| raMLesS a întrebat:

Va uitaţi la box sau la celelalte sporturi de contact?
Ce parere aveti despre Mike Tyson? Si eu am facut kickboxing cativa ani, dar n-am vazut niciodata un luptator de genul, atata viteza si putere explosiva la fiecare lovitură, deci e absolut incredibil.
Mike Tyson la 20-23 de ani ar bate orice luptator din trecut si din prezent, fiind cel mai bun luptător vreodată.

Răspuns Câştigător
| StrongHeart a răspuns:

Cel mai tare boxer sau cel putin in top 10.Incerc sa fac rost de cartea despre viata lui "undisputed truth", a avut o viata nebuna.
Cat despre cocaina? Daca crezi ca e asa usor, ia trage tu niste cox si intra in ring cu cei mai tari la categoria heavyweight si vezi daca e asa usor.Omul ala a sacrificat tot ca sa ajunga sus, ce antrenamente avea te dor muschii doar cand auzi.
Nu s-a nascut cu posibilitati, a crescut intr-un cartier rau famat din NY si totusi a reusit sa ajunga cel mai tanar campion din lume.
As putea sa vorbesc ore despre viata lui pentru ca e un om pe care il apreciez enorm, dar informatiile sunt acolo. Google it.

38 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai baga cocaina de-asta, inainte, testurile antidopping, erau la vrajeala.
Si acum cred ca s-au mai inventat si se inventeaza substante noi, ca sa nu iasa la test.
A venit in mamaia la noi o data, sa faca reclama la nu stiu ce energizant, si a violat niste fete happy

| Bizon95 a răspuns:

Exemplul CEL MAI RASUNATOR DE *GORILA*

in ring poate ca e cel mai tare, in rest, cursuri la greu de controlul furiei
inteligenta cat un buldog
si nevasta care il tine sub papuc... CONTINUU, chiar si atunci cand nu e prezenta

l-am vazut la tembelizor, auzisem vag de el pana atunci si nu aveam nici o parere, insa mi s-a parut INCREDIBIL ce vedeam la tembelizor

deci, mai bine nu, D-zeu, soarta, Allah, Buddha, natura, viata, etc. i-au dat totul in ring, handicap social in rest

| AnastasiaK a răspuns:

Sportiv excelent, n-am ce zice. Dar pentru mine un luptator inseamna mai mult decat performanta...conteaza si disciplina, onoarea, respectul fata de ceilalti. Ce parere ai de meciurile lui Tyson cu Holyfield? In special al doilea...if you know what I mean.

| raMLesS explică (pentru anonim_4396):

Nu a violat nimic rolling on the floor

| raMLesS explică (pentru Bizon95):

Tyson nu era un om cu o minte normala, daca era normal la cap nu mai ajungea unde e.
Ce e de apreciat la el e ca ce facea el in ring nici in filme nu vedeai.
El era un Hulk cu viteza lui The Flash si reflexele lui Spiderman laughing
Un om de 100 de kg sa dea 4-5 lovituri de baros (de pumn) in mai puţin de o secunda, n-ai sa mai vezi.
In secunda 1 esti fata in fata cu el, in secunda 2 esti ko.
Tu esti obişnuit cu sportivi lenti, gen Moroşanu sau mai stiu eu cine, cand am trecut de la un clip al lui Morosanu la unul al lui Tyson, credeam ca ma uit la desene.
N-am cum sa-l judec.
A fost cel mai bun luptător din lume.

| StrongHeart a răspuns (pentru raMLesS):

Apropo de filme si Tyson
"China Salesman" merita vazut, joaca Tyson in el si Steven Seagal.Foarte bun filmul.

| StrongHeart a răspuns (pentru AnastasiaK):

