|

Ce e transparent precum vidul poate fi vazut?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In primul rand, spatiul cosmic are in medie cam un atom/cm3 deci ceva e acolo, din pacate nu destul incat lumina sa se reflecte si sa ajunga pe retina ta ca sa vezi.

Vidul ala nu poate fi vazut dintr-un motiv simplu..ca nu exista, de aia se numeste vid, tot ce poti vedea e materia care se afla in el.
Poti oarecum sa triseze cu aparatura specifica sa vezi anumite radiatii care se deplaseaza prin el dar ai vedea radiatiile respective nu vidul.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Geamul e transparent
cand lumina (iar asta implica si ce vezi tu) loveste un mediu, oarecare, se reflecta la suprafata de contact si aproape nimic nu absoarbe lumina absolut, exceptiile confirma regula (cum ar fi gaurile negre)
daca mediul este si transparent, atunci o parte din lumina trece prin mediu, dar se si REFRACTA (adica isi schimba directia)

asta e fizica optica 1on1

vidul nu are nici una dintre efectele de mai sus, deci nu e transparent, ci invizibil!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E o diferenta intre transparenta si invizibilitate.
Vidul nu e transparent, e invizibil, ca si aerul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Goete):

Aerul e transparent. Razele incidente pe atmosfera Pamantului sunt reflectate si refractate. La vid intr-adevar nu se prea poate vorbi ca e transparent. Totusi ce poti spune despre lentilele gravitationale?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Aerul UMED e transparent.
Despre lentilele grabitayionale.nu am auzit niciodata (asa cum, in mod sigur, nu ai auzit nici tu de multe lucruri despre care eu da), deci nu pot spune nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează