| IonutValeriu a întrebat:

Testosterol sau T-Steron sunt steroizi? Am vazut ca sunt capsule si cica ar fi naturali.
Am 18 ani, fac sala si as vrea sa-mi cresc mai rapid masa musculara, dar nu vreau sa iau steroizi, ci testosteron dinasta la capsule.

E adevarat ca dupa administrarea testosteronului o perioada lunga, nu va mai secreta corpul in mod natural dupa?

9 răspunsuri:
| TheStrategist a răspuns:

Antrenează-te, ai grijă să ai o alimentație corespunzătoare și să dormi suficient și o să crești în masă musculară.

| Frank51 a răspuns:

Ce ar fi să întrebi un medic?

Părerea mea, nu trebuie să suplimentezi nimic până când nu ai nevoie, cel puțin în primele 6-12 luni de sală.

| relian a răspuns:

Ala este un hormon sexual,dar si cu alte functii,mai exact hormonul masculinitatii,ala iti da putere,par peste tot,energie,libidou,ajuta sau mentine o masa osoasa corespunzatoare,mentine masa musculara, intervine in productia de celule rosii, in productia de sperma la barbat, etc.

Bine ca si femeile au, dar ele mult mai putin. Testosteronul este secretat in anumite cantitati in organism.
Se ia ceva suplimente doara atunci cand el se afla sub nivelul normal.
Dar sa afli ce nivel ai tu, trebuie sa faci ceva analize.De exemplu cantitai mici de testosteron afecteaza si scula la barabati,mai exact libidoul,mai pe romaneste,nu prea mai ai pofta de sex laughing daca la tine totu este normal din pct de vedere sexual,aia arata ca esti in limite.
Daca iei suplimente,iti poate creste si masa musculara, dar nu stiu ce alte efecte secundare, adica nedorite ar avea.Din auzite, prea mult ar dauna libidoului, dar poate is povesti.
Dar de regula cei mult sau putin nu este bine.Dar ca idee nu se stie inca exact cum anume actioneaza si ce mai exact face acest hormon.

Deci nu se cunosc toate mecanismele, nu se stie toate efectele.Plus de asta oamenii au niveluri diferite ale hormonului astuia,doara un doctor ce are ceva experinta poate spune cam unde ar fi nivelul sa fie.

Dar ce s-a vazut clar este ca atunci cand nivelul lui in organismul barbatului este redus,libidoul este mai pe nicaeri.
De asemenea s-a vazut ca luat o anume perioada,creste masa musculara.
Este bine sa iei dupa ceva retete,dar daca esti normal,nu vad pentru ce ai avea nevoie de masa musculara.

Multi cred ca daca ai muschi mari esti poate mai puternic,este fals,o sa ai aceiasi forta ce o ai si acum cu muschii astia.
Altii fac asat sa arate ca niste animale laughing ca aia oameni sigur nu mai sunt,asa le place lor sa arate,deci unia o fac pentru placerea lor,altii sa impresioneze femeile,de parca pe femei le face fericte muschii, ori doara muschii unui barbat.
Femile stii la ce se uita? La muschii finuti, deci muschi asa usor lurati si cu forme, dar nu umflati cu pompa laughing apoi se mai uita la fata barbatului, asta e prima regula, si dupa ce ai in pantaloni laughing

Degeaba ai tu muschii cat china daca restul nai

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Răapuns, da. Orice bagi în tine și umblă la chimia ta internă te strică. O să ai mușchii umflați la final și ficat și rinichi stricați. De bărbăție, nu mai vorbim,

| Cosmin86 a răspuns (pentru relian):

Nu ai cum sa maresti masa musculara fara sa creasca si forta, e imposibil anatomic.

| relian a răspuns (pentru Cosmin86):

Daca spui tu.Dar ia mai intreba,sa vezi ca alpinistii, aia ce se catara pe munti, nu au masa musculara deloc mare, iar astora cu masa musculara mare le este f teama de aia, ma refer daca se baga la un skanderbeg, ii fac aia pe astia musculosi una doua laughing.

Dar incearca si o sa vezi cum sta treaba.Nu conteaza masa, conteaza fibra laughing In plus cand vezi pe aia cum merg, zici cas niste caricaturi de oameni, cine naiba se uita la oameni genu asta nu stiu, poate doara unia ca si ei.

| cristi202 a răspuns:

Nu te grabi. Nu e un domeniu in care sa te grabesti. Cu steroizi doar te umfli, si apoi, cand te lasi, te dezumfli si arati urit. In plus, de la steroizi poti avea probleme serioase de sanatate, Nu sunt indicati deloc in acest sens.
In ce priveste testosteronul, iar, ai grija, e un hormon, si nu iti doresc o dereglare hormonala in care in loc de muschi sa pui excesiv grasime, asa cum hormonii pot aduce. Fara indicatii precise ale unui medic, eu nu as lua.
Si eu am avut 18 ani cand am inceput sa merg la sala. Dupa doi ani de tras fara suplimente, am sarit de la 66/196 la 86/198. Deci, cu putina rabdare, se pot obtine rezultate frumoase, mai ales daca iei altfel de suplimente (proteine, aminoacizi, etc)

| Cosmin86 a răspuns (pentru relian):

Ca tot ziceai de skandenberg, ia uita-te putin la campionul absolut, Denis Cyplenkov... ce parere ai de muschii lui?

"Nu conteaza masa, conteaza fibra" -> masa e facuta din fibre, anatomie (multi confunda fibrele cu grasime ca fiind "masa").

| relian a răspuns (pentru Cosmin86):

Te invita cineva la ciorba si eu nu stiu?laughing nu am spus ca nu stiu cine ar fi campioni,am spus ca alora cu muschi le este frica de alpinisti,asta am spus,Du-te si mai informeaza-te.
Da e fibra,dar aia cu muschii cat china au fibre de astea textile laughing mai baga si mai invata.
Si la fibrele textile sunt fibre si fibre, unele laxe, altele f stranse si asa mai departe.
E ok fa-ti tu muschi de care doresti, baga ca o sa fii f puternic.
Cei ce arati ru muschiulosi de ce nu participa la haltere, se duc acolo ridica aia camioane laughing i-a dat gata pe toti.
De ce un halterofil ridica mai mult, desi n-are muschi ca animalu?
Anatomie multi confunda avioanele cu submarinele ca si tine.Masa aia te ajuta doara daca te pune careva in miscare si tu ca un bolvan ce esti nu te mai poti opri si lovesti pe careva laughing in rest e o masa de carne buna la nimic laughing
Tu de ai alta parere esti fix parerea ta, nu trebuie eu sa iti accept tie muschii laughing cu tot cu muschii tai te fac la orice laughing poti sa ai muschii cat himalaya laughing
Zmei ca tine am vazut destui.
Fibrele alea conteaza si din ce sunt, din otel sau textile cum am zis laughing la astia umflati cu pompa is din textile, de canepa de aia putrezita laughingcircula prin ei energie de aia lumina stinsa laughing