Stiu ca e veche postarea, dar..Intr-adevar Mike e facut multe greseli in cariera sa,foarte multe,insa un om trebuie judecat din momentul cand se naste pana moare,daca e sa "judecam".
Dupa ce si-a incheiat cariera de box, dupa ce a decazut mult ca persoana eu cred ca a avut cateva momente in care si-a dat seama cat de mult rau a facut si de atunci a evoluat mult pe plan personal, foarte mult.
Ori de cate ori vorbeste, spune ca e alta persoana si nici el nu intelege ce era in mintea lui pe atunci. Apropo, ca fapt divers Holyfield l-a zgariat tot meciul cu manusa(headbutt) si cumva l-a provocat sa faca gestul acela extrem plus ca pe arbitru nu il interesa, i-a spus de 2-3 ori ca ce facea nu era regulamentar si nu a actionat, a avut un moment de nebunie, sau poate mai multe.
Ah, e un clip pe Youtube cu Mike cand ii cere scuze lui Holyfield :))
https://www.youtube.com/watch?v=_3_Q9G4lRYg&ab_channel=XplicitNation

| raMLesS explică (pentru StrongHeart):

Tu chiar esti pasionat de el, un adevarat fan laughing Si dupa atata timp continui sa vorbesti.
Nu ai vazut meciul recent? Ai vazut cum se misca mike? E superior din multe puncte de vedere, e nr1

| AnastasiaK a răspuns (pentru StrongHeart):

Eu în răspunsul respectiv nu i-am comentat calitățile de "om", ci de luptător. Planul personal și cel profesional nu se îmbină sau nu ar trebui. E adevărat că unii, precum Tyson, nu au reușit să despartă cele două planuri și au ajuns să facă astfel de gesturi, dar astea-s greșelile lor, nu problemele mele.

Vrei să-i cauți scuze că "a fost provocat" și că n-a acționat arbitrul corect? Hai să-ți zic un secret: chestii de genul se întâmplă des. Doar mie de câte ori mi s-a întâmplat...ba să mă tragă adversara și să fiu eu depunctată că "împing", ba să fiu numărată după ce încasasem o lovitură pentru care adversarei fix în același meci i se acordase timp de revenire pe motiv că a fost lovitură "sub centură", ba să fiu lovită cu capul/cotul în mod repetat în meci cu regulament care nu permitea și arbitrul să nu zică nimic. Astea-s doar câteva exemple personale, dacă mai povestesc și de ce au avut parte colegi/prieteni, scriu o carte deja. Dar ghici ce? Niciunul din noi nu a mușcat pe nimeni în meci și nici nu a acționat neregulamentar ca să facă "dreptate".

Puțin mă interesează ce ar face acum Mike Tyson sau ce gândește acum, cariera lui sportivă este încheiată, meciurile importante au fost în trecut și alea rămân când vine vorba de a-l judeca pe plan sportiv. Bravo lui dacă e un om mai bun acum, dar trecutul nu se schimbă.

| raMLesS explică (pentru AnastasiaK):

Se pare ca si pe tine te stiu de aproape 3 ani laughing Weird
Faci lupte? Cum esti pe insta?

| StrongHeart a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu a fost deloc corect ce a facut,asta o recunoaste si el,a spus de mai multe ori ca singurul luptator pe care nu a reusit sa-l bata a fost Holyfield si ca l-a frustrat foarte tare chestia asta si de aia a jucat murdar.
Corect este ce spui tu,insa,sa nu uitam ca e un sport de contact,care prin natura sa este mai agresiv,iar cand doi oameni se bat pe viata si pe moarte,orice se poate intampla. Emotiile ii coplesesc si sunt in stare de orice in momentele alea.
Nu am zis ca e corect ce a facut,doar ca boxul nu e cel mai "curat" sport.
SI in fotbal exista anumite actiuni care sunt considerate ok,chiar daca-s neregulamentare,se lasa jocul sa continuie in functie de gravitatea actiunii respecitve pe care o considera aribtrul,care nu are intotdeauna dreptate.
Iar alteori,actiuni care nu sunt asa grave sunt de cartonas galben sau se depuncteaza.
Asa este si in viata,de multe ori nu e totul cum ar trebui sa fie.
Nu stiu cum este pentru tine, poate ai o disciplina si control emotional foarte dezvoltat, dar majoritatea oamenilor sunt emotivi, mai ales cand e in joc mandria lor, mai ales intr-un sport ca boxul.Castigi,esti cel mai tare,toata lumea te aplauda si te ridica in slavi,ai pierdut, toata lumea te huiduie, te umileste, plus ca e posibil sa ramai fara cativa dinti sau chiar sa mori in ring, sau sa ramai cu traume.Cand asta e miza, nu e de mirare ca unii apeleaza la astfel de gesturi.

