anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ati fost vreodata hipnotizati? Puteti descrie experienta?

10 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Funnymantm, nu sunt de acord cu tine. Exista diverse modalitati de hipnoza si diverse stadii ale ei. In cea clasica, intr-adevar, memoria constienta intra in pauza si se merge pe inconstient. Inclusiv sugestiile date de terapeut trec direct in inconstient si, ulterior, pot influenta comportamentul constient al omului. Insa in stadii de meditatie (care se foloseste adesea in terapie, pentru a relaxa individul sau a-l ajuta sa ajunga intr-o anumita stare), memoria ramane activa, in acelasi timp creierul trecand pe modul de relaxare, conectare la inconstient.

| psiholoaga a răspuns:

Meditatia se practica chiar des, cel putin in psihoterapiile care permit asta, cum ar fi experientiala pe care sunt si eu formata. In congnitiva, mai putin. Insa, regula de baza e ca nu spui clientului "vom face o meditatie pentru a-ti descoperi inconstientul". Motivul cred ca e clar, se va gandi ca te dai drept guru si pui stapanire pe mintea lui. Oamenilor le e teama de ceea ce nu cunosc. E adevarat ca pentru meditatie iti trebuie niste calitati care se exerseaza. Foarte importanta vocea, instrumentul principal, as spune. Nu am spus ca este hipnoza, ci ca se apropie de hipnoza, este inca o treapta intre constient si inconstient. Depinde si de ce instrument se folosesc in general terapeutii, unii pot sa recurga la alte metode. Mama ta e terapeut? Pe ce formare? Psihanalitica?

| Ben. a răspuns:

Ma hipnotizeaza sticla de tuica pe jumate goala cand cealalta jumate e-n stomac...

| hândel a răspuns:

Cateodata cad pe ganduri de parc'as fi hipnotizat. Hipnotizat in sensul de a fi adormit de cineva, cu scopul de a-mi "reimprospata" amintirile reprimate in urma vreunei drame, cum vad in filme, nu.

| funnymantm a răspuns:

In momentul hipnotizarii ti se dezactiveaza memoria activa. Deci nu exista experienta personala. happy sunt 100% sigur

| funnymantm a răspuns:

@psiholoaga da corect. terapeuti folosesc modalitati de relaxare a minti prin meditatii (in principiu se folosesc de imaginatia pacientului) dar in acel moment nu mai este hipnoza. plus se practica rar. nici supervizorii in psiho nu prea o fac. nu stiu daca au voie in primul rand. sa o intreb pe maicamea big grin te anunt mai tarziu ce imi zice in leg cu hipnoza. poate ma insel.

| funnymantm a răspuns:

1. scuze m-am exprimat gresit, m-am referit la hipnoza ca se practica rar.
Mama a facut cam tot in terapie de familie (violenta domestica), psihodrama, supervizare, pfoo incerc sa imi aduc aminte... Ideea e se ducea si inca se duce la trei formari de cate 3-5 ani simultan. in momentul actual nu mai are ce face in rom si se duce la formari in strainatate.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, era vara afara si mergeam la market, trece una pe langa mine, perfet proportionala cu aa...gusturile mele, si m-a facut se merg dupa ea, credea ca o urmaresc, si eu la fel. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu am fost indrumat spre o regresie hipnotica, vroiam sa vad ce am fost intr-o viata anterioara cu orice pret.Am ajuns in ultima faza sa vad gheturi si zapezi nesfirsite si-mi vedeam labele in acelasi timp.Parea ca am fost un lup de la poluri. Dar cred ca am ajuns aici si cu sugestii din partea...

| Cosmina_2740 a răspuns:

Nu...nu am fost... dar as vrea sa vad cum ehappy

Întrebări similare