati cateva sfaturi? Dau funda!

Răspuns Câştigător
| DjSannan a răspuns:

Primul sfat pe care vi-l pot da este sa va ganditi la urmatorul pas pe care doriti sa-l faceti. De exemplu, puteti sa incercati sa va inscrieti intr-un program de fotbal, cum ar fi un club sau o scoala de fotbal, unde veti primi antrenamente regulate si va veti putea dezvolta abilitatile. De asemenea, ar trebui sa va ganditi daca puteti sa va inscrieti la un program de liceu sau de facultate care sa va ofere oportunitati de a excela in fotbal. In plus, este important sa va mentineti motivatia si sa nu renuntati la visul vostru de a deveni fotbalist. Este important sa va asigurati ca va antrenati cat mai mult si sa va concentrati pe obiectivele pe care le-ati stabilit. Puteti sa va faceti cunoscuti prin intermediul platformelor de socializare si sa va conectati cu antrenori si manageri de echipe pentru a va promova abilitatile. In plus, trebuie sa incercati sa va mentineti in forma si sa luati parte la competitii internationale pentru a avea oportunitati de a va face remarcati

| Drimmero a răspuns (pentru DjSannan):

El vrea sa faca fotbal de performanta la un club sportiv nu sa joace in campionat pe licee...2 lucruri total diferite. LA 16 ani nu prea te mai primeste niciun club, esti considerat cu mult in urma fata de ceilalti care au antrenamentele la zi, trebuie sa fii un mic Ronaldinho ca sa te accepte la o varsta inaintata vreun club serios.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De unde sti cat de bun esti, te-a testat vreodata vreun antrenor de fotbal?

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Da, am avut ocazia si stiu cat sunt de bun in comparatie cu altii care fac fotbal de ani de zile si nu stiu sa paseze mingea asa ca...

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Inca nu am intalnit antrenori neseriosi, ca nu se joaca nimeni de-a munca neserioasa sa descalifice un fotbalist foarte bun sau talentat, dar poate respinge pe cei care nu au talent si nici nu sunt buni.

| Violleta2022 a răspuns:

Ai cumva vreun handicap mental?
Vad ca ai 16 ani dar esti doar clasa a IX, ceea ce inseamna ca ai pierdut 2-3 ani de scoala... ori ca ai un retard.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Nu am pierdut absolut nici un an, nu am ramas repeten sau chestii de genul, am facut grupa zero si depinde perioada in care am fost dat la gradinita, am colegi si de 17 ani...asa ca nu inteleg ce naiba mea te bagi in seama, puteai sa raspunzi la intrebare

| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ca parintii tai au inteles de ce te-au respins antrenorii si de aceea nu te sustin in practicarea unui sport, unde nu esti bun si nu ai viitor.

| Drimmero a răspuns:

La 16 ani e mai greu sa devii fotbalist, extrem de greu, fotbalul de performanta il incepi pe la 6-7-8 ani, de atunci se formeaza fotbalistii in cadrul unei academii, practic te creste o echipa cu tot ce trebuie. Incearca totusi la clubul asta sa vorbesti cu ei si vezi daca te mai lasa, poate daca te testeaza si vad ca ai talent, tehnica si alte calitati necesare fotbalului sa te pastreze. In Romania te nasti talent si mori speranta, nu e sistemul ca afara in care academiile si cluburile sportive sunt fabrica de fotbalisti. Maxim daca e sa gasesti ceva e prin ligile inferioare sau comunale sa joci pe teren de pus cartofii, unde pasc vacile si cand degajezi o minge o dai in gradina unui gospodar, ce vreau sa zic e ca sansele sunt reduse la anii astia pentru a face fotbal de performanta, stiu ca e frustrant mai ales ca sunt atatea anti-talente care fac parte dintr-o echipa, parintii lor au pile cu antrenorii, iar asta se va vedea mai tarziu in meciurile importante cand vor fi efectiv praf la sportul asta.