| StrongHeart a răspuns (pentru raMLesS):

Masina de dat cu pumnii, a fost construit sa distruga oameni in ring laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru StrongHeart):

Vorbești din experiență sau presupui? Pentru că eu am practicat vreo 3 sporturi de contact la nivel de performanță și din experiența asta vorbesc. Box nu am făcut decât ca hobby, dar am în familie oameni care au făcut box de performanță și de asemenea cunosc luptători de box, inclusiv câțiva din lotul olimpic, așa că mă gândesc și la ei când vorbesc.

Nimeni nu se bate "pe viață și pe moarte". Actually, luptătorii care se respectă se simt jigniți când folosești cuvântul bătaie pentru că fac o diferență clară între bătaie și luptă. E un sport, nu război. Ba mai mult, NICIUN luptător nu intră în ring gândidu-se vreo secundă la moarte. Da, conștientizăm cumva superficial că există posibilitatea asta, unii chiar am și cunoscut luptători care acum sunt, din păcate, morți, dar NU intri în ring cu gândul ăsta vreo secundă. Doar dacă te gândești că există posibilitatea să pierzi măcar, nu are rost să mai intri...așa că de gândul la moarte nu se pune problema.

Emoții sigur că avem cu toții, chiar unele foarte mari, dar NU ești "în stare de orice". Există limite foarte bine definite. Poate ești în stare să ignori dureri mari din cauza adrenalinei și să faci imposibilul posibil revenind după un knock down și câștigând. Asta cauzează emoțiile. Dacă ești în stare să-ți ataci în felul ăla adversarul, nu te scuză emoțiile, pur și simplu ești un jeg de om și nu-ți meriți titulatura de "sportiv".

P.S. Nu, când câștigi nu ești cel mai tare. Depinde și cum câștigi. Iar când pierzi nu te huiduie nimeni dacă ai făcut un meci frumos și ți-ai demonstrat valoarea ca sportiv (no offence, dar ai urmărit vreodată un meci și din public, nu doar la TV, ca să vezi cum e cu huiduitul? Că eu am asistat la destule și nu am văzut NICIODATĂ pierzător huiduit care să fi luptat până la final și corect, în schimb învingător huiduit am văzut). Fără dinți nu rămâi, că ai proteză obligatoriu, iar dacă-ți cade, arbitrul oprește imediat meciul (oricum ea nu "cade", ci e scuipată voit, dar ăsta e un inside pe care nu-i frumos să-l dezvălui laughing ). Deci în concluzie: ba da, este de foarte mare mirare că unii apelează la astfel de gesturi și nici emoțiile, nici sportul nu-i scuză. E strict problema la ei, nu există circumstanțe atenuante.

P.P.S. pentru @raMLesS Nu fac lupte, fac kickbox/muay thai și dacă voiam să fac orice rețea de social media cunoscută aici, o făceam de mult. Oricum unul de pe aici a reușit să mă găsească, habar n-am cum, dar mă rog laughing

| StrongHeart a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu am experienta,sunt doar un fan al sportului in general,nu doar al boxului.
"E un sport, nu război".
Este,dar daca nu ai mentalitatea de razboinic cum o sa ai succes? Nu stiu cum vezi tu lucrurile,dar nu cred ca poti sa fii pacifist intr-un sport in care obiectivul e sa nimeresti cat mai multe lovituri,preferabil la cap,sa-ti epuizezi adversarul si eventual sa-i servesti un K.O. bine meritat.
Desigur,cand se termina meciul,revin la umanitate, se pupa si se imbratiseaza, unii chiar plang dupa o lupta crunta, dar cat timp esti in ring, n-ai cum sa fii si Ghandi si Spartacus.

| AnastasiaK a răspuns (pentru StrongHeart):

Ai mentalitatea de "războinic" în sensul în care dai tot ce ai mai bun, dar nu în ideea că totul e permis.

