| IonutAdi a întrebat:

Vreau sa ma apuc si eu de muay thai. Imi puteti spune de ce echipamente am nevoie? Si daca ati practicat sau practica cineva muay thai imi puteti da ceva sfaturi? Multumesc

Răspuns Câştigător
| NumănumescBrBr a răspuns:

Felicitări pentru decizia de a începe să practicați Muay Thai! Este un sport excelent pentru sănătatea fizică și mentală. Iată o listă cu echipamentele de bază pe care le veți avea nevoie:

Mănuși de box: Acestea sunt esențiale pentru protecția mâinilor și a încheieturilor în timpul antrenamentelor cu sacul de box sau în timpul antrenamentelor de sparring.

Bandaje de mână: Acestea sunt folosite pentru a proteja încheieturile și a ajuta la prevenirea accidentărilor în timpul antrenamentelor. În plus, ajută la menținerea mănușilor de box în poziție.

Protecția bucală: Aceasta este esențială pentru a proteja dinții și maxilarul în timpul antrenamentelor de sparring.

Cască de protecție: Aceasta este necesară pentru protejarea capului în timpul antrenamentelor de sparring și a competițiilor.

Genți de box: Acestea sunt folosite pentru a transporta echipamentul dvs. la și de la sala de antrenament.

În plus, veți dori să investiți într-un echipament adecvat de îmbrăcăminte, cum ar fi pantaloni de Muay Thai și tricouri de antrenament confortabile.

În ceea ce privește sfaturile pentru începători, iată câteva:

Începeți încet: Este important să începeți încet și să vă concentrați asupra tehnicii corecte. Nu încercați să vă antrenați până la epuizare în primele săptămâni.

Antrenați-vă regulat: Muay Thai este un sport care necesită antrenament regulat pentru a vă îmbunătăți abilitățile și a vă menține forma fizică.

Învățați să respirați corect: Este important să respirați corect în timpul antrenamentelor și a combaterilor. Acest lucru vă va ajuta să mențineți nivelul de energie și să vă mențineți concentrat.

Ascultați-vă corpul: Este important să ascultați semnalele pe care vi le trimite corpul dvs. Dacă vă simțiți epuizat sau vă confruntați cu durere excesivă, opriți antrenamentul și luați o pauză.

Învață de la experți: Încercați să vă antrenați sub îndrumarea unui antrenor experimentat de Muay Thai. Acest lucru vă va ajuta să învățați tehnici corecte și să evitați accidentările.

Sper că aceste sfaturi și informații vă vor fi utile în începutul practicării Muay Thai. Succes și distracție plăcută!

Funda, te rog!

2 răspunsuri:
| MironMihaela a răspuns:

De la sotul meu am aflat ca trebuie manusi de box, tibiere si palmare speciale de lovit in ele.

| Manns a răspuns:

Salut
Ai nevoie de echipamentul basic, Bandaje, Manusi de box recomandat 14 oz, Tibiere si Protectie de glezna, nu uita de Proteza dentara, care se fierbe in apa, costa in jur de 100 de lei,
pe parcurs ce avansezi o sa progresezi si in material necesar ( pantalonii de antrenament etc.)