| NobodyCanSeeMe a întrebat:

Vreau sa cresc rapid in masa musculara si sa transform slanina de pe mine in muschi.
imi ziceti si mie niste secrete?
Gen de cate ori pe saptamana. ce exercitii sa fac
Nu merg la sala fac acasa am greutati de 8 LG si de 4kg si fac cu ele
momentan mananc putin si ma antrenez cam 5-10 minute dupa fac pauza cateva o ora sau jumate de ora sau mai mult dupa iar ma antrenez dupa iar pauza dupa iar ma antrenez si tot asa pana ma culc
Fac bine? fac de 4 zile si parca vad rezultate dar nu stiu daca e bine asa.
Nu prea pot sa fac mult ca obosesc rapid

Răspuns Câştigător
| Emn777 a răspuns:

In primul rand nu poti transforma grasimea in muschi, poti sa slabesti si sa iti antrenezi muschii de sub grasime. Conteaza foarte mult varsta si genericul tau. diferă de la o persoană la alta. După aceea depinde de ce parte din corp vrei sa lucrezi. Probabil ca vrei brațe (alea le poti lucra cat de cat cu ganterele si niste florări, dar nu foarte multe ca nu prea are rost) sau picioare(genoflexiuni si diferiti exercitii cu ganterele) si spatele poti să-l lucrezi cu tracțiuni. După aceea importanta este execuția exercitiilor(uita-te la niste tutoriale făcute de oameni care au cat de cat habar si fii foarte atent la felul cum executa, de ex: Angel Fitness) Exercitiile le poti face de 3-4 ori pe saptamana cate 30-60 de minute. Și încă un lucru foarte important este alimentația pe care o ai(aici din nou poti gasi diferite tutoriale cu ce sa manânci făcute de anumiti nutritionisti. De ex. :Andu Preda-un nutritionist foarte bun, il gasesti pe Youtube) Desigur si odihna nu trebuie uitată. Sper ca te-am ajutat cu ceva! Succes!?

10 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cati ani ai? Inaltime, greutate?
Eu am 15 ani si fac cu cea de 10. Cam cate repetari faci odata?

| NobodyCanSeeMe explică (pentru anonim_4396):

17 si 30 de ridicari odata

| NobodyCanSeeMe explică (pentru Emn777):

Dar daca continui asa cu 5-10 minute o data la o ora 2 merge si asa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NobodyCanSeeMe):

Da. E chiar ok parerea mea, dar masa musculara va credte peste o luna, doua nu deodata. Cu atat muncesti msi mult, cu atat vei creste mai rld

| cristi202 a răspuns:

Cel mai important secret: nu exista crestere rapida! Am vazut multi care credeau asta, si dupa cateva saptamini desala, cand vedeau prea putine rezultate, se descurajau si se lasau. Primele rezultate, o mica schimbare atunci cand te uiti la corpul tau, sunt abia dupa doua luni
Al doilea secret: nu exista pauza, consecventa e cruciala. Poti lua pauza doar duminica, in cazul in care iti stabilesti antrenamentele luni-miercuri-vineri, sau marti-joi-simbata. Daca nu te tii de antrenamente fara pauze, te apuci degeaba
Al treilea secret: 5-10 minute de lucru e apa de ploaie. Trage cate doua ore, minim o ora si jumatate sa fie, cate cinci serii pentru fiecare grupa de muschi, iar pauza intre serii sa fie de nu mai mult de 2 minute.
Al patrulea secret: provoaca-te pe tine insuti. Cind mergeam la sala, asta era delicul meu: imi stabileam greutatile la bara in asa fel incit, la finalul celor cinci serii ultimele doua trei repetari sa le fac chinuit, sau sa nu reusesc sa lefac decat cu ajutor. Antrenorul ne incuraja sa ne ajutam unii pe ceilalti in acest sens, si cel ce ajuta nu avea voie sa se foloseasca decat de doua degete pentru a ridica bara, tot tu trebuia sa tragi sa o ridici. Dar imi placea la nebunie, pentru ca ma facea salupt cu mine insumi, sa vad de ce sunt in stare. Deci, nu exista "Nu prea pot sa fac mult ca obosesc rapid". Trebuie sa poti, trebuie sa obosesti. Daca nu, nu te apuca. Trage pana pici, dupa doua minute te ridici si o iei de la capat.
Al cincelea secret: cineva spunea ca alimentatia e jjumatate din culturism. Si avea dreptate, ce maninci influenteaza cresterea muschilor si scaderea stratului de grasime. Maninca mai mult alimente bogate in proteine decat bogate in grasimi. Ceva dulce nu trebuie sa iiti lipseasca din casa niciodata, dupa antrenamente e ideal sa maninci ceva dulce, ca sa refaci deficitul de carbohidrati din muschi, muschii la efort consuma zahar, si consumul in exces duce la febra musculara de care, daca vei trage corect, vei avea parte in primele zile, si mancind ceva dulce restabilesti acel echilibru.
Al saselea secret: atitudinea pozitiva. Crede ca vei reusi sa faci ce ti-ai propus, si vei reusi. Nu va fi usor sa ai constanta, dar cu o atitudine pozitiva, vei putea sa te apuci de antrenament cand nu vei avea nici un chef.

| Cosmin86 a răspuns:

Muschi acasa = aberatii de copii mici.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NobodyCanSeeMe):

"ridicari"? vrei sa spui flexii, extensii, ramat, fluturari, etc. Nu exista "ridicari", ce exprimare de om paralel cu sportul.

| NobodyCanSeeMe explică (pentru Cosmin86):

Fratemiu face acasa si are muschi.

| NobodyCanSeeMe explică (pentru Cosmin86):

Pai ridicari cu greautatea ce ai de te iei de mine? sunt incepator. si caut sfaturi nu hate... daca vrei sa dai hate da in alta parte.

| Cosmin86 a răspuns (pentru NobodyCanSeeMe):

Muschi de copil mic si firav?