Îți recomand să vezi părerea (cu care rezonez foarte mult) unei campioane mondiale despre ce înseamnă lupta:
https://youtu.be/I-YoMgGU8wo?t=460

| raMLesS explică (pentru StrongHeart):

E fata, de aici si asta cu "in ring lupt cu mine, nu cu adversarul" laughing laughing
La noi e alta mentalitate, intram in ring si suntem "I will knock the **** out of this piece of ****" laughing
Nu au cum sa inteleaga, nu sunt la fel de competitive ca noi.

| StrongHeart a răspuns (pentru AnastasiaK):

Este si o lupta cu sine,sunt sigur de asta,viata in sine e o lupta cu noi,dar hai sa nu exageram,te lupti cu adversarul,oricat de pompos ai incerca sa o spui, in sinea ta, vrei sa castigi si in sportul asta trebuie sa ai sange rece, ca tu sa castigi, altii trebuie sa sufere.

| StrongHeart a răspuns (pentru raMLesS):

Nu e vorba ca nu sunt la fel de competitive ca noi,noi radem de bataile intre fete,dar cand vezi cum se bat fetele cand se enerveaza pe bune,pai ne depasesc si pe noi cateodata laughing
Dar aici e vorba de altceva,e vorba de justificarea propriei nebunii.
Chiar si Mike Tyson,pe care ti-am spus ca il respect,trebuie sa recunosc ca are ceva,o dambla la cap,pe care majoritatea oamenilor nu o au,are cateva suruburi lipsa la mansarda cu siguranta laughing
Cauta sa vezi opinia lui Joe Calzaghe despre Tyson,care ii spunea cand s-au intalnit cat de mult isi uraste promoterul,pe Don King pentru ca il furase si vrea sa ii manance copiii de vii sau alte interviuri in care zice ca ii place sa faca oamenii sa sufere si ca ii provoaca un fel de orgas.m.
Sa nu ne prefacem ca e singurul boxer/luptator care gandeste asa,sunt atatia si atatia,de ce ne ascundem dupa chestia asta? Te apuci de sportul asta pentru ca vrei sa demonstrezi ceva,vrei sa arati ca tu esti miezul si nimeni nu-i mai bun ca tine si daca asta e spiritul din tine,nu e nimic in neregula cu asta, atata timp cat stii sa constrolezi monstrul din tine si sa iti canalizezi furia pentru a avea rezultate.
De fapt asta face sportul, te imblanzeste, iti da un control de sine.
Cand iti iei pumni si picioare in cap, incepi sa te smeresti ca sa zic asa, sa nu te mai crezi buricul pamantului.Aici o spun din experienta,nu de boxer sau sportiv,ci de om care a trait si a luat si dat multi pumni in viata asta.
In sportul asta, trebuie sa fii putin nebun. Daca nu esti, cum o sa castigi cand esti in razboi cu zeii si cu zmeii?
N-ai cum, in lupta nu exista mila, doar la sfarsit, daca mai respira oponentul.Asta,daca vorbim de lupta,de competitie pe bune, nu de sparring, unde stabilesti tu cu partenerul de sparring regulile, cat de tare dati, cat sa dureze, etc.

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

No sh*t laughing Colegii mei (aka luptători profesioniști, campioni de kickbox, nu campioni la datul cu părerea) zic că meciurile de fete sunt întotdeauna mult mai agresive. Iar dacă e să fie cineva mai implicat emoțional în luptă, mai repede sunt femeile decât bărbații care știu să se detașeze. Vă place să vorbiți în necunoștință de cauză.

