Întrebare recomandată | CASTRAVETE112 a întrebat:

Salutare!
Vreau sa imi iau o placa snowboard dar separat de boti.
Aleg botii in functie de ce?
De marimea placii? Legaturilor?
Cum stiu ca sunt buni? Sau sunt universali?
Cu marimea piciorului ma descurc eu.

1 răspuns:
| CiobotaruValentin a răspuns:

Salut.Alegerea corectă a bootilor de snowboard e la fel de importantă că alegerea legăturilor sau a plăci. O pereche de boots snowboard aleasă corect poate face diferența între o zi bună pe pârtie, plină de senzații țări și o zi proastă, în care placă nu răspunde așa cum ar trebuie sau picioarele te dor și apare disconfortul.La achizionarea bootilor trebuie să ții cont în primul rând de cum ți se potrivesc, apoi de flex și sistemul de închidere.În principiu piciorul ar trebui să stea fix în boot, dar nu încât să provoace durere. Călcâiul este un alt factor de care trebuie să ții cont, acesta trebuie să stea fix, să nu se miște în interiorul bootului.
Să nu uităm de șosetă de ski și această are un rol important, în primul rând trebuie să fie din lână sau material sintetic și nu din bumbac. Lână chiar dacă se udă păstrează căldură într-un anumit procent.
Motivul pentru care e bine să probati booti cu șosetele, este grosimea acestora care diferă de la o persoană la altă. Până la plecare din magazin e bine să stați o perioada încălțați cu bootii, pentru a fi siguri că vi se potrivesc și nu apari dureri. Flexul se alege în funcție de stilul de dat adoptat și de nivelul la care ești. Pentru începători sunt recomandați boots ceva mai moi, care să îți permită libertate de mișcare. Bootii moi sunt aleși și de cei care preferă trick-urile. După ce înveți mișcările de baza e bine să treci la niște boots mai rigizi pentru un progres rapid. Flexul bootilor este încadrat pe o scară de la 1 la 10. Dar diferă de la un brand la altul. Cei de la Flow încadrează flexul pe o scară de la 1 la 5. Numărul 1 fiind cel mai moale iar 5 cel mai rigid.
Că tot veni vorba de flex, este foarte important să achiziționezi legături snowboard cu un flex apropiat de flexul bootilor.
O zi bună şi sper să te fi ajutat răspunsul meu!