|

Cât de importantă este emoția în luarea deciziilor?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Depinde cat de eficiente vrei sa fie deciziile pentru a de multe ori cu cat mai eficient e decizia cu atat stresul provocat de ea e mai mare?

Daca intrebi de masura in care emotiile influenteaza deciziile, depinde pentru ca o sa pui mai multe emotii in alegerea pranzului decat in alegerea unei bani pentru un credit.

Eu personal cred ca trebuie sa gasesti o formula personala, de a maximiza eficienta deciziei pana la un nivel de stres pe care il poti gestiona. De exemplu daca trebuie sa tii o cura de slabit, rational vorbind ar trebui sa urmaresti regimul la litera incat sa pierzi greutatea in intervalul descris de medicul nutritionist, insa asta tinde sa fie extrem de stresant, asa ca poti opta pentru o varianta care reduce din drasticitate pana la un punct cu care esti confortabila. Ai slabi mai lent dar ar fi mai putin stresant.

| a răspuns:

90+ % din decizii le luam emotional. Altfel nu am avea in jurul nostru lucruri pe care le cumparam si nu le folosim sau nu am face atatea chestii doar ca sa ii impresionam pe cei din juru nostru