Ca idee, mă antrenez exclusiv cu bărbați, așa că știu prea bine mentalitatea lor. Nu îi interesează să facă rău nimănui, pur și simplu îi interesează să câștige (cu accentul pe SĂ CÂȘTIGE, adică regulamentar, nu să omoare). Bineînțeles că lovești tare, ăsta e sportul, dar nu muști, nu dai la *oaie (în cazul bărbaților), nu-i tragi un șut în moacă dacă a căzut pe jos, etc. Pentru că NU TE INTERESEAZĂ să-l bați pe Gigel ăla sau să-i faci rău, te interesează strict să-ți învingi adversarul. Voi confundați grav niște chestii.

| AnastasiaK a răspuns (pentru StrongHeart):

Știi ce îmi place mie? Că întotdeauna, băi, dar ÎNTOTDEAUNA nepracticanții au mai multe opinii decât practicanții. Mereu ei știu ce trebuie făcut, cum trebuie procedat, de ce e așa și nu altfel, chit că nu au pășit o dată în ring, ei tot știu mai bine. Mai are rost discuția? Mie mi se pare că nu. E ok, știți voi amândoi mai bine ce înseamnă sportul ăsta big grin Eu mă retrag, că după peste 10 ani de performanță se pare că n-am ce căuta să-mi dau cu părerea în fața voastră...nici eu, nici colegii mei care îmi înpărtășesc părerea și au și ei, unii chiar 20 de ani de sport în spate. O zi bună vă doresc! happy

| raMLesS explică (pentru AnastasiaK):

Sunt cazuri si cazuri.
Cei mai buni luptatori, o luau personal (McGregor de exemplu).
A zburat tocmai in Irlanda si a aruncat cu un scaun in autocarul unde era Khabib laughing rolling on the floor

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

McGregor făcea aia mainly pentru spectacol, iar aici e altă poveste și intrăm în partea de show a sportului, partea de trash talk de la cântar și așa mai departe, care au mai degenerat, sure. Dar astea-s excepții și vorbim de cu totul altceva acolo.

Dar nu generaliza cu "cei mai buni o luau personal" laughing Fă o listă cu cei mai buni, caută marii campioni și ia vezi cum gândeau/gândesc ei.

| raMLesS explică (pentru AnastasiaK):

Intr-adevar, sunteti mai implicate emotional.
Mi te si imaginez mergand pe strada, la un moment dat sa vina unu sa iti dea o palma la fund si sa o ia la fuga, si tu dupa el laughing rolling on the floor

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Lasă că au mai avut mulți imaginație d-asta bogată până și-au luat un picior în cap sau un croșeu în barbă la un sparring.

Îmi pare rău că nu putem face un sparring, dacă tot zici că ai făcut kickbox. Că din experiență, am văzut că doar așa fac un bărbat să mă respecte ca luptătoare și să nu se mai uite "de sus" doar pentru că sunt femeie tongue

| raMLesS explică (pentru AnastasiaK):

Nu mi se par corecte luptele dintre femei si barbati, mai ales in mma de exemplu.
Pe barbati ii mai apuci, te mai urci pe ei, dar pe femei? Eu ce fac daca am ocazia? O apuc de tate? De fund? In kickboxing mi-ar fi chiar mila sa dau intr-o femeie.

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

E ok, tuturor le e milă pănă simt durerea. După încet încet trec de la milă la furie, la dorința de a o bate și apoi la frică, am testat laughing

Asta fiind valabilă pentru cei cu mentalitatea voastră. Bineînțeles că aceia despre care vorbeam eu, luptătorii, care fac diferența dintre bătaie și luptă și înțeleg că în ring nu e vorba despre nimic personal, gândesc altfel. Ca să-l citez pe Andrei Stoica, "nu contează că e femeie, dacă se urcă cu tine în ring, înseamnă că vrea să te bată așa că dai tot ce ai mai bun"...or smth like that, n-am citat cuvânt cu cuvânt, dar ideea e acolo. Mă rog, sunt convinsă că voi știți mai bine și decât Andrei cum stă treaba, că și el e practicant și am stabilit deja că părerile voastre sunt mai pertinente decât ale sportivilor.

| raMLesS explică (pentru AnastasiaK):

"După încet încet trec de la milă la furie, la dorința de a o bate" la asta ma refeream si eu, te infurii cand primesti lovituri.
Eu nu mi-am facut din kickboxing o cariera, spun doar din ce am vazut.
Pentru mine e un hobby, sau a fost, n-am mai facut de ceva timp.
Am multe alte hobby-uri pe langa asta, si ma ocup de cu totul altceva in realitate, sursa mea de venit nu vine din vreun sport.

