|

Sunt la fotbal de mic dar tot nu reusesc sa am viteza. Stiu pe unii care nu fac sport deloc dar la sprint ma intrec.Ce pot face sa am viteza?

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Viteza nu poate avea oricine. Trebuie sa ai o musculatura bine dezvoltata, sa ai explozie si fuleu. Discuta asta cu un antrenor de atletism! Te va ajuta.

| a răspuns:

Alearga in sprint..altceva nu stiu ce ai putea face ca sa-ti maresti viteza.Dar sa stii ca sunt fotbalisti buni si fara mare viteza pentru ca recupereaza prin rezistenta si pozitionare in teren happy.

| a răspuns:

Exersezi dai tot ce poti

| a răspuns:

Nu depinde neaparat de forta picioarelor, depinde si de tehnica...

| a răspuns:

Încearcă cam 2 ore să alergi fără oprire. La mine a dat rezultate

| a răspuns:

Pai nici eu nu alergam repede inainte, dar am gasit o metoda: Oamenii pot face mai multe lucruri odata, dar daca fac asta, ei isi pierd concentrarea cate un pic din fiecare lucru facut. Asa este si cu alergatul : tu alergi, dar in acelasi timp esti alent si la alte lucruri, lucru care te incetineste, asa ca, fa un test : alearga dintr-o parte in alta, fiind atent si la alt ceva, iar apoi alearga fiind atent doar la picioare, si la faptul ca trebuie sa alergi. O sa vezi diferenta cu ochiul liber.

| a răspuns:

Consider ca nu conteaza inaltimea, insa abdomenul da. Daca de exemplu are cineva 100 kg nu va reusi sa fuga atat de repede precum cineva de 50 kg.
Deci daca esti gras nu vei alerga foarte repede. Mai conteaza si calciul si vitaminele din oase. Incearca sa bei macar o data la doua saptamani un pahar de calciu si sa iei macar o data la 3 zile o vitamina C.
Sper ca te-am ajutat!

| a răspuns:

Oasele persoanelor care alearga la viteze foarte mari sunt mai lungi, iar calcaiul lui Ahile este cu 12% mai mic decat in cazul celor care nu pot sa alerge foarte repede. Daca nu faci parte din categoria atletilor profesionisti, exista cateva sfaturi pe care poti sa le urmezi daca vrei sa alergi mai repede.

Regleaza-ti postura. Daca iti petreci multe ore pe zi stand la birou, postura pe care o adopti influenteaza viteza cu care alergi. Pieptul devine mai rigid, spatele isi pierde din forta, iar umerii sunt adusi in fata, facand alergatul mai dificil. Trebuie sa stai drept si sa iti relaxezi muschii pentru a alerga cat mai repede.

Foloseste forta bratelor. Mainile si picioarele trebuie sa fie perfect sincronizate in timp ce alergi. La pornire, o palma trebuie tinuta in zona barbiei, iar cealalata in dreptul soldurilor. Inainte sa incepi alergarea, misca-ti bratele si relaxeaza-ti umerii.

Mareste viteza treptat. Daca nu esti obisnuit sa alergi repede, nu poti sa faci acest lucru brusc. Este nevoie sa maresti viteza treptat pentru a te obisnui cu noul ritm si a nu te suprasolicita. La inceput, trebuie sa alergi pe distante mai mici pentru a nu afecta muschii. Odata ce te obisnuiesti cu viteza, potin mari distantele treptat. Mult succes!

| explică (pentru Liniste):

Tyson gay are doar 1, 80 si a scos pe 100m 9, 69 record personal.Nu cred ca are legatura cat esti de inalt sau cat ai oasele de lungi

| a răspuns:

Poti face genoflectiuni in fiecare zi sau sa practici atletism findca eu practic de 3 ani si imi place, foarte mult sa alerg. Mai poti face cursa cu prietenii tai pe distante lungi si nu conteaza daca castigi sau nu, conteaza ca ai paricipat. Mai poti sa te cronometrezi in fiecare saptamana sa vezi ce progrese ai facut in acea saptamana. Eu mai alerg si seara 2 ore de la 6 pana la 8 findca in fiecare weekend am atletism sambata si duminica a cate 2 ore. Sper ca te-am ajutat. Apropo m-am inscris si la steaua acum un an si imi place foarte mult sa combin aceste doua sporturi.