Întrebare recomandată | Duhovnicul a întrebat:

Ati vazut filmul " Idiocracy "? Credeti ca exista sanse sa se produca fenomenul din acel film, si anume : o regresie a speciei umane, sa involuam astfel incat generatiile viitoare sa fie cu mult mai idioate decat cele ce au fost? Religia ne indobitoceste sa credem in superstitii, mass-media ne distrage atentia de la lucruri importante cu scandaluri mondene si emisiuni tampite etc.

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Mi-a plăcut foarte mult începutul filmului. Reflectă foarte bine realitatea: se reproduc inconştient, haotic şi în viteză cei cu inteligenţa submediocră, cu o educaţie precară (ceilalţi fiind mai conştincioşi şi precauţi), iar selecţia naturală nu mai e atât de naturală - nu prea se pune problema de supravieţuirea celui puternic şi dotat din punct de vedere intelectual, nu pe termen lung cel puţin, generaţii; astfel selecţia "naturală" acţionând puţin invers.
Consecinţele, însă, sper să nu fie atât de dramatice/exagerate, căci IQ-ul nu se transmite neapărat genetic şi mai avem speranţa şi în educaţie.

16 răspunsuri:
| Dreamer a răspuns:

,,Religia ne indobitoceste sa credem in superstitii, mass-media ne distrage atentia de la lucruri importante cu scandaluri mondene si emisiuni tampite etc. '' - nu, nu vom involua. Tocmai din acest motiv, pentru ca am inceput sa realizam aceste lucruri, sa fim constienti de fizica si condusi de logica si ratiune. Este greu acum dar situatia se va schimba, mi-e mila doar de cei care pun botul la acele superstitii... daca ei nu vor sa le deschidem ochii, vom fi nevoiti sa-i renegam?!
Plecand de la ideea ta sunt de parere ca oamenii in trecut au fost mult mai avansati decat credem noi.

| Duhovnicul explică (pentru Dreamer):


Cei care vor supravietuii pana la urma, vor fi cei care se reproduc mai mult, nu neaparat cei mai inteligenti. Si atunci ce e de facut?

| Dreamer a răspuns (pentru Duhovnicul):

Nu cred ca cei care se reproduc mai mult vor supravietui...mai degraba cei care stiu si accepta sa se adapteze conditiilor actuale si viitoare. Astfel, desi nu sunt vreun credincios consider ca in lipsa dovezilor concrete asupra aparitiei universului, a limitarii acestuia sau a existentei trebuie sa fim deschisi la toate teoriile stiintifice referitoare la aceste subiecte si poate... uneori, sa ne inspiram si din povestile religioase (de orice religie), nu pentru a le cerceta verdicitatea ci pentru a ne dezvolta creativitatea si imaginatia de a intelege mai bine teorii stiintifice ce ne depasesc logica.

| Hombre a răspuns (pentru Duhovnicul):

"Cei care vor supravietuii pana la urma, vor fi cei care se reproduc mai mult, nu neaparat cei mai inteligenti. Si atunci ce e de facut?"
Nimic, in viitor pe aici va fi Republica Ţigănească fosta Romana.
Apropo, tu pe unde te-ai "regresat" in ultimi doi ani, subit ai disparut si tot la fel ai si aparut.winking

| Duhovnicul explică (pentru Hombre):

Nimic nu iti scapa sad
M-am ratacit putin. Te pomeni ca ti-a fost dor, sau ce? raised eyebrows

| Wøodenpints a răspuns:

Deschide 5 minute televizorul pe orice post românesc în timpul unei emisiuni și o să vezi că a început demult.
La fel cum ăia din film stăteau lipiți cu retina de tv așa și cei din ziua de azi sunt fascinați de cele mai oribile chestii pe care le văd.
și da, asta se petrece și o să se agraveze și mai tare.
Pentru că oamenilor li se permite să fie din ce în ce mai proști și leneși fără să pățească nimic rău. Și dacă li se permite asta, vor fi din ce în ce mai proști și leneși văzând că nu are efecte negative.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Wøodenpints):

"Pentru că oamenilor li se permite să fie din ce în ce mai proști și leneși fără să pățească nimic rău. Și dacă li se permite asta, vor fi din ce în ce mai proști și leneși văzând că nu are efecte negative."
Si atunci ma intreb chiar atat de rea a fost oare dictatura?

| Exilee a răspuns:

Religia (Crestina desigur) respinge superstitiile.

| vangaelis a răspuns:

In Romania da... tongue

| Mădă0611 a răspuns (pentru vangaelis):

De fapt alte tari sunt mult mai vraiste decat noi devil

| ViseleSmulgGratii a răspuns:

Religia exista de mii de ani. De ce crezi ca fix acum ne va involua?

| frunzarescu a răspuns:

O sa se intample cu siguranta peste 100 ani.
Uita-te in jur, uita-te numai peste intrebarile care sunt puse pe TPU si o sa intelegi ce vreau sa zic.
Tendinta este sa iei totul de-a gata, cu cat mai putin efort, conteaza cantitatea si nu calitatea.

| dann50 a răspuns:

Da. Fenomenul are loc deja. Sunt clasa a 12-a si cand ii vad pe aia de a 9-a sau chiar a 10-a ma intreb cum de nu sunt legati de butelie.

| Simona_Bădulescu_1992 a răspuns:

Religia nu e neaparat distructiva, ba chiar intr-o lume artificiala, in continua schimbare, religia ramane printre putinele lucruri care aduc un soi de misticism(intr-o societate in care a avea macar o pseudo explicatie pentru. orice este vital)si care ne conecteaza cu istoria.Este greu sa intelegem istoria tinand cont ca vremurile s-au schimbat atat de brusc si masinile ne-au schimbat viata de zi cu zi, deci gandirea in general.Ca practici zilnice,concepte,valorizarea timpului,spatiului,muncii,libertatii ne-am indepartat atat de mult de generatiile trecute incat a-i intelege cu adevarat e imposibil.
Dorinta de a nu murii dupa ce mori, de continuitate sau de perfectiune o sa umple fiinta umana cu speranta cat va dainui ea pe acest pamant. Daca inainte religia si mandria tineau lumea pe loc, acum poate sa devina chiar salvatoare in fata hegemoniei(pe care in multe cazuri o si intretine).Sa nu uitam ca in totalitarism religia era doborata, tocmai pentru. a anihila spiritualitatea si individualitatea si a limita omul la o conditie de furnica lucratoare. Putem sa spunem ca si in capitalism trebuie sa fim niste tomberoane cu picioare, care alearga si consuma in permanenta.Religia e ceva subiectiv, e o filosofie, o credinta, nu o institutie a statului.Tu te rogi la divinitate, nu la bmv-ul preotului din curtea bisericii.
Daca ti-a placut filmul Idiocracy sa nu uiti de Matrix sau de carti precum "1984","Brave new world"

| adryana015 a răspuns:

Nu stiu