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Păi eu vorbeam de furie la "non-luptători", am și precizat, cei care nu fac asta profesionist. Când lupt cu alți sportivi, situația stă cu totul altfel happy

Știu că nu ți-ai făcut o carieră din asta, crede-mă, se vede din avion și la tine și la "colegul" de site, din părerile pe care le exprimați vis-a-vis de sporturile astea. Se poate face diferența ușor între un sportiv de performanță, care știe ce înseamnă domeniul ăsta și un simplu pasionat, care știe doar ce se vede. De aia și am impresia că vorbesc cu pereții aici... Mai are rost să zic că "înfuriarul" ăla e o imensă greșeală care duce la o înfrângere aproape sigură?

| raMLesS explică (pentru AnastasiaK):

"Mai are rost să zic că "înfuriarul" ăla e o imensă greșeală care duce la o înfrângere aproape sigură" depinde de situatie, Mike Tyson de exemplu, era mereu furios cand intra in ring si se transforma intr-o masina de ucis, a spus chiar el asta. Eu n-am mai vazut pana in ziua de azi un luptator mai bun si mai agresiv ca ala, sau aceiasi mecanica/dinamica, modul cum lovea, cum eschiva... La 100kg dadea cele mai explozive si si rapide lovituri dintre toti, in ziua de azi pun pariu ca ar bate orice luptator existent, si aici nu vorbesc despre lupta la sol.
Ce ai tu in sala de lupte, sunt ca niste mâțe pe langa un tigru(comparandu-i cu Mike Tyson).
Nu poti da nişte lovituri puternice si explozive daca nu esti furios(cel puţin eu), daca ramaneam calm, nu mai dadeam la capacitate maxima, nu faceam aceiasi paguba.
Cand ma enervam, dadeam cu suflet laughing
Mi-ar plăcea sa facem sparring, de unde esti?

| AnastasiaK a răspuns (pentru raMLesS):

Eu mor de râs cu voi laughing Tyson "pun pariu că" ar face aia, ar fi făcut aia...hai să vorbim concret despre ce a făcut, nu ce ar fi făcut dacă... și ce aveți voi (care, amintesc că nu sunteți decât pasionați de domeniu, nu antrenori, nu sportivi, nu licențiați în sport) impresia că ar face.

Concret, care-s luptătorii mari pe care i-a
bătut Tyson vreodată? Încearcă să nu te amăgești cu Holmes că omul era retras de 2 ani când l-a bătut Tyson.

"Nu poti da nişte lovituri puternice si explozive daca nu esti furios(cel puţin eu)" eu tot îți explic, dar văd că degeaba, că nu prea contează ce ai face tu care nu ești luptător. Încă amesteci lupta cu bătaia, iar eu încă vorbesc cu pereții. Și ca fapt divers: când cineva se enervează, tinde să se lase pe lovitură, deci dă mai mult împins, mai puțin exploziv... ăsta e unul din motivele pentru care își ia bătaie. Alt motiv e că dă telefonat, vrând să dea mai tare, deci dă involuntar cu amplitudine mai mare. Iar ce vedeai tu la Tyson era un stil agresiv, ceea ce e cu totul altceva față de a se înfuria for real. Nervii și frustrarea s-au văzut cel mai bine cu Holyfield și cu urechea laughing

"Ce ai tu in sala de lupte, sunt ca niste mâțe pe langa un tigru(comparandu-i cu Mike Tyson)." Mda, săracii luptători, unii dintre ei campioni mondiali, sunt niște mâțe pentru că așa a hotărât unul care n-a intrat vreodată în ring. Eu când am zis că ÎNTOTDEAUNA voi aveți mai multe opinii decât antrenorii și sportivii rolling on the floor

P.S. Nu înțeleg de ce tot naiba aduci în discuție lupta la sol când eu nu am vorbit vreo secundă despre asta.

P.P.S. Sunt din București, dar nu are nicio relevanță, că m-am antrenat (și mă voi mai antrena) și în săli din alte orașe din țară